Palvelut
Oulunsalon Ratsastuskoulu

Helenan Poksit 2016


Helenan Poksi (31.12.2016)

Tervehdys!

Viimeksi kun kävin tänne kirjoittelemassa, oli jouluaatto. Nyt on sitten jo viikko vierähtänyt ja ollaan uuden vuoden kynnyksellä. Yrityksen kannalta nyt alkaakin merkkivuosi, toukokuussa tulee nimittäin ratsastuskoulun avajaisista kuluneeksi 10 vuotta.

Itse yrityshän kyllä perustettiin jo vuoden 2006 puolella (lokakuussa), jolloin tontti saatiin silloiselta Oulunsalon kunnalta. Tuolloin uuden vuoden aattopäivä hurahti meillä Karin kanssa tontin rajojen merkkaamiseen. Siihen olimme varanneet valtavia rullia joululahjanarua, joiden kanssa kiersimme tontin reunat merkiksi paikalle tulevaa metsäkonetta (puiden kaato) varten. Myös tien tekeminen tähän ratsastuskoululle alkoi tuolloin tammikuun alussa 2007.

Helenan tukit
Ensimmäiset puut raivattu 4.1. 2007

Mahtavia muistojahan tuo aika on mieleen piirtänyt. Raskasta se jaksamisen kannalta oli, mutta kyllä se sisälsi niin valtavasti sitä positiivista latausta ja odotusta, että väsymyskään ei menoa haitannut Hymiö Ja nyt, näin 10 vuotta jälkeenpäin voin hyvällä mielin sanoa, että tuo kaikki oli vaivan arvoista.

Oikein mukavaa vuoden vaihdetta kaikille!

- Helena -
Helenan Poksi (24.12.2016)

Tervehdys!

Nyt se on viimeinkin joulukalenterin viimeinen luukku avattu. Meillä se tarkoittaa perinteisesti heräämistä kinkun tuoksuun ja sen jokavuotisen kinkun paistoasteen pohtimiseen. No aina siitä selvitään ja lopputuloksena todetaan: "tästä tuli ihan täydellinen". Ja niin tuli tänäkin vuonna Hymiö

Jokaisella meistä on varmastikin Jouluun omat perinteet, ja ne omat jutut joista se Joulu rakentuu. Toiset lähtevät lomalle, toiset viettävät Joulua kotona, yhtä ja oikeaa tapaa ei olekaan. Tärkeintä kuitenkin on varmastikin se hyvä mieli ja kiireetön yhdessäolo itselle tärkeiden ihmisten kanssa.

Toki joulun perinteet vaihtelevat myös eri maiden välillä ja suomalaista jouluperinnettä on joskus arvosteltu hyvinkin kriittisesti. Esim viitaten ruotsalaisen Expressen-lehden artikkeliin ("Fira jul som i Finland – 6 steg till en deppigare jul" 20.12.). Olemme melankolinen kansa joka aloittaa Joulun kuuntelemalla ankaraa lakitekstiä 1800-luvulta, soitamme masentavaa joulumusiikkia, saunomme alasti epämieluisten sukulaisten kanssa ja juhlaruokamme koostuu pääasiassa kasvissoseista ja halvasta lihasta. Ja lopulta kun pidot oikein yltyvät lähdemme porukalla hautausmaalle.

Tänä vuonna oli tallilla jälleen tarjolla joulumaastoja, jotka päästiin onneksi hyvin toteuttamaan jäisestä kelistä huolimatta. Alla kuva eilisestä maastoryhmästä.

Joulumaasto

Tänä jouluna sain myös ilahtua ihanasta joulukortista, joka tupsahti Etelä-Pohjanmaalta. Anna-heppa sieltä lähetteli jouluterveisiä ja omistajaltaan kuulin kuinka Anna on kunnostautunut myös vetohevosen tehtäviin.

Annan Joulurehvehdys

Oikein mukavaa joulun aikaa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (19.12.2016)

Tervehdys!

Tällä viikolla maneesissa soi joulumusiikki ja ratsastetaan joulukatrilleja. Minulle itselleni tästä jouluviikon katrillitunnelmasta on jo tullut sellainen joulufiiliksen luoja. Ja tänä vuonna olenkin jännittävän paikan edessä, sillä tulen elämäni ensimmäistä kertaa osallistumaan tähän katrillitunnelmaan ratsastajankin roolissa. Eli koskaan en tosiaan ole vielä ollut tilaisuudessa katrillia ratsastaa, enkä siis myös joulukatrillia Hymiö Toivottavasti keskiviikkona tunnillani on muilla ratsastajilla pitkä pinna Hymiö

Katrillia

Muutamilla tämän viikon tunneilla on vakiokierron mukaisesti esteitä, mutta mikäli kaipaat katrillia niin kysele vapaita paikkoja muilta tunneilta. Tilaa näyttäisi näin joulun alusviikolla olevan reilusti.

Joulun tunnelma on siis tarttunut tallillekin. Tontut kiertelevät edelleen piilottelemassa herkkuja ja kahvihuoneen joulukuusi on täyttynyt ihanasti kaverikuorista.  

Mukavaa joulun odotusta kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (11.12.2016)

Tervehdys!

Tänä vuonna taisimmekin saada pysyvän lumen ennätysaikaisin, itseasiassa jo marraskuun puolella. Ja ihana niin, ulkona on nimittäin paljon valoisampaa kun on valkoinen maa. Ja kyllä se jotenkin tuntuisi luovan sellaisen jouluisen tunnelmankin tähän aaton odotukseen Hymiö

Ousan ja tallin pikkujoulut vietettiin tallilla Itsenäisyyspäivänä ja juhla oli ollut erittäin onnistunut. Herkkuja oli ollut tarjolla kaikenlaisia, joista tämän Joulun ehkäpä erikoisuutena voisin mainita paikan päällä tehdyn loimulohen. Juhlissa oli ollut myös upeita esityksiä ja Ousa cup palkintojen jakoa. Kuvamateriaalia pikkujouluista löytyy Ousan omilta nettisivuilta.

Joulukuu on siis edennyt jo mukavasti ja kalenterin luukuistakin kohta puolet on jo avattu. Tallilla ovat tontut piilotelleet suklaaherkkuja, joita on kuulemma kovasti etsitty eri puolilta tallia. Ja mukavasti oli joulukuuseen kaveritervehdyksiä ilmaantunut. Siellä kahvihuoneessa on myös korissa vihkosia kotiin vietäväksi kaikesta meidän joulunajan ohjelmasta, muistakaahan siis napata sellainen mukaanne.

Olkipossut

Mukavaa joulun odotusta!

- Helena -


Helenan Poksi (5.12.2016)

Hei!

Lauantaina oli tallilla Ousan estekisat ja niiden myötä onkin tämän vuoden kisakausi päättynyt. Itse en tallilla tällä kertaa käynyt, mutta kuulin kuinka kaunista siellä oli ollut! Sekä pihaa, että maneesia oli koristeltu ja lisäksi pihalla roihusi nuotio lämpöä huokuen. Tuohon kisailtapäiväänhän saatiin nimittäin viime viikon kovin pakkaslukema. No tuo pakkanen ei ollut onneksi kisatunnelmaa päässyt pilaamaan ja paikalla oli ollut iso joukko iloisia ja tyytyväisiä ratsastajia ja katsojia. Hienosti olivat nimittäin kuulemma suoritukset menneet.

Huomenna sitten taas jatkuu seuran aktiivitouhut – vuorossa ovat pikkujoulut. Luvassa on mahtavia herkkuja ja upeita esitysjuttuja Hymiö, joten paikalle kannatta kyllä tulla! Lisätietoa pikkujouluista löytyy Ousan omilta sivuilta.

Huomenna on myös Suomen Itsenäisyyspäivä, 99. sellainen. Ensi vuonna sitten vietetäänkin jo suomen 100-vuotisjuhlaa ja samalla suomenhevosen 110-vuosijuhlaa. Tässä Suomen 100v juhlateemassa nousee suomenhevonen vahvasti esille, hevosalan ”Mahdollisuuksien hevonen” – hanke on otettu osaksi Suomi 100v hanketta.  

Mukavaa itsenäisyyspäivää kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (30.11.2016)

Tervehdys!

Taas ollaan täällä kulisseissa touhuiltu, tällä kertaa nettisivujen parissa. Niihin tehtiin pieniä uudistuksia, kuten varmastikin tähän tultuanne olettekin jo huomanneet Hymiö

Uudistuksilla pyrimme selkiyttämään sivuja ja raikastamaan värimaailmaa. Tämä etusivu saatiin kaksipalstaiseksi ja tuossa vasemmalla on nyt siis ajankohtaiset tiedotteet ja tässä oikealla tämä poksi ja nuo muutamat yleiset jutut. Hinnasto saatiin nyt myös laitettua helpommin löydettäväksi tuohon yläpalkkiin omana linkkinään ja henkilökunnan esittely ja yritysinfo löytyy tästä eteenpäin palvelut linkin alta.

Huomenna se sitten alkaa, kauan odotettu joulukuu. Tontut saapuvat maisemiin ja tallillekin ne piilottelevat jälleen tänä vuonna herkkuja, jotka löytäjä saa pistellä poskeensa. Myös joulukuusi ilmaantuu kahvihuoneeseen ja kaverikuoret kahvihuoneen pöydälle, joten ei muuta kuin kaveritervehdystä kyhäilemaan sille omalle parhaalle ratsastuskaverille Hymiö

Mukavaa joulukuun alkua!

- Helena -


Helenan Poksi (26.11.2016)

Tervehdys!

Viime yönä olikin tallilla säpinää. Ohjelmassa oli meillä ensimmäistä kertaa tarjolla ollut Black Friday, jota vietettiin yöratsastuksina Tres Amigos ajatuksella. Illan tai tarkemmin sanottuna yön vetivät Niko, Petri ja Kari.

Black Friday

Tres Amigos!

Mukaan oli ilmoittautunut 23 ratsastajaa ja tallin käytävällä sorisikin iloinen porinan ja kikatuksen ilmapiiri. Opettajat vetivät tunteja rennolla asenteella, vaihdellen opetushukia lennosta kesken tunnin. Maneesissa mentiin leikkituntia, vakavampaa puurtamista ja kaikkea niiden väliltä. Hilpeyttä herätti myös kovasti Petrin touhuilut toimistossa asiakkaita vastaanottamassa, tuohan oli ensimmäinen kerta kun Petri siihen tehtävään ristittiin Hymiö

Kari huolehti tarjolla olevista makkaroista, mehusta, keksitä ja kahvista. Tämä puoli tosin kärsi pienen inflaation taivaalta tuulen kanssa tuiskuttamaan alkaneen lumisateen myötä Hymiö Mutta nuotio roihusi siitä huolimatta terhakasti ja kyllä siellä urheimmat kävivät makkaransa paistamassakin.

Nuotio

Dos Amigos

Yö oli ollut kaikin puolin erittäin onnistunut, eli kiitokset kaikille osapuolille. Nämä uudet jutut tuovat sekä meille henkilökunnalle, että myös teille hieman vaihtelua siihen perustarjontaan.

- Helena -


Helenan Poksi (21.11.2016)

Tervehdys

Tallilla tohinat senkun jatkuvat Hymiö Tiedossa on tulevana perjantaina yöratsastuksia (Black Friday) ja seuraavan viikon lauantaina on Ousan järjestämät, tämän vuoden viimeiset kisat. Ja sitten vielä itsenäisyyspäivänä juhlitaan tallilla pikkujoulun merkeissä. Nuo pikkujoulut ovat myös Ousan juttuja, eli niistä lisätietoa Ousan omilta nettisivuilta.

Tuossa siis tulevaa ohjelmaa. Taaksepäin katsottuna oli tallilla viime lauantaina 8 rohkeaa isää isäinpäiväratsastuksella ja sitä edeltävänä lauantaina oli Petrin vetämä Demokurssi. Eli kovasti on marraskuussa touhuttu.

Demo

Tuo isäinpäiväratsastus oli ollut onnistunut, isit olivat pysyneet ratsailla ja suurin osa oli jopa jo laukkaakin kokeillut. Demokurssi oli myös tykätty, siinä Petri käytti demohevosena Malvaa. Tuo demokurssi järjestettiin tähän syksylle ihan asiakastoiveen pohjalta, eli jos teillä on toiveita tai uusia ideoita, niin laittakaahan tulemaan s-postia.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (8.11.2016)

Hei!

Taas on tallilla touhuiltu. Tällä kertaa kylläkin aika piilossa, maneesin takana. Sieltä on raivattu kymmenen vuoden ”risukasvusto” pois ja siivoiltu ylimääräiset romppeet roskiin tai poltettaviksi. Lopulta sinne sitten kohosi iso pressuteltta. Tuon teltan ajatus on toimia estekaluston säilytystilana ja mahtuupa sinne kouluaidatkin sisälle. Idea tuli opettajilta kun he olivat miettineet miten saavat nyt talven tultua kaikki estetolpat mahtumaan siististi maneesiin sisälle. Tuonne telttaan siis siirretään osa estetolpista, johteita ja muita kisoissa käytettäviä esteiden somisteita. Ja myös kouluaidat pääsevät sinne lumelta suojaan ja näin niitäkin pystytään haluttaessa käyttämään myös talven koulukisoissa.

Pressuhalli

Tuo telttahanke tehtiin yhteistyössä Ousan kanssa, kiitos jälleen kerran jouhevasta toiminnasta yhteisten intressien osalta.

Myös tallin tarjonnassa on jälleen yksi pieni uusi juttu, SRL:n perushoitomerkkisuorituksien valvominen. Meillä ei ole tallin toimesta noita ennen tarjottu, mutta nyt niitä pohdittiin seuran hallituksen kokouksessa ja koska seuralla on taas paljon toimintaa ja erilaisia juttuja tulossa, totesin että me voimme hoitaa nuo hoitomerkkien suoritukset. Ousa sitten laittaa ensi vuoden alulle tarjolle koulu- ja estekisoihin luokkia joiden läpäisemisellä pystyy suorittamaan eri tasoisia SRL: n ratsastusmerkkejä. Mutta niistä sitten lisää ensi vuoden puolella Ousan sivuilta.

Mukavaa pakkasviikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (4.11.2016)

Tervehdys!

Tänä aamuna menin tuttuun tapaan koiran kanssa aamukävelylle tallille. Siinä tallia lähestyessäni huomasin, että Henna oli parhaillaan laittamassa hevosia ulos. Elari oli jo ulkona mutta pyöri huolestuneena siinä oven luona, kuikuillen sisään. Lopulta se jo hirnahteli kunnes viimeinkin Malva ilmaantui ovelle ja ystävykset kävelivät rinta rinnan lähimmälle heinäkasalle syömään Hymiö

On se jotenkin ihana huomata, kuinka hevosillakin on ne omat sydänystävät. Vaikka tuossa laumassa on tosiaan 17 hevosta niin ei se ystävyys synny kenen vaan välille, vaan selkeästi on nähtävissä ystävyspareja.  

Toinenkin tuollainen ”hauska” kaksikko meillä on laumassa, pitkä ja pätkä eli Aapo ja Catleen. Tuo pari on ollutkin jo siitä asti kun Aapo muutti meille. Aapo valloitti Catleenin sydämen ensinäkemältä ja siitä hetkestä eteenpäin ne ovat olleet erottamattomia. Kerran oli hauska tilanne, kun olin meidän Lauran kanssa ottamassa hevosia sisälle ja parkkipaikalla oli pari pientä lasta. He katselivat sisäänottoa hiljaa kunnes Aapo ja Catleen lähestyivät ovea. Silloin toinen lapsista hihkaisi: "nyt tulee tuo tamma ja varsa". Ja kieltämättä näinhän se lapsen silmin voi näyttääkin. Kerroin toki, että kyseessä on ihan aikuinen poni.

Huomenna on tallilla Halloween koulukisat, eli talli täyttyy mitä pelottavimmista hahmoista. Tulkaahan kaikki nauttimaan kisatunnelmasta ja kioskin herkullisista antimista!

- Helena -


Helenan Poksi (26.10.2016)

Eilen tuli pihaan uutta mursketta.
Tänään tuli uutta lunta Hymiö

Uutta mursketta

Uutta lunta

- Helena -


Helenan Poksi (23.10.2016)

Tervehdys!

Viime viikolla sattui Petri ottamaan puheeksi hevosten jakamiset tunneille. Hän oli pohtinut kuinka hyvin asiakkaiden toiveet toteutuvat ja toteutuvatko ne tasapuolisesti. Myös sitä hän oli mietiskellyt, ovatko kaikki saaneet mennä kaikilla jne. Muistin varassa kun on joutunut jakamisen aina tekemään, niin vaikea on aina muistaa kenen toiveen on viime kerroilla toteuttanut ja kenen ei (kaikkia kun ei voi samana päivänä toteuttaa).

Siinä sitten hetken asiaa pohdittuani totesin, että kysytäänpä näitä asioita suoraan teiltä itseltänne. Joten huomisesta eteenpäin on kahvihuoneessa lipaston päällä vihkoja, joissa asiaa kysymme. Vihkot on nimetty viikonpäivien mukaan ja oma vihko löytyy myös peruutuspaikoilla käyville.

Hevostoivekysely

Sen päivän vihkosta jolloin sinulla on vakiotunti löydät oman nimesi. Toiveenamme on, että kirjoitat sinne kenellä kaikilla olet ratsastanut, kenestä hepoista tykkäät ja koetko että toiveitasi huomioidaan.

Hevostoivekysely

Nuo vihkoset jäävät sitten toimistoon helpottamaan opettajia hevosten jakamisessa ja näin pyrimme varmistamaan että hevosten jako ja toiveiden toteuttaminen saadaan hoidettua tasapuolisesti.

Syyslomaviikko alkaa huomenna ja tallin arjessa se merkitseekin kurssituntien alkamista ja toki paljon vapaita iltatuntipaikkoja J Moni on lomilla ja näin ollen tilaa tunneilla riittää!

Mukavaa syyslomaa kaikille joilla sellainen on!

- Helena -


Helenan Poksi (17.10.2016)

Tervehdys!

Tänään onkin tallin varustehuoneessa käynyt siivouspartio - harjapakit ovat vaihtuneet uusiin Hymiö

Harjapakit

Samalla on hyllyn edustalla roikkuneet kankisuitset siirretty toimiston suitsikoukkuihin. Uudet harjapussukat ovat tilavammat kuin aikaisemmat ja näin saadaan nyt paremmin mahtumaan erilaisia harjoja jokaiselle hepalle. Suojia käytetään lähinnä vain estetunneilla ja ne ovat edelleen tuossa hyllyn alatasolla.  

Myös parkkipaikalla on peuhattu Hymiö Tallin edustaa ja parkkipaikkaa parannellaan uudella murskeella.

Pihan parannusta

Ousan kivakavereilla oli taas toimintailtapäivä viime lauantaina. Nyt oli vuorossa SuperParkissa käynti ja kivaa oli kuulemma ollut. Kuvia tapahtumasta löytyy Ousan nettisivuilta.

Koululaisten syylomaviikko lähenee ja samalla siis myös tallin syyskurssit. Siellä on tilaa vielä muutamissa ryhmissä, käyhän kurkkaamassa ja varaa oma paikkasi pikaisesti Hymiö

Mukavaa viikonalkua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (10.10.2016)

Tervehdys!

Viime viikolla juttelin yhden asiakkaan kanssa lasten oppimiseen liittyvistä asioista. Hän oli nimittäin pohdiskellut ratsastustunneilla mallista oppimisen mahdollisuutta alkeislapsille. Tuota opetuskeinoahan käytetään varsin yleisesti monissa muissa urheilulajeissa. Ohjaaja näyttää edellä ja lapset tekevät perässä. Monille lapsille juurikin tuo nähdyn asian toistaminen on nimittäin huomattavasti helpompaa kuin sanallisen ohjeistuksen muuttaminen toiminnaksi.

Kerroin sitten ajatuksesta opettajillemme ja he jututtivat viime viikon aikana alkeistuntilaisia asiasta. Ja tänään sitten toteutamme ensimmäisen tällaisen ”mallista oppimistunnin”. Tunnin alussa siis myös opettaja nousee oman ratsunsa selkään, ja näyttää ratsastajille suoritettavia asioita ja junnut tekevät sitten perässä.

Näitä mallista oppimisen tunteja toteutamme nyt tällä viikolla alkeistunneilla ja katsotaan sitten palautteen mukaan lisätäänkö näitä silloin tällöin vakiotunneille, vai laitetaanko kurssitarjonnan osaksi.

- Helena -


Helenan Poksi (3.10.2016)

Hei

Tiistaina käynnistyy valtakunnallinen Eläinten viikko.

Isotkin eläimet kaipaavat

Tätä eläimille omistettua viikkoa on meillä Suomessa vietetty Sey:n (Suomen eläinsuojeluyhdistys) aloitteesta jo vuodesta 1959. Tuo viikko alkaa aina kansainvälisestä Eläintenpäivästä, joka siis on 4.10 ja nyt tämän vuoden teemaviikko on 4-10.10.2016.

Vuoden 2016 Eläintenviikko on omistettu erityisesti hevosille, lauseella: ”Ole hellä hevoselle”.

Sey:n tavoitteena on viikon aikana jakaa tietoa hevosten käyttäytymistarpeista, hevosten kohtelusta ja hevosesta eläimenä. Sey:n nettisivuilta löytyy myös tietoa keräyksestä, jossa kerätään varoja Sey:n työhön hevosten hyväksi.Tuo ”Ole hellä hevoselle” teema tulisi näkyä meilläkin ja itseasiassa vuoden jokaisena päivänä! Tallin toimiston oven vieressä oleva kyltti muistuttaakin meitä kaikkia siitä, kuinka kaikki, isotkin eläimet kaipaavat ystävällisyyttä ja samalla tietysti myös hellyyttä ja huolenpitoa.

Muistathan siis aina kohdatessasi eläimen, ison tai pienen, kohdella sitä oikeudenmukaisesti ja lempeästi.

- Helena -


Helenan Poksi (29.9.2016)

Hei!

Tallin pienin poni Basse lähti toukokuussa Etelä-Suomeen kisattavaksi ja myyntiin. Nyt poni on myyty ja muuttanut uuteen kotiin Etelä-Pohjanmaalle.

Basse

Paljon onnea ja menestystä Suville ja Basselle tulevaisuuden kisakentille.

- Helena -


Helenan Poksi (25.9.2016)

Tervehdys!

Eilen iltapäivällä/illalla oli tallilla Ousan järjestämät estekisat. Vuorossa oli tyyliarvosteluluokat aina ristikkotasosta 80cm tasolle saakka. Itse käveleskelin koiran kanssa tallille kisojen puolen välin jälkeen ja sainkin jo matkalla yllättyä iloisesti kun huomasin kuinka paljon oli väkeä saapunut kisoja katsomaan ja ratsastajia kannustamaan. Pihalla olikin siis kiva kisatunnelma musiikin soidessa taustalla.

Kisavieraita

Itse suorituksista voisin taas tyytyväisenä mainita, kuinka kaikki näkemäni ratsukot etenivät radalla tyylikkäästi ja nätisti. Aapo oli selvästi myös itsekin sitä mieltä, että hän etenee hienosti esteeltä toiselle. Aina katsojien kohdalla se katsoi katsomoon ja sen silmät melkein huusivat ääneen: Katsokaa kuinka hienosti mä vedän Hymiö Tai no siltä se näytti ja ratsastajahan se siellä oikeasti homman hoitaa, mutta hymyn tuo Aapo taas sai minulle aikaiseksi. Kesällä monesti sanoinkin, että joka kerta Aapon nähdessäni tulen kyllä niin hyvälle tuulelle Hymiö

Tallin uusin tulokas Herakles on käynyt jo muutamilla opetustunneilla ja sillä menneet asiakkaat ovatkin tykänneet siitä kovasti. Laumaan sopeutuminen on selkeästi vielä kesken, mutta pikkuhiljaa pääsemme sitten sen työmääriäkin lisäämään kunhan kotiutuminen etenee. Yhtenä aamuna se tuli aidoista yli parkkipaikalle ja tänään oli Hatti hilpaissut aitojen yli, selvästikin Heraklesin kanssa neuvottelujen lopputuloksena.No jospa jo ensi viikolla kaikki pysyisivät kiltisti tarhan puolella Hymiö

Mukavaa viikon alkua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (20.9.2016)

Tervehdys!

Tänä aamuna laitoimme uuden tulokkaan laumaan ja kaikki sujui oikein mallikkaasti. Kylläkin tällä kertaa hieman touhuilun merkeissä Hymiö Herakles ei suostunut ajattelemaan itseään ulkopuoliseksi vaan pyöri koko ajan kaikkien heppojen keskellä, tehden tuttavuutta jokaisen kanssa erikseen. Hieman siinä vaihdettiin ”nyrkkipotkuja” etusilla ja muutaman kerran takapääkin huitoi yhdellä jos toisellakin. Aapolla oli myös kova työ tehdä uudelle herralle selväksi, että Catleen on hänen tyttöystävänsä.

Laumaan laittamisen alussa mietiskelimme, onkohan meille sittenkin tullut oripoika Hymiö Niin kovasti se keskittyi Malvan ympärillä liehittelemiseen ja Malva olikin kyllä mielellään juonessa mukana. Mutta heti Hatin ilmaannuttua paikalle, siirtyi Heraklesin mielenkiinto tähän leikkisään pikkuruunaan, jonka kanssa kisailut sitten voittivatkin Malvan kosiskelun. Malva koitti kyllä kovasti vielä päästä mukaan touhuiluun ja lopuksi koko kolmikko päätyi samalle kasalle heinää rouskuttamaan.

Sekin oli myös hauska nähdä, kuinka Silveri on aikuistunut. Vielä kevään laumaanlaitoissa oli Silverillä kauhea tarve ”pullistella” ja pomotella uutta tulokasta. Nyt se kävi vaan asiallisesti kaverin moikkaamassa ja kertaalleen komentamassa ja paineli sitten kaikessa rauhassa toiselle puolelle tarhaa syömään.

Herakleen omille sivuille laitettiin kuvia, käykäähän katsomassa

- Helena -


Helenan Poksi (19.9.2016)

Hei!

Tänään saimme tallin tyhjänä olleeseen karsinaan täytettä Hymiö

Herakles

- Helena -


Helenan Poksi (15.9.2016)

Tervehdys!

Tänä syksynä tämä hevosenetsimisoperaatio ei ole tuottanut tulosta kovin nopealla aikataululla. Tallissa on ollut karsina tyhjillään jo about kuukauden, enkä voi vieläkään ilmoittaa sen täyttyvän. Toki nyt näyttäisi tilanne lupaavalta ja sopiva hevonen on löytynyt. Siihen liittyen täytyy kuitenkin vielä viimeiset yksityiskohdat saada sopimaan ennen asian varmistumista, joten tiedottelen asiasta lisää toivottavasti jo ihan lähipäivinä Hymiö

Muutoinkaan tallin arjessa ei nyt ole kovin paljon kerrottavaa, asiat ovat rullailleet mukavasti omalla painollaan. Toki viime viikolla meillä oli henkilökunnan tyky päivä, mutta siitä jo laitoinkin kuvia aikaisemmin tähän poksiin. Viime viikonloppuna oli sitten tallilla viimeinen Ousan ratsastajille järjestämä jumppa ja lisäksi oli ohjelmassa hevosten käsittelykurssi.

Ensi viikonloppuna on vuorossa kurssitunteja ja sitten seuraavana onkin taas kisat. Eli kovasti on touhuja tiedossa. Parhaillaan myös työstän syyslomaviikolle tarjolle tulevaa lisätoimintaa Hymiö

Mukavan aurinkoista viikonloppua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (7.9.2016)

Tänään meillä hieman erilainen päivä Hymiö

VirkistyspäiväVirkistyspäiväVirkistyspäiväVirkistyspäivä

- Helena -


Helenan Poksi (6.9.2016)

Tervehdys!

Tässä jokin aikaa sitten kerroin, että Ousa osti tallin 9v synttärilahjaksi tuuliviirin. Seura teetti viirin meidän toimittaman valokuvan pohjalta ja siitä tuli kyllä upea! Kuvaksi valitsimme minut ja Hatin Hymiö Tuo valinta tuntui aluksi hankalalta, mutta hetken asiaa mietittyämme, tuntuikin se jo ilmiselvältä että minun lisäkseni Hatti sinne viiriin täytyy saada – onhan Hatti minun ensimmäinen oma hevoseni. Tuo siluetin kuva on meidän Lauran kevättalvella nappaama.

Niin, siis sitä olin tuosta viiristä tulossa kertomaan, että tänään se on nyt lopultakin päätynyt katolle asti. Saatuamme viirin alkoi nimittäin kiihkeä pohdinta, kumpaan päätyyn tallia se laitetaan ja pohdittiinpa yhtenä vaihtoehtona maneesinkin katon harjaa. No sinne maneesin korkeuteen viirin huoltaminen olisi ollut liian työlästä, joten se on nyt tallin päädyssä. Ja heti siinä parkkipaikan puolella. Muistakaahan ihailla sitä tullessanne seuraavan kerran tallille Hymiö

Viiri

- Helena -


Helenan Poksi (20.8.2016)

Tervehdys

On se vaan tämä nykyajan ”sähköinen maailma” näppäräHymiö Asiat hoituvat nopeasti, tieto on saatavilla vaivattomasti ja yhteydenpito ihmisiin käyttää kätevästi. Meikäläisen silmin myös se tuntuu suorastaan hassulta kuinka nykyään netin kautta pystyy jäljittämään ja tavoittamaan ihmisiä hyvinkin hepposilla taustatiedoilla.

Tähän asiaan törmäsin taas alkuviikosta, kun meidän Laura oli keksinyt etsiä Hatin kasvattajan. Näppärästi kasvattaja olikin löytynyt ja nyt onkin jo s-posteja vaihtunut useampia puolin jos toisin. Kuvia ja videoitakin saatiin ja tässä alla teillekin nähtäväksi pari kuvaa. Tuossa toisessa, missä Hatti on yksin, on se juuri syntynyt.

Hatti nuorenaHatti nuorena

- Helena -


"Karin Poksi" (23.8.2016)

Tarkkaavaisimmat ovat saattaneet huomata että ratsastuskoulun mönkijä on vaihtunut kesän aikana. Tämä johtuu siitä että vanha mönkijä varastettiin Juhannusaattoyönä ja jouduimme hankkimaan tilalle toisen.

Onneksi Suomessa on kuitenkin rikoksia selvittelevä poliisi ja ratsastuskoululla toimiva videovalvontajärjestelmä. Näinpä sain tänään hakea vanhan mönkijän kotiin poliisivarikolta.

Mönkijä tuli kotiin

Rikoksesta on ollut kiinniotettuna kaksi henkilöä joista toista epäillään varkaudesta valvontavideotallenteemme perusteella ja toista rahanpesusta koska mönkijä löytyi hänen hallustaan.

Nyt meillä on sitten positiivinen ongelma: Mitä ratsastuskoulu tekee kahdella mönkijällä Hymiö

- Kari -


Helenan Poksi (20.8.2016)

Hei kaikille,

Tänään oli tallilla koulukisat ”English Derby” tyylillä. Itse käväisin tallilla kisojen alussa ja täytyy kyllä todeta, että hienoja asuja vilahteli joka nurkalla. Ilmakin helli kisailijoita vielä tuolloin, loppuillastahan se sitten jo alkoikin satamaan. Kisat oli kuitenkin saatu vietyä läpi kentällä ja näin ollen kerrankin koulukisailijat saivat nauttia pitkän radan ohjelmasta.

Itse siis kävin tallilla kisojen alkaessa katsomassa kun seura luovutti Riina Kiljanderille Suomen Ratsastajainliiton myöntämän pronssisen ansiomerkin. SRL voi myöntää ansiomerkin henkilölle, joka on toiminnallaan tai toimenpiteillään huomattavasti tukenut liiton tai sen jäsenyhdistyksen/yhteisön työtä. Lisäksi tietysti huomioidaan pitkä taival seuratyön parissa ja ansiokas seuran periaatteiden ja toiminnan edistäminen. Suuret onnittelut Riinalle!

- Helena -


Helenan Poksi (13.8.2016)

Hei taas,

Gaspacho muutti eilen uuteen kotiinsa ja pääsi heti tänään aamusta ulkoilemaan kahden orivarsan kaveriksi. Nyt luulisi pojalle löytyneen kavereita joiden kanssa ei leikit hetkessä hyydy Hymiö

Gaspacho uudessa kodissaGaspacho uudessa kodissa

- Helena -


Helenan Poksi (11.8.2016)

Hei                                                                

Oulunsalon Ratsastuskoulu vietti 9v synttäreitä tänä keväänä ja seura (Ousa) tilasi tallille synttärilahjaksi viirin. Viiri tilattiin minun ja Hatin siluetista tehtynä ja eilen seuran aktiivit luovuttivat sen meille. Viiri on todella upea, ja tulemme laittamaan sen tallin katolle.

ViiriViiri

Suuret kiitokset!

- Helena -


Helenan Poksi (9.8.2016)

Tervehdys taas!

Muutosten tuulia puhaltelee – tai no, tämä ei kovin yllätyksellinen myrsky ole Hymiö Gaspacho muuttaa loppuviikosta Utajärvelle uuteen kotiin.

Megatrick

Gaspachon kanssa lähti meillä alku liikkeelle ihan väärällä jalalla ja se loukkaantui hyvin pian meille tultuaan. Toipilasaika oli melkein 5kk ja tuona aikana sitten iso hevonen jäykistyi ja on ollut koko keväänkin suurennuslasin alla. Lisäksi se ei näytä rauhoittuvan tuonne laumaan. Se ei ole kenellekään ilkeä, ei – se ainoastaan haluaa koko ajan touhuta jonku kanssa jotain. Se on niitä, joka on koko ajan niin sanotusti ”iholla”, eivätkä toiset jaksa sellaista. Tästä syystä sillä on myös jatkuvasti pikkuhaavaa siellä täällä.

Nyt siis sai riittää. Vuodessa tilanteen olisi pitänyt tasoittua, mutta ei niin ei. Gaspacho pääsee nyt hyvään ammattikotiin seurahevoseksi orivarsalle, joka jaksanee touhuta Gaspachon kanssa mielin määrin Hymiö Ja voihan se olla, että toivuttuaan ja rauhoituttuaan siitä on vielä ratsuakin moniksi vuosiksi uudelle omistajalleen

- Helena -


Helenan Poksi (7.8.2016)

Tervehdys!

Tänään pääsin viimeinkin aloittelemaan ruohonleikkuuta. Koko viikon on ollut ihan käsittämätön tilanne sateiden kanssa. Joka päivä on nakannut juuri sen verran vettä taivaalta, että nurmikko on ollut märkänä. Sitten on toki illaksi kuivunut, mutta tuntien aikana ei ole oikein kiva päristellä leikkurilla.

Katsomon takana olevassa penkissä on auringonkukista jo ensimmäinen ilahduttanut katsojia ainakin viikon verran ja uudet nauhuksetkin ovat olleet komeassa kukassa. Toivottavasti saadaan pitkä ja lämmin syksy, niin loputkin auringonkukat ehtivät kukkia komeasti ja pitkään. Tarjaa voisin taas kiittää noiden superkauniiden auringonkukkien esikasvatuksesta ja istuttamisesta!

Auringonkukka

Ja tuosta istuttamisesta tuleekin pakosta mieleeni, kun te kaikki varmaan huomasittekin tallin pihalla kyltit joissa luki: ”Älä tallaa, yritän istuttaa nurmikkoa”. Tuosta lauseesta olen muutamat hyvän mielen naurut saanut kuulla, nurmikkoahan ei siis istuteta vaan kylvetään Hymiö Pihan hoitopuuhat ovat nyt siis olleet ajankohtaisia ja vielä niitä on paljon jäljelläkin.

Heppojen osalta syksyn ensimmäinen työviikko on nyt takana ja kivasti lähti kausi rullaamaan. Viime viikon oli vielä todella reilusti vapaita paikkoja tunneilla, sillä koululaisillahan on vielä lomaa ensi keskiviikkoon asti. Heppojen kannalta tämä loman jälkeen olevan ensimmäisen viikon keveys onkin hyvä asia, saadaan rauhassa nostaa tauon jälkeen väkirehuannokset normaaleiksi ja ei tule liian paljon töitäkään kertaheitolla lomailun perään Hymiö

Mukavia viimeisiä lomapäiviä kaikille lomalaisille!

- Helena -


Helenan Poksi (1.8.2016)

Tervehdys!

Heppojen loma loppui eilen ja tunnit siis käynnistyivät tänään lukujärjestyksen mukaisesti. Tässä elokuun alulla kun koululaisilla on vielä lomaa, on tunneilla paljon tilaa. Joten kyselkäähän peruutuspaikkoja tallilta. Tarjolla on myös joitakin kursseja.

Tuossa heppojen loman aikana kerroin, kuinka kävimme katsomassa Josia ja Unia. Ja nyt voinkin ilokseni välittää kaikille terveisiä Megatrickiltä. Sen kuntoutus on edennyt hyvin ja omistaja kertoi heidän päässeen jo treenaamaan suht koht normaalisti. Eli hienosti menee silläkin herralla nykyisessä kodissaan.

Mukavia lomapäiviä kaikille joilla sellaisia vielä on jäljellä Hymiö

- Helena -


Helenan Poksi (28.7.2016)

Maneesin suojalaudoituksen korjailua Hymiö

Huoltohommia


Helenan Poksi (25.7.2016)

Tervehdys!

Tallilla loma on sujunut leppoisasti. Varsinaiset siivoilut saatiin päätökseen heti alkuviikosta, ja keskiviikkona oli jo vuorossa harjojen ym irtotavaran pesu ja desinfiointi.

Huoltohommia

Itse innostuin perjantaina tervaamaan tallin nimikyltin ja heti perään lauantaina puomitelineen – ja tulipa siinä tervattua yksi pikku puudelikin. Tai oikeastaan se hoiti oman tervaamisensa ihan itsenäisesti. Olin nimittäin jo meidän Lauran kanssa poistumassa tallilta kun huomasimme, että koiran ympärillä leijuu vahva tervan tuoksu ja niinhän se oli, Scara oli käynyt hankaamassa itseään telineeseen. No enimpiä tervakönttejä Laura leikkeli samantien ja kotona karvojen pesu ja leikkaus jatkui. Nyt se on ressukka ihan kynityn näköinen Hymiö

HuoltohommiaHuoltohommiaHuoltohommia

Viikonloppuna kävin myös meidän Lauran ja Lotan kanssa päiväreissulla ajelemassa Unia ja Josia moikkaamassa. Tylleröt siellä maalla nautiskelivat elämästään ja varmastikin jos osaisivat, olisivat lähettäneet teille kaikille terkkuja.

Josi ja Uni

Nyt siis heppojen loma jatkuu vielä tämän viikon ja ensi maanantaina sitten tunnit jatkuvat normaalisti.

- Helena -


Helenan Poksi (17.7.2016)

Hei!

Maanantai-iltana oli tallin varsinainen pesuvaihe ohi ja tänä aamuna olikin jo vuorossa desinfiointi Virkonilla Hymiö

Huoltohommia

- Helena -


Helenan Poksi (17.7.2016)

Tervehdys!

Tänään alkoi hepoilla kesäloma, joten talli on suljettuna kaksi viikkoa.

Hepat lomailevat omassa laumatarhassaan, löhöillen ja toivottavasti lämpimistä keleistä nauttien. Joskus aikaisemmin oli meidän hepat aina kesäisin Tupoksessa laitumella, mutta selkeästi ne aina stressasivat uutta paikkaa, juoksivat hyttysiä karkuun ja hoikistuivat turhankin paljon. Pari vuotta sitten päädyimme kokeilemaan miten niiden loma sujuisi kotioloissa ja sen jälkeen emme ole enää muuta vaihtoehtoa edes miettineet, niin ihanan rauhallisesti ja leppoisasti ne ovat kotioloissa osanneet olostaan nauttia. Ja kaiken kruunuksi olemme saaneet heinätoimittajaltamme niille tämän kesän tuoretta heinää herkuteltavaksi Hymiö

Huoltohommia

Henkilökunta on nyt myös kesälomilla lukuun ottamatta itseäni ja Karia. Me aloitettiin tänään tallin vuosittainen pesu ja huomenna urakka jatkuu. Onneksi mukaan pesuhommiin ilmaantuu heti aamusta pari reipasta kesätyöntekijää.

Huoltohommia

Mukavan aurinkoisia päiviä kaikille

- Helena -


Helenan Poksi (15.7.2016)

Tervehdys!

Nyt ollaankin saatu nauttia koko viikko lämpimistä ja aurinkoisista keleistä, jotka eivät toisaalta ole välttämättä heppojen mieleen. Tuo lämpö ja aurinko nimittäin tuo tullessaan paarmat ja niitä onkin ollut joinakin päivinä ihan kiusaksi asti. Toki sitten on otettu heppoja sisään lepäilemään reilusti normaalia aikaisemmin, jotta ovat saaneet kunnon nokoset vetäistyä.

Nuo kaupungin raivaamat tukkipinot tuossa tallitien varressa ovatkin ilmeisesti lisänneet hyönteisten ym pikkuöttisten määrää. Sillä tavalla päättelin, koska huomasin tuossa jo kesäkuun alussa, että yhteen pinoon oli niitattu kyltti: ”Pinon päällimmäinen kerros on kuljetettu pois hyönteistuhojen torjumiseksi”. No onneksi nuo pinot koko ajan pienenevät ja toivottavasti poistuvatkin kokonaan ennen syksyn tuloa.

Tallin kesäkausi alkaa olla lopuillaan, viimeinen viikonloppu alkaa Hymiö Maanantaiaamuna sitten käynnistyy tallin pesu ja desinfiointi. Kuvia puhdistustouhuista päivittelemme tänne sitten alkuviikosta.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (8.7.2016)

Tervehdys!

Kari kävi tänä aamuna viemässä heinäladosta ”tuorepaalin” kokonaan tarhaan kun se meinasi alkaa jo hieman lämpenemään.

Iloisesti tuli lauma portille vastaan Hymiö

Heinää tarhaan!

Meillähän voidaan tuonne tarhaan tosiaan ajella autolla, mönkijällä, traktorilla ja ihan millä vaan. Hepat ei todellakaan pelkää, itse joutuu kuski katsomaan että ei aja kenenkään päälle. Lähinnä nuo meidän hepat on vaan aina kauhean uteliaita kun tarhaan joku ilmaantuu jotain touhuilemaan. Joskus kun on täytynyt kaatuneita puunrunkoja lyhennellä moottorisahalla on hankaluutena ollut se kun hepat tunkee ihan lähelle ja uteliaimmat pyrkii haistelemaan sahaa ja sen terää. Ja siis siinä sahan huristessa Hymiö

- Helena -


Helenan Poksi (7.7.2016)

Tervehdys!

Kesäkausi hiipii kohti loppuaan ja enää sitä on jäljellä yksi viikko. Muistattehan siis kaikki, että teillä nyt oleva vakiopaikka säilyy automaattisesti syksyllä. Mikäli ette halua jatkaa omalla paikallanne, olkaa yhteydessä minuun mielellään mahdollisimman pian. Näin pääsemme antamaan vapautuvat paikat niitä haluaville. Minut tavoittaa parhaiten s-postilla.

Hevoset ovat lomalla heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa ja tunnit jatkuvat 1.8.

Kesä on mennyt heppojen osalta kivasti. Uusimmat tulokkaatkin ovat löytäneet paikkansa laumassa ja myös ystävyyssuhteita on nähty syntyvän Hymiö Aapo on ihan hullaantunut Catleeniin ja kulkee sen perässä koko ajan. Malva osaa ottaa rennosti, se makoilee ja nukkuu sikeästi maaten tarhassa. Ja kyllä sekin toisten seurassa viihtyy, mutta sitä ihan omaa ystävää se ei vielä ole löytänyt.

Myös te asiakkaat olette ottaneet uudet tulokkaat hyvin vastaan Hymiö Malva on ollut hyvin monelle tosi positiivinen yllätys, askeleet ovat todella tasaiset ja pehmeät. Tullessaan Malva oli aika tuhdissa kunnossa ja on nyt jo hieman hoikistunutkin, mutta kunhan sille vielä saadaan kunto kohdilleen ja se jaksaa sen myötä kantaa itseään paremmin tulee siitä varmastikin yksi meidän tykätyimmistä hevosista. Ja viimeiseksi tullut Aapohan on hurmannut kaikki Hymiö

Viime lauantaina oli tallilla Ousan järjestämä iltapäivä. Kiitokset taas seuralaisille onnistuneen tapahtuman järjestämisestä. Kuvia iltapäivästä löytyy Ousan omilta nettisivuilta.

- Helena -


Helenan Poksi (1.7.2016)

Tervehdys!

Kesä on edennyt taas tänäkin vuonna vauhdikkaasti ja ollaan jo heinäkuun puolella. Näin ollen tallin kesäkausi on siis ylittänyt puolen välin ja heppojen loma lähestyy kovaa vauhtia. Tosin karvaturvat itse eivät taida tätä loman lähestymistä tietää ja onhan joukossa myös useampia uusiakin hevosia, jotka eivät meillä vielä viime kesänä olleet. Eka kesää meillä viettävät tänä vuonna Gaspacho, Hatti, Malva ja Aapo.

Henkilökunnan osalta lomat alkavat tänään ja ensimmäisenä lomalaitumille pääseekin Petri ja Henna sitten viikon päästä. Nikon osalta lomat alkavat yhtä aikaa hevosten kanssa ja jatkuvat sitten elokuun puolelle. Minun ja Karin osalta menee kuvio kutakuinkin juuri päinvastoin, meillä alkaa se varsinainen kesän työputki tallin hiljentyessä asiakaspalvelusta. Silloin suoritetaan taas vuosihuoltoa ja talli pestään ja desinfioidaan kokonaisuudessaan.

Viime kesänä oli ohjelmassa kentän aidan uusiminen ja maneesin laudoitusten maalaus siivoustöiden lisäksi. Tänä kesänä ei varsinaisia korjaustöitä ole ohjelmassa, ainut suunnitteilla oleva isompi huoltotyö on maneesin pohjan rouhiminen syvempää. Mutta sekin hoituu meidän osaltamme puhelinsoitolla Hymiö Siihen siis tilataan isompi kone metsäjyrsimen kanssa paikalle. Toki tuon maneesipohjan lisäksi on tarkoitus syksyn aikana nostaa myös piha-alueita ja parannella kallistuksia sepelillä, mutta se asia hoidetaan sitten vasta syksymmällä.

Huomenna iltapäivällä on tallilla Ousan oma iltapäivä joten tulkaahan kaikki paikalle nauttimaan seuralaisten järjestämästä ohjelmasta. Lisätietoa iltapäivän kulusta löytyy Ousan omilta nettisivuilta.

- Helena -


Helenan Poksi (27.6.2016)

Hei!

Uni ja Josi lähettivät eilen kesäterveisiä kaikille!

Josi ja Uni

- Helena -


Helenan Poksi (20.6.2016)

Tervehdys!

Henna on ollut meillä oppisopimuskoulutuksessa reilut kaksi vuotta ja nyt viikonloppuna hän sai opintonsa päätökseen. Henna suoritti hevosenhoitajan ammattitutkinnon. Onnittelut Hennalle!

Henna valmistui

Ja tietysti me pidämme Hennasta kiinni kynsin, hampain ja hänet tulette siis näkemään tuttuun tapaan tallissa kuten tähänkin asti.  

- Helena -


Helenan Poksi (13.6.2016)

Hei

Toukokuun lopulla on tallilla tehty kovasti pihahommia, istutettu nurmikkoa ja kitketty rikkakasveja. Tarhan siivous saatiin myös melkein valmiiksi, hieman sitä joudutaan vielä viimeistelemään tässä kesän aikana. Myös hevoset valmistautuivat kesäkauden alkuun vuosittaisella hammaslääkärin tarkastuksella Hymiö

Hammaslääkärissä

Nyt siis tätä kirjoittaessani on kesäkausi korkattu ja ensimmäinen viikko siis jo mallikkaasti eletty.

Uudet ryhmät vaikuttivat näin ensimmäisen viikon pohjalta katsottuna aika hyviltä, vain muutama vaihto on tehty vielä tämän viikon aikana. Tästä on siis hyvä jatkaa.

Ja sellaisesta voisin kaikkia nyt vielä muistuttaa, että kun varaatte korvaavia aikoja, niin muistakaa ilmoittaa mitkä tunnit teiltä perutaan. Kesäkaudenkin aikana pitää tunti muistaa perua ihan kuten aina talvisinkin! Ja mitä aikaisemmin tiedätte kertoa oman perumisenne, sitä parempi meille jotta saamme tarjottua niitä tunteja korvaaviksi ajoiksi toisille.

Mukavaa kesän alkua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (8.6.2016)

Tervehdys!

Tiistaina pääsi Silveri jo treenaamaan hienosti alkanutta vetohevosen uraansa liikenteeseen. Toki olin itse näin ekalla kerralla taluttajana mukana mutta eipä poika olisi talutusta tarvinnut. Ilmekään värähtämättä se sivuutti varmoin askelin autot, pyörät, koirat, skoottilautatemppuilijat ym. vastaantulijat. Ohjastajalla ja kyytiläisellä näytti hymyä piisaavan läpi koko reissun ja iloiselta vaikutti myös Silveri

Silveri ajossaSilveri ajossa

- Helena -


Helenan Poksi (6.6.2016)

Tervehdys!

Tallin kesäkausi starttasi tänään ja sehän tarkoittaa joka kesä myös uusien alkeisryhmien käynnistymistä. Tänään aloittikin kaksi uutta ryhmää, pienten junnujen ja aikuisten alkeisryhmät. Alla kuva tämän päivän junnuryhmän aloituksesta.

Alkeisryhmän aloitus

- Helena -


Helenan Poksi (31.5.2016)

Kaikki osallistuvat pihansiivoustalkoisiin!

Pihansiivoustalkoot


Helenan Poksi (31.5.2016)

Tervehdys!

Kevät on jälleen edennyt vauhdilla ja ollaan jo siinä vaiheessa, että ensi viikolla käynnistyy tallin niin sanottu kesäkausi. Jonkin verran on muutoksia tapahtunut ryhmien sisällä ja joitakin paikkoja on vielä vapaana, mutta oikein hyvältä kokonaisuus näyttää.

Myös hevosten osalta olen tosi tyytyväinen. Kaikki uudet ovat tosi tykättyjä ja toimivat hienosti kaiken tasoisilla ratsastajilla. Myös hyppyhommat näyttävät sujuvan hyvin. Uusimpina tulokkaina Aapo ja Malva olivat eka kertaa estetunnilla viime viikolla ja hienosti meni kumpikin.

Gaspachon alkutaival meillä alkoi harmillisen pitkällä sairaslomalla ja toivuttuaan siitä on estetunneille meno hieman venähtänyt Hymiö Mutta nyt lauantaina testasimme meidän Lauran kanssa, onko poika pitkän tauon aikana muuttanut asennettaan esteisiin ja ei ollut. Gaspacho oli jo koeratsastuksessa mukava hypätessä ja sama tyyli jatkui nyt pitkän tauonkin jälkeen. Ja nyt siis meillä kaikki hevoset käytössä myös estetunneilla.

Gaspacho

Tallin kevättöidenkin osalta olen oikein hyvillä mielin. Ulkoilutarhan siivous on loppusilausta vailla valmis ja etupihan nurmikon parantelukin on jo tehty.

Tarhan siivousta

Ja kuten kaikki te, jotka tänne loppupuolelle asti olette jaksaneet lukea, olette huomanneet, että minä taisin tänään nousta oikealla jalalla Hymiö

- Helena -


Helenan Poksi (23.5.2016)

Tervehdys!

Viime lauantaina oli ratsastuskoulun 9v synttärit. Tänä vuonna asiaa ei sen kummemmin juhlittu, mutta tallin taukohuoneesta löysin kuitenkin iloisen yllätyksen mennessäni iltatalliin: Kiitoksia seuralaisille!

9v ruusut

Vuoden kuluttua onkin sitten jo vuorossa 10v synttärit, joten jotain kivaa varmastikin sinne juhlaviikolle keksitään.

Tämä kulunut aika on mennyt valtavan nopeasti, vaikka toisaalta tuntuu kuin meillä olisi aina ollut ratsastuskoulu, eikä aikaa ennen hevosia enää muistakaan. Paljon on näihin vuosiin mahtunut erilaisia juttuja, iloja ja suruja. Ja hankalia asioita ja helppoja asioita ja kaikenlaisia asioita. Itse on saanut yrittäjänä oppia sen ajattelutavan, että ongelmia ei ole – on vaan asioita, joista jotkut ovat työläämpiä hoitaa.  

Tuolloin ratsastuskoulun aloituksen yhteydessä toimme maahan 12 hevosta Hollannista ja ostimme kaksi Suomesta. Noista 14:sta alkuperäislauman jäsenestä ei ole enää tallissa ketään. Viimeiset kaksi, Anna ja Lester siirtyivät eläkekoteihinsa tänä keväänä. Tällä hetkellä laumassa kauiten ollut on Elari, joka saapui vuonna 2010. Catleen muutti meille vuonna 2011 ja sen jälkeen vuonna 2013 tulivat Afrika, Alastra, Cami ja Sarna. Danitus ja Silveri saapuivat 2014 ja Cayenne, Gaspacho, Zamirah ja Fella tulivat heti vuonna 2015. Tälle keväälle on sitten saapunut Hatti, Paula, Faido, Malva ja Aapo.

Hevosvaihtoja on siis tehty todella paljon nyt viimeisten kolmen vuoden aikana, ja nyt meillä on jälleen kasassa erittäin toimiva ja kiva heppalauma, joista on helppo jokaisen löytää useampiakin suosikkiyksilöitä. Toivottavasti nyt päästään tällä heppaporukalla jonkin aikaa.

Tätä kirjoittaessani näyttää ulkomittari 24 astetta, tästä se kesä taitaa alkaa Hymiö

Siispä mukavaa kesän alkua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (20.5.2016)

Tervehdys!

Keskiviikkona lähti Basse Etelä-Suomeen kisattavaksi ja myyntiin, ja paluumatkalla tuli meille uusi poni Sunrise Aragon. Aragonia on kutsuttu aikaisemmin Aapoksi ja nyt on kyllä pakko todeta että jatkamme Aapo nimen käyttämistä – poni on ilmetty Aapo Hymiö Aivan suloinen pikku ruuna, 7v. Aapo osaa HeB asiat ja on sillä kisattu estepuolellakin 80cm ratoja, eli ihan mukavasti on Aapolla osaamistakin. Lisäksi Aapo on tosi kiltti, se tullaan varmasti näkemään hyvin pian jo ihan alkeistunneillakin.

Tänä aamuna Aapo pääsi laumaan ja kaikki sujui todella mallikkaasti. Aapo väisti lauman johtoporukkaa rauhallisesti ja minkäänlaista ”härdelliä” tai laukkailurallia ei syntynyt. Ainut joka hieman yritti saada säpinää aikaiseksi oli Hatti, mutta yritykset loppuivat lyhyeen sillä muut eivät paljon turpiaan heinäkasoista vaivautuneet nostamaan.

Aapo aloittaakin totuttelemaan tuntityöhön todennäköisesti jo heti tänään. Tässä muutama kuva Aaposta, illalla päivitämme sitten Aapon omat sivut.

AapoAapoAapo

- Helena -


Helenan Poksi (15.5.2016)

Tervehdys!

Onpas ollut taas mukava viikonloppu Hymiö

Lauantaina oli tallilla ”Takaisin satulaan” tapahtuma. Mukaan oli ilmoittautunut 25 ihmistä ja kaikki saapuivatkin paikalle, toiset enemmän ja toiset vähemmän jännittyneinä. Tunnelma oli leppoisa ja mukava läpi koko tapahtuman ja ihana oli seurata, kuinka hymy levisi ihmisten kasvoille. Viimeisen ryhmän taluttaessa heppoja talliin oli käytävällä jo iloinen puheensorina ja kahvi ja keksi maistui. Itsellekin nämä tällaiset erilaiset jutut on aina ihanan virkistäviä. Itseäkin aina jännittää uusien ihmisten kohtaaminen, ja erilaisen toiminnan pyörittäminen myös tuo uudenlaisen parven perhosia vatsaan Hymiö

Takaisin satulaan

No mutta hienosti kaikki siis eilen sujui ja monta iloista ihmistä poistui tallilta. Mukaanluettuna myös me järjestelyistä vastanneet.

Tapahtuman jälkeen jatkettiin uusien asioiden teemalla. Silveri nimittäin sai ihan uuden haasteen päästessään kokeilemaan kärryjen vetämistä.

Krista opasti minulle ja Lauralle valjastuksen ja ajamisen perusteet ja eipä aikaakaan kun Silveri jo mallikkaasti kipitti ympäri kenttää Laura kärryillä ohjastaen. Mahtava tuo pikkupoika Silveri, aina valmis uusiin haasteisiin positiivisella asenteella.

SilveriSilveri

Mukavan aurinkoisia päiviä toivotellen!

- Helena -


Helenan Poksi (9.5.2016)

Tervehdys!

Nyt sain viikonloppuna Bassen asiat järjestettyä. Se lähtee Etelä-Suomeen kisattavaksi ja myyntiin. Uuden opetusponin etsiminen on myös jo aloitettu, ja toiveissa olisikin löytää sopiva poni pikaisesti. Vaikuttaa nimittäin siltä, että löydän aina ”juuri sen oikean” tuolta etelästä, joten viisainta olisi jos saisi uuden ponin kotimatkalle traileriin samalla kun vie Bassen. Toki mikäli uutta ponia ei meinaa löytyä, niin sitten ajellaan useampaan otteeseen Hymiö

Viimeisin tulokas Malva on jo päätynyt asiakaslistoilla monen kohdalle toivehepaksi. Sehän aloitteli työt pari päivää tulonsa jälkeen ja on jo tehnyt kaiken tasoisia asiakastunteja. Yksi asiakas tallilla kysyikin minulta minkä tasoisille tunneille uusia hevosia jaetaan, ja huomasin että tätähän saattaa monikin miettiä. Jakamisperusteena ei ole niinkään tunnin taso, vaan aina ratsastajan oma tyyli. Opettaja osaa arvioida kuka ratsastajista sopii uudelle, esim. kuka on nopeasti reagoiva, kuka hitaampi, jne…. eri tyyliset ratsastajat sopivat eri tyylisille hevosille. Tähän perustuu myös se, mitä olen puhunut, että sama hevonen on ihan erilainen eri ratsastajan alla ja tästä syystä ei ole hyvä muodostaa omaa käsitystä yhdestäkään hevosesta itse sitä ratsastamatta.

Ulkoilutarhassa on vallinnut leppoisa tunnelma. Eilen siellä taas pötköteltiin pitkin poikin tarhaa ja nautittiin auringosta. Silmään pisti kuinka Paula on tainnut kuulla edeltäjänsä Annan käytöstavoista ja päättänyt kunnioittaa perinnettä: ruokailua heinäkasassa maaten Hymiö

Paula

Mukavan aurinkoisia päiviä kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (30.4.2016)

Tervehdys

Malva aloittikin asiakastyöt heti eilen. Kokeilussa ollut satula ei oikein istunut, joten tänään se ratsastettiinkin ilman satulaa. Ja sopiva satula sille sovitetaan pikaisesti.

MalvaMalva

- Helena -


Helenan Poksi (28.4.2016)

Tervehdys

Nyt tulikin oikein Matriarkka tontille, pisti ruunat kuriin kertaheitolla Hymiö Hienosti silti kaikki sujui, tamma vaan kertoi kaikille, että hän syö heinänsä rauhassa juuri sillä kasalla missä haluaa ja kasaa vaihtaessaan muut saavat väistyä hänen ylhäisyytensä tieltä. Niinpä siellä laumajohtajista lähtien pojat kiltisti kipittivät aina edestä kun uusi tulokas päätti maistella olisiko heinä sittenkin mehukkaampaa viereisessä kasassa.

Malva

Hauska oli tuo kuvio seurailla, ja tosiaan ihan silleen hauska, että asia näytti tulevan kaikille hevosille selväksi ihan ”ystävällisissä” merkeissä.

Lisää kuvia Malvan omalla sivulla.

- Helena -


Helenan Poksi (27.4.2016)

Tänään saatiin tallin tyhjään karsinaan uusi asukas: Malva.

- Helena -


Helenan Poksi (24.4.2016)

Joka kevät on varmaa että kesä tulee. Se, mistä sen meillä päin näkee on kun Sarna pötköttelee heinäkasassa ja kentän pinta on karhittu talven jäljiltä.

Kevään merkitKevään merkit

- Helena -


Helenan Poksi (18.4.2016)

Hei taas,

Tänä aamuna sattui minulla silmään toukokuun alussa olevien estekisojen ilmoittautumislistat. Havahduin nimittäin katsomaan, kuinka kummallakin uudella hepalla oli jo ilmoittautuja listassa. Aivan ihana huomata kuinka nopeasti nämä kaverukset ovat valloittaneet tiensä myös monen teistä lempparilistalle. Itsekin olen ihan suunnattoman ihastunut kumpaankin. Laumaan kotiutuminen vaikuttaisi menevät kaveruksilla oikein mukavasti, tosin jonkinlaista kolmiodraamaa siellä on ilmeisesti ruunilla ollut, kun Elari oli viime viikolla saanut pikku kolhun jalkaansa. Liekkö koittanut Paulaa vikitellä ja Faido ei ole tästä ajatuksesta tykännyt. No niin tai näin, mutta rauhalliselta meno tarhassa nyt vaikuttaa.

Rauhallista tarhassa

Tosin Gaspachon osalta en ehkä ihan tuota ylläolevaa allekirjoittaisi. Jotenkin vaikuttaa, että se on edelleen niin innoissaan laumaseurasta ja kavereista, että leikkii koko ajan jonkun kanssa ja hilluu pitkin poikin. Siitä seurauksena sillä sitten onkin pikku kolhuja koko ajan jossakin Hymiö Tai sitten se on keksinyt hyvän keinon välttää työntekoa ja keskittyä leikkimiseen. Nytkin oli herra nimittäin saikulla reilun viikon vasemman etujalan haavan takia ja kun tuo haava parani ja herra pääsi muutamana iltana tunneille, hankki se haavan vuorostaan oikeaan etuseen Hymiö

Fidellon tilanteesta olenkin kertonut täällä jo aikaisemmin ja tilanne ei siis ole valitettavasti muuksi muuttunut. Tämän viikon perjantaina Fidello lähtee taivaslaitumille, joten sanokaahan sille heipat vielä tallilla käydessänne. Uuden hevosen etsintä Fidellon seuraajaksi on nyt myös aloitettu ja toivottavasti löytäisimme pikaisestikin sopivan ratsun.  

- Helena -


Helenan Poksi (15.4.2016)

Tervehdys

Taas se on viikko vierähtänyt, ja ollaan askel lähempänä kesää. Tallille onkin jo kesän suunnitelmat tehtynä. Kesän iltatunnit myydään jo tutuksi tulleen käytännön mukaisesti kausikortilla ja päiväkurssit on myös laitettu tarjolle. Jotain kivaa ”teoria/hoitojuttua” on kesän ekaviikolle vielä luvassa, siihen olen nimittäin ottanut pari topakkaa junnutyttöä kesätöihin ja he suunnittelevat siihen jonkinlaista ohjelmaa. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Kevään ohjelmassa oleva välitodistusten jakaminen on edelleen käynnissä. Kuviohan menee siis siten, että tietylle tuntiryhmälle kirjoitetaan todistukset kerran ja jos olet poissa tuolta tunnilta ja haluat todistuksen, niin kysele tallin toimistosta peuutuspaikkaa sellaiselle tunnille jossa todistuksia kirjoitetaan. Näin saat sen itsellesikin. Me ei mitenkään pystytä tallin puolesta pitämään kirjaa henkilötasolla siitä kuka on todistuksen saanut ja kuka ei, vaan tämä jää valitettavasti teidän itsenne huolehdittavaksi.

Ousan kisakausi on edennyt jo kolmanteen osakilpailuun, joka on tällä kertaa kouluratsastuskilpailu. Nyt on vuorossa tämä aina kerran vuodessa oleva arvotuilla ratsuilla käytävä kisa, eli jokainen halukas on ilmoittautunut vain tiettyyn luokkaan ja ratsu hänelle arvotaan kisojen alkaessa. Toki tuomarina toimiva Krista, joka tuntee sekä hepat että ratsastajat varmistaa vielä että arvotut ratsut ovat ratsastajilleen koon puolesta sopivia ja turvallisia. Mutta siis mukava kisailta on taas tulollaan!

- Helena -


Helenan Poksi (7.4.2016)

Hei!

Tänä aamuna saatiin kaupungin apuvoimat paikalle järven häätämiseksi tallitieltä. Umpijäässä ollut siltarumpu aukesi yhteentoista mennessä joten illaksi on jo odotettavissa kuivempaa Hymiö

Rummun aukaisua

- Helena -


Helenan Poksi (6.4.2016)

Hei taas,

Viimeksi kävinkin täällä kirjoittelemassa toissapäivänä, mutta nyt tulin vielä kertomaan tämän kevään hevostilanteesta. Me joudutaan vielä tekemään kaksi heppavaihtoa, Fidello ja Basse.

Fidello on nyt ontunut jo useamman viikon oikeaa etujalkaa, jossa todettiin jo vuonna 2009 luustomuutoksia ja nyt on valitettavasti koittanut se aika, että muutokset ovat alkaneet vaikuttamaan Fidellon liikkumiseen. Tällä hetkellä se ei ole akuutisti kipeä ja saa nyt vielä oleilla tarhassa joitakin viikkoja. Uutta hevosta Fidellon seuraajaksi alamme etsimään pikkuhiljaa ja tarkoituksena on siis nyt löytää isohko ratsu.

Basse on toinen poistuvista ratsuista, se myydään kisaponiksi. Basse alkoi viime vuoden lopulla ilkeilemään karsinassa ja tätä tapaa emme ole saaneet ponista pois kitkettyä. Ratsastettaessahan Basse toimii kaikentasoisilla ja hyppää aivan upeasti, mutta hoitopuoli ei toimi. Nyt kun poni on vielä noin nuorikin, on senkin kannalta järkevämpää myydä se yksityiskäyttöön. Bassen myynti voi toki ottaa aikansa ja tilalle hankittavaa uutta ponia alamme etsiä vasta sitten kun Basselle ensin löytyy uusi koti.

Viime viikolla talliin tulleet uudet pikkuhepat, Faido ja Paula aloittivat asiakastyöt heti viime torstaina. Ne kumpikin ovat jo menneet eritasoisilla tunneilla ja olleet mukana myös estetunneilla. Tänään tallilla varauskansiota vilkaistessani pistikin silmääni kuinka Paulalle voisi antaa tämän viikon toivotuimman ratsun tittelin, niin monella toivomusrivillä sen nimi luki Hymiö Ja kovasti ovat kyllä Faidonkin ratsastajat Faidosta tykänneet.

Mukavan aurinkoisia päiviä kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (4.4.2016)

Tervehdys!

Tältä vuodelta on nyt kevään palautekysely ohi. Kiitokset kaikille jotka jaksoitte meille kirjoitella, niitä oli ihana lukea. Päällimmäisenä noista palautteista jäi itselle hyvä fiilis siitä, kuinka positiivisia nuo teidän ajatukset olivatkaan.

Muutama täsmätoive noissa oli esitettynä, esim. kouluratakurssi kaksipäiväisenä neljän ratsukon ryhmänä ja Peten demoa oli toivonut parikin asiakasta. Tuo kouluratakurssi tulee kesäkursseihin ja demotoiveen laitan itselleni ylös ja katson mihin sen saamme sitten kesän aikana järjestettyä.

Muutamia kysymyksiä oli myös esitetty ja niistä voisinkin tässä nostaa muutaman esille nyt heti. Yksi oli kysynyt missä ovat tallin ensiapuvälineet ja vastauksena tähän: toimiston valkoisessa lipastossa on pikkuinen ensiapulaukku ja toimiston yläkaapissa laajemmin varusteltu isompi ensiapulaukku. Yksi teistä oli kaivannut hevosille sellaisia vihkoja taukohuoneeseen, johon jokainen ratsastaja voisi kirjoittaa tunnin jälkeen ikään kuin ”ohjeita” seuraaville ratsastajille siitä miten hevonen toimii. Tämä ei kuitenkaan käytännössä onnistu, koska hevoset toimivat eri tavoilla eri ratsastajilla. Tuo seikka olisi muutenkin kaikkien hyvä muistaa, ei kannata liikaa kysellä toisilta millainen mikäkin heppa on, koska toisella voi sama heppa olla ihan erilainen kuin toisella.

Maastoja oli myös kyselty. Niistä olen joskus ennenkin kertonut, että ne ovat valitettavasti hieman ongelmallisia, kun tuossa reitillä on yksi kosteampi pätkä ja jos suunniteltua maastoa edeltävinä päivinä onkin kovin sateista ei maastoon pääse. Mutta jospa saisimme kuivan kesän ja pääsisimme noitakin tarjoamaan. Leikkitunteja ja muuta kivaa tekemistä heppojen kanssa oli toivottu, laitetaan toive ylös – tosin tuota muuta kivaa en taida itse osata keksiä, joten saa laittaa ihan s-postiin ideoita jos joku tuollaisia keksii Hymiö  

Tuossapa siis muutamia palautteiden herättämiä ajatuksia, palailen niihin varmaankin vielä myöhemmin lisää.

Tallitielle on muodostunut pikkuinen järvi. Kari soittikin siitä jo aamulla tienpitäjälle. Saapa nähdä pystyvätkö he tekemään asialle mitään. Ongelmana lienee se, että kaupunki on jättänyt raivaamansa puut seisomaan tien molemmin puolin koko talveksi ja lumia ei näin ollen ole saatu aurattua pois tien reunaojien päältä ja nyt on tielle sulavaa lunta ihan järjetön määrä. No, toivotaan että heillä olisi joku konsti saada tilanne hoidettua.

- Helena -


Faido

Tämä ja muita laumauskuvia Faidon ja Paulan omilla sivulla.


Helenan Poksi (29.3.2016)

Hei taas!

Lester pääsi perille uuteen kotiinsa maanantai-iltana. Pappa oli suhtautunut maiseman vaihdokseen tyynen rauhallisesti, katsellut iloisena ympärilleen ja jäänyt tyytyväisenä rouskuttelemaan heinää uuteen karsinaansa. Tänä aamuna, eli tiistaina oli Lester sitten päässyt jo tutustumaan uusiin kavereihinsa. Aivan ihanaan paikkaan pääsi meidän pappa eläkepäiviään viettämään Hymiö

Lester ja kaveriLester ja kaveri

Kari ja Laura siis veivät Lesterin Etelä-Suomeen ja paluumatkalle saivatkin traileriin kaksi söpöliiniä. Tanskalainen pikkuheppa/poni Leonhards Faido, 10v ruuna ja Unkarilainen pikkutamma, 8v nimeltään Paula.

Söpöliinit

Huomenna nämä hurmurit laitetaan laumaan ja tuttuun tapaan laittelemme tänne sitten kuvia ja lisää tietoa.

- Helena -


Helenan Poksi (26.3.2016)

Tervehdys

Tallilla muutosten myllerrys jatkuu, viime lauantaina muutti Anna uuteen kotiin ja nyt on Lesterin vuoro. Vanha herrahan on jo tehnyt pitkän mallikkaan uran meillä ja sen on jo aika päästä leppoisammalle käytölle.

Annan myynti-ilmoituksen laittamisen jälkeen yllätyin ja jopa kauhistuin, kuinka nopeasti Annalle uusi koti löytyikään. Ja nyt täytyy todeta Lesterin kohdalla ihan sama. Myynti-ilmoitus ehti olla muutaman tunnin kun ostajia oli jo jonoksi asti, mikä olikin juuri se toivottu tilanne, jotta pääsisimme valitsemaan papalle parhaan mahdollisen eläkekodin. Ja nyt olemmekin jo sopineet alustavasti kaupat. Näillä näkymin Lester muuttaisi Etelä-Suomeen, maalle.   

Tuo alustava kauppa on tarkoitus toteuttaa mahdollisesti jo nyt alkuviikosta ja meidän Laura ja Kari käyvät Lesterin sitten viemässä uuteen kotiinsa. Kirjoittelen sitten täällä taas heti asioiden edetessä.

Sen verran voin nyt myös ostettavista hevosista kertoa, että yksi on jo löytynyt ja kaupat sovittuna. Tämän uuden tulokkaan käymme hakemassa alkuviikosta ja siitä laittelemme tietysti kuvia heti kun kaunokainen on traileriin lastattu Hymiö

Mukavaa pääsiäistä!

- Helena -


Helenan Poksi (22.3.2016)

Hei taas!

Sain äsken sähköpostia josta huomasin, että allaoleva teksti välitodistuksista kaipaa hieman täsmennystä.

Todistuksien kirjoittaminen alkaa tiistaina 29.3. Todistuksia kirjoitetaan joka ilta noin kahdelle ryhmälle. Todistuksien kirjoitustunteja tulee siis olemaan tarjolla ainakin kolmen viikon ajan.

Näin kaikki - myös pääsiäisen jälkeen lomalla olevat - ehtivät varata peruutuspaikan tunnille jossa todistus kirjoitetaan. Noita tunteja voi kysellä toimistosta.

- Helena -


Helenan Poksi (22.3.2016)

Tervehdys

Reipas viikko sitten laittelin teille viestiä jossa lähetin nuo palautekanavan käyttäjätunnukset ja salasanat. Tekstarilla nuo siis laitoin ja mikäli et ole viestiä saanut, niin laita minulle postia ja laittelen tunnukset tulemaan. Tähän mennessä ainakin kahden asiakkaan kohdalla minulla oli tullut jonkinlainen näppäilyvirhe, koska viesti ei ollut mennyt perille. Ja näitä virheitä oikeastaan osasin odottaakin, siinä meinaa alkaa aikalailla silmät harottamaan kun reilut kaksi sataa puhelinnumeroa näpyttelee Hymiö

Palautteita olettekin jo kivasti laittaneet tulemaan, mutta lisää toki vielä kaivataan! Muutamissa palautteissa pyydettiin kertaamaan maneesin liikennesääntöjä ja tuo on kyllä varmasti taas hyvinkin aiheellinen pyyntö. Tässä linkki ohjeisiin ja pyydän vielä opettajiakin palaamaan tähän aiheeseen kevään aikana.

Välitodistusten jakaminen aloitetaan heti pääsiäisen jälkeen ja tähän liittyen yksi asiakas mainitsikin palautteessa, että ei ole saanut todistusta ainakaan kahteen viime vuoteen. Tämä todistuskuvio menee siten, että yhdelle tuntiryhmälle jaetaan todistukset kerrallaan ja jos olet poissa sillä kerralla ei todistusta sinulle siinä kirjoiteta. Eli silloin tarvitsee itse huomioida, että tulee peruutuspaikalle sitten sellaiseen ryhmään jossa on todistusten kirjoittaminen.

Viikonloppuna laitettiin muutamien ratsujen sivuille tuoreita valokuvia (Gaspacho, Zamirah, Lester, Elari, Cayenne, Basse, Cami), käykäähän vilkaisemassa.

Mukavaa pääsiäistä!

- Helena -

Anna uudessa kodissaan (19.3.2016)

FriisiläisetFriisiläisetFriisiläisetFriisiläisetFriisiläiset


Helenan Poksi (19.3.2016)

Hei

Anna muutti tänään uuteen kotiin. Itseäni suorastaan hirvistyttää kuinka nopeasti tämä kaikki lopulta tapahtuikin, myyntiinhän Anna laitettiin vasta toissa päivänä. Tokihan tämä myyntiajatus on pyörinyt mielessä pitkään ja jotenkin se nyt vaan kevään aikana kypsyi ja alkoi tuntumaan siltä, että on oikea aika.

Anna pääsi aivan ihanaan kotiin, maalle. Siellä minne Anna muuttaa on jo entuudestaan yksi friisiläistamma, eli uudella omistajalla on hyvä näkemys friisiläisen rodun omaleimaisesta ”hitaudesta” Hymiö

Uusi omistaja lupaili lähettävänsä kuvia Annasta uudessa kodissa ja laitamme niitä sitten heti teillekin nähtäväksi!

- Helena -


Helenan Poksi (14.3.2016)

Tervehdys!

Nyt ne on suurelta osin talvilomat ihmisillä ohi ja aika palata arkeen. Onhan se mukavaa lomailla, mutta kyllä se on myös kiva saada taas sukeltaa takaisin arjen juttuihin. Meillä tässä tallilla tämä vaihe vuotta tarkoittaakin kaikenlaista kivaa. Nyt ensin alkaa tämä jokakeväinen palautteiden kerääminen ja sitä seuraa mukavasti henkilökunnan palautteiden purkuilta rentoutumisineen Hymiö Eli laitelkaahan palautteita tulemaan, me odotellaan niitä kolmisen viikkoa ja sitten tulostan ne kaikki ja luemme ne koko porukalla, joten ajatuksesi kulkeutuvat suoraan myös muille henkilökunnasta kuin minulle.

Tämän palautekuvion jälkeen on meillä keväisin ollut aina välitodistusten jakaminen ja niitä aloitellaankin kirjoittelemaan tänä vuonna joskus pääsiäisen tietämillä, mutta niistä lisää sitten lähempänä.

Ousan kisakausi on myös pyörähtänyt käyntiin tälle vuodelle jo ripeällä tahdilla. Ensimmäiset koulukisat on jo pidetty ja nyt kuluneena lauantaina oli estekisojen vuoro. Seuran sivuilta löytyy tulokset ja kuvia kisoista. Käykäähän katselemassa.

Mukavia kevätpäiviä kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (5.3.2016)

Tervehdys!

Koulujen hiihtolomaviikko on alkamassa ja sehän tietää talvilomaa myös monille aikuisille. Itsekin olen lomalla mutta tallilla touhut jatkuvat normaalitohinalla koko viikon.

Eli eipäs muuta kuin mukavaa hiihtolomaa/talvilomaa kaikille joilla sellainen on!

- Helena -


Helenan Poksi (18.2.2016)

Tervehdys!

Niin se alkaa olla pimein talvi taittunut ja kovasti jo kevät kolkuttelee nurkan takana. Hiihtolomaan on enää pikkiriikkinen hetki ja pääsiäinenkin on tänä vuonna jo maaliskuun puolella. Monelle tämä maaliskuu tuleekin siis olemaan hyvin lomantäyteistä aikaa Hymiö

Itse tulen olemaan reissussa viikot 9 ja 10 ja tässä välissä onkin lienee sopiva hetki muistuttaa kaikkia tarkistamaan, että teillä on ylhäällä tallin suora puhelinnumero! Minun numeroni kautta ei tieto kulje tallille lomani aikana. Tallin numerohan on 050 5441 778. Nuo numerot, siis tallin ja minun omani menevät varmasti juurikin siksi sekaisin, kun minä hoidan oman puhelimeni kautta vakiopaikkoihin liittyvät asiat ja yleiset tiedotusviestit (esim pakkastiedotteet) ja tallin numeroon hoidellaan kaikki juoksevat asiat (tuntivaraukset ja perumiset).

No, palatakseni näihin loma-asioihin, niin hiihtolomaviikolla teistä asiakkaista on perinteisesti ”puolet” reissussa. Suurin osa lie pohjoisen laskettelukeskuksissa ja tänä vuonna emme nyt sitten laittaneetkaan hiihtolomaviikolle erillistä kurssitarjontaa yhtä esteryhmää lukuun ottamatta. Pääsiäiselle sitä vastoin on tulossa kahden päivän kurssiryhmiä ja lisätunteja, ne laitetaan tarjolle viimeistään ensi viikon aikana.

Oikein mukavaa kevään odotusta!

- Helena -


Helenan Poksi (14.2.2016)

Tervehdys

Vuoden 2015 suosikkihevosäänestys on päättynyt ja jälleen kerran sain ilokseni huomata, että kaikki hepat saivat ääniä! Kärkeen kiilasi tänä vuonna Sarna, toiseksi Cami ja kolmas sija jakautuikin tasan kolmen hevosen kesken (Afrika, Lester, Zamirah). Erityisen mukavaa tässä äänestyksessä tosiaan on se, että kaikilla hepoilla on ne omat faninsa. Ja toisaalta myös se on selkeästi tallilla nähtävissä, että käsittääkseni kaikilla asiakkaillamme on useampiakin heppoja joista tykkäävät.

Tänään on ystävänpäivä ja aamulla talliin mennessäni yllätyinkin iloisesti seuran hevosille laittamasta ystävänpäiväntervehdyksestä Hymiö Jokainen heppa oli saanut oman suloisen sydämensä, joka roikkui tallin käytävällä. Varmastikin nuo karvaturvat toivottelisivat teillekin hyvää ystävänpäivää jos vaan osaisivat.

YstävänpäiväsydämetYstävänpäiväsydämet

Eilen on myös korkattu Ousan tämän vuoden kisakausi. Tänä vuonna se alkoi koulukarkeloiden merkeissä. Asiakkaan kanssa debyyttinsä tehnyt Silveri oli upeasti napannut luokkavoiton (aikuisten koulurataohjelma) kuskinaan Tuija Lindahl-Luomala. Ja eka kertaa meidän maneesissa kisatouhuissa ollut Gaspachokin oli käyttäytynyt hienosti. Gaspacho oli B luokassa jaetulla 5. sijalla. Hieno homma kun nämä uusimmatkin ratsut pääsevät mukaan karkeloihin. Seuraavat Ousan kisat käydäänkin sitten estehyppelöiden merkeissä.

Mukavaa ystävänpäivän jatkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (9.2.2016)

Tervehdys!

Nyt pääsikin hieman lurahtamaan aikaa viime poksin kirjoittamisesta. Lienee siksi, kun tallilla ei ole oikein erikoisempia tapahtunut. Ja eikä ole kyllä itseasiassa vielä nytkään Hymiö

No ajattelin nyt kuitenkin tulla tähän jotain kirjoittamaan, jotta nyt ei ihan tule mieleen että olisin koko homman unohtanut. Enkä siis ole, mutta pää lyö tyhjää ulos tuotettavan tekstin osalta, eikä tästä nyt oikein mitään tule. Joten eiköhän ole parempi lopettaa tähän ja palata asiaan kunhan päässäni ensin nuo muutamat ajatushippuset löytävät toisensa Hymiö

Mukavaa kevään odottelua! 

- Helena -


Helenan Poksi (31.1.2016)

Tervehdys!

Nyt ollaankin taas vaihteeksi päästy touhuilemaan heppahommien ohessa porojen kanssa Hymiö Viime perjantaiaamuna lastattiin kuorma kyytiin, ensi etappina Hollanti ja sieltä matka jatkuu kohti Japania. Kauas siis pääsivät nämä nuoret miehet muuttamaan, turistien vetoporoiksi menevät.

Porot

Hienoja eläimiä nuokin, toki huomattavasti villimpiä käsitellä kuin hevonen, vaikka kooltaan eivät kyllä hepoille pärjää. Lisää porokuvia galleriassa.

Koosta tulikin mieleeni tallin ehkä nykyään korkein otus – Gaspacho. Herra on nyt tehnyt työtunteja viikon ajan ja jokainen kyydissä tähän mennessä käynyt on herrasta tykännyt aivan valtavasti. Olipa jo ensimmäinen ilmoittautunut sen kanssa koulukisoihinkin, ihanaa nähdä kuinka Gaspacho ottaa paikkansa tykätyimpien ratsujen joukosta. Silveri on myös jatkanut positiivista esiintymistään, siitä myös tykätään kovasti. Kovin paljon ei poika vielä toki tunneilla pyöri, mutta useampana iltana oli viime viikollakin asiakkaan alla ja kovasti on sekin kehuja saanut.

Nuo kaksi ovatkin kahdestaan oikein lauman ”Bonnie ja Clyde”, kumpi lie tyttö, mutta lauman ganstereita kuitenkin. Johtajan paikan näyttävät ottaneen Danitukselta, tosin sitä en oikein pysty sisäistämään, että tuo pikkuinen musta pojan kloppi olisi oikeasti lauman kärkimies. No tilanne varmaan vielä elää, jotenkin kuvittelen, että muut vaan antavat pikkupojan kukkoilla Hymiö

Turvatoukkakampanja loppui ja tänään on onnetar arponut Lähitapiolalta saamamme hienot palkinnot. Voittajille on ilmoitettu asiasta ja tieto lukee myös tuossa vieressä. Huomenna alkaakin sitten äänestys viime vuoden suosikkihevoseksi. Muistahan siis käydessäsi antaa äänesi omalle suosikillesi.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (25.1.2016)

SmileywhiteTervehdys!

Lauantaina iltatallihommissa kävin tyhjentämässä roskat ja törmäsin hauskaan yksityiskohtaan – joku oli piristänyt tallipihan salaojakaivon kantta tekemällä siihen hymiön.

Tuo pikku ele sai minut heti hymyilemään ja päätinpä näin ikuistaa moisen kauneuden – kiitokset sen piirtäjälle.

Viikonloppu hurahtikin myös muilta osin ihan hymy huulilla. Gaspacho aloitti perjantaina asiakastyöt ja heti ensimmäinen sen asiakas tykkäsi siitä kovasti. Nyt tätä kirjoittaessani, maanantai-iltana, on sen selkään päässyt jo useampikin ihminen ja kaikki ovat herrasta tykänneet. Eli hieno lisä tähän ratsuporukkaan siitä nyt pitkän odotuksen jälkeen viimein saadaan. Myös hyppyhommat ovat sitten pojalle tuttua puuhaa ja niitä aletaankin lisäilemään pojan ohjelmaan kunhan se on ensin rauhassa totutellut vaihtuviin ratsastajiin.

Tammikuu alkaa olla pikkuhiljaa takanapäin ja se tarkoittaakin myös meidän turvallisuuskampanjan olevan loppusuoralla. Vielä tämän viikon ajan kasvatamme turvatoukan vartaloa tallin käytävällä, ja Lähitapiolan mahtavat lahjat arvotaan viikonloppuna. Muistathan siis tallilla käydessäsi lisätä omankin pallosi jonoon. Ja ennen kaikkea muistathan tarkistaa ja varmistaa oman vakuutusturvasi ajan tasalle!

- Helena -


Helenan Poksi (21.1.2016)

Tervehdys!

Tällä viikolla ollaankin saatu nauttia pakkasherran antimista oikein sylikaupalla Hymiö Pakkanen on paukkunut ja vielä tänäänkin mennään ennätyslukemiin. No kyllähän se Suomen talveen pakkanenkin kuuluu ja aika vähänhän näitä on viime vuosina edes ollutkaan. Onneksi kuitenkin huomisesta iltapäivästä alkaen on luvassa lauhaa ja tunnit pystytään pitämään normaalin aikataulun mukaisesti.

Hatti

Itselleni hankittu uusi hevonen, Hatti saapui viime lauantai-iltana. Hatti laitettiin laumaan sunnuntaina ja hienosti vaikuttaisi poika sopeutuvan porukkaan. Myös selässä olen jo ehtinyt käymään, ja eilen sai Hatti tutustua myös maneesin lämpöpuhaltimeen. Rauhallisin mielin se katseli tohotinta ja lönkytteli sen ympärillä, eli oikein fiksulta kaverilta tämä uusi tulokas vaikuttaa.

Myös Gaspacho kävi eilen tutustumassa tohottimeen meidän Lauran kanssa. Halusimme vielä näyttää herralle senkin, ennen kuin se aloittaa asiakastuntien tekemisen. Ensimmäisen asiakkaansa se nimittäin saa kyytiinsä jo heti huomenna ja siitä sitten lisäilemme sille pikkuhiljaa työtuntien määrää.

Mukavaa pakkaspäivää kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (17.1.2016)

Tervehdys

Nyt ehtikin jo hurahtaa reipas viikko siitä kun täällä viimeksi kävin porisemassa. Touhukas viikko oli, heppaa kovasti itselleni etsiskelin – ja se etsintä tuotti ilokseni tulosta Hymiö

Eilen muutti talliin suloinen ruunapoika, Defender of the Huts, tutummin Hatti. Tänään Hatti sitten laitettiin laumaan ja kaikki meni oikein mukavasti. Toki tuolla oli aikas raikas keli laumaamista hoidella ja taisi siinä etelän poikakin olla hieman pakkasesta hämillään. Tosin onhan siellä etelässäkin nyt tänä talvena kovat pakkaset paukkuneet.

Hatti

Viime maanantaina alkoi tallilla meidän vakuutusasioihin keskittyvä kampanja: Turvatoukka. Kivasti on jo toukkaan runkoa tullut, mutta lisää pituutta vielä toukalle kaivataan.

Turvatoukka

Koko kampanjan ideahan on saada teidät kaikki muistelemaan, onko vakuutusasiat kunnossa! Ja kaikillahan tulisi siis olla voimassa oleva joko seuran jäsenyyden kautta tuleva vakuutus tai Green Card vakuutus. Noihin molempiin löytyy liittymiskaavakkeet tallilta.

SRL-Greencard esitteet

Tätä kirjoittaessani on myös huomiselle luvassa kova pakkanen ja niinpä olemme peruneet huomiset tunnit. Ensi sunnuntaina sitten pidetään joitakin korvaavia tunteja.

Mukavaa pakkaspäivää!

- Helena -


Helenan Poksi (7.1.2016)

Hei kaikille!

Sain tänään tekstiviestin, jossa minua pyydettiin ottamaan kantaa hevostalli.net -nimisen keskustelupalstan keskusteluun hevostemme työmääristä. Me emme yrityksenä ole halunnut reagoida tällaiseen nimettömänä käytyyn keskusteluun, mutta voinen nyt tehdä pyynnöstä poikkeuksen, kiitos Anu viestistä Hymiö

Meidän tuntikalenterimme on mitoitettu siten, että jokainen hevonen työskentelee normaalioloissa 3 tuntia päivässä. Olen pitänyt yhdeksän vuoden ajan tarkkaa kirjanpitoa, josta selviää ihan päivätasolla peruneiden asiakkaiden määrä. Ja on itse asiassa hämmästyttävää, kuinka vuodesta toiseen aina samalla viikolla on paljon asiakkaita tai vastaavasti vähän asiakkaita.

Näihin tilastoihin pohjaten lisäämme kurssitarjontaa koko vuodelle. Kurssiaikoina ja ruuhkaisimmilla viikoilla on myös päiviä jolloin osa hevosistame liikkuu neljä tuntia. Tarkkojen tilastojen ja seurantavihkon avulla opettajamme kontroilloivat työmääriä siten, ettei kukaan hevosista kuormitu liikaa viikko- tai kuukausitasollakaan katsottuna.

Mielestäni on hullua ajatella että joku ratsastuskouluyrittäjä ei osaisi ymmärtää, että tuhansien eurojen arvoinen hevonen on ihan jo taloudellisestikin pidettävä kunnossa. Puhumattakaan eläimenpitoon liittyvistä moraalisista velvoitteista.

- Helena -


Helenan Poksi 6.1.2016)

Hei!

Näin uuden vuoden kunniaksi näytti lämpömittarin elohopea kutistuvan olemattomiin – ja tänään se meinasi kadota kokonaan Hymiö Mahtavat -28,5 oli tallin pihassa aamulla ja sama linja jatkui koko päivän. Myös huomiselle on luvassa kylmää keliä.

Tuo pakkanenpa ei onneksi heposia haittaa. Itseasiassa taitavat vaan tykätä kun saavat lomailla, hillua tarhassa ja aina kovilla pakkasilla myös tarjoillaan lämmintä melassivettä aamuin illoin. Muutamat tykkääkin tuosta makeasta vedestä ihan mahdottomasti, varsinkin Anna tuntuu juovan sitä ihan mielin määrin.

Se heppojen tarhassa oleva vesikuppi, joka pitää veden pakkasillakin höyryävän lämpimänä on myös hepoille hyvin mieluinen. Varsinkin Silvano oli aikoinaan oikein tien tukkona kun se ulospääsyn jälkeen suoraan linnoittautui poikittain vesikupille omien sen kokonaan itselleen Hymiö No kyllä siitä muutkin ovat aina pitäneet, tänäänkin jonoa kupille oli ihan ruuhkaksi asti.

Eli heppojen osaltapa ei nyt oikeastaan ole erikoisempaa, kaipa ne kaikki toivottelisivat teille kaikille Hyvää Uutta Vuotta jos osaisivat!

Ja oikein hyvää alkanutta uutta vuotta minunkin puolestani!

- Helena -


>> Lue vieläkin vanhempia pokseja