Palvelut

Uusi lasten alkeisryhmä aloittaa 18.7.2024

Uusi lasten alkeisryhmä torstaisin klo 16:00-17:00 alkaen 18.7.2024. Ryhmään on ensin otettu ilmoittautumisia paikkaa jonottaneilta, minkä jälkeen vapaana on nyt vielä muutama paikka! Kaikki kyselyt ja ilmoittautumiset sähköpostitse laura.mattila@oulunsalonratsastuskoulu.fi. Ilmoittautumiset otetaan varausjärjestyksessä sähköpostitse!

Kenelle?
- Lapsille, joilla ei ole vielä lainkaan tai juurikaan kokemusta ratsastuksesta.
- Alaikäraja 9 vuotta täyttävät (voidaan tarkastella ratsastajakohtaisesti, mikäli aiempaa kokemusta on).
- Pysyvää harrastusta etsiville! Tämä ei siis ole määrämittainen "kokeilukurssi", vaan toistaiseksi voimassa oleva vakiopaikkavaraus.
- Ryhmäkoko on normaali ryhmäkokomme eli 8 ratsastajaa.

Milloin?
- Ryhmä kokoontuu joka viikko klo 16:00-17:00 (paikalla on hyvä olla noin puoli tuntia etukäteen, jos mahdollista).
- Ryhmä jatkuu samalla kokoonpanolla ja ajankohtana toistaiseksi (usein samat ryhmät jatkavat meillä useita vuosia).

Mitä jos on joku kerta estynyt?
- Lapselle on varattuna vakiopaikka, eli paikka on varattuna joka viikko ellei sitä erikseen peruuteta.
- Kunhan on pääsääntöisesti paikalla, yksittäisiä kertoja saa perua vapaasti.
- Peruutukset tulee tehdä aina tallin puhelinnumeroon hyvissä ajoin. Myöhemmin kuin edellisenä päivänä klo 15 mennessä perutuista tai kokonaan peruuttamatta jätetyistä tunneista peritään koko tunnin maksu (sairastapaukset erikseen).

Entä jos haluaakin lopettaa?
- Vakiopaikan voi peruuttaa koska tahansa, kuitenkin hyvissä ajoin ennen seuraavaa tuntia (eli kuten yksittäisetkin tunnit).

Mitä maksaa?
- Maksuvaihtoehtoina kertamaksu 38 ‚ā¨, 5 kerran ratsastuskortti 185 ‚ā¨ ja 10 kerran ratsastuskortti 350 ‚ā¨. Maksutavat ym. tiedot hinnastossa.
- Vakiopaikkavarauksesta huolimatta tunnit voi maksaa halutessaan kertamaksuilla, velvoitetta esim. sarjakortin hankkimiseen ei ole.

Miten tallilla toimitaan? Miten hevonen saadaan varustettua? Miten lapsi pääsee ratsaille? Tarvitaanko omia varusteita?
- Opettajan lisäksi myös tallin puolella on aina joku henkilökunnasta paikalla auttamassa ja opastamassa. Mitään ei siis tarvitse osata valmiiksi!
- Suurin osa alkeistunnin hevosista on ennen tuntia tallissa ja tällöin ratsastajat pääsevät itse varustamaan hevosia. Paikalle onkin hyvä saapua aina viimeistään noin puoli tuntia ennen ratsastustunnin alkua, jotta ehtii harjoitella itse.
- Tallista siirrytään aina henkilökunnan ohjeistamana maneesiin/kentälle, jossa henkilökunta auttaa ratsastajat liikenteeseen.
- Omia varusteita tarvitaan ainoastaan joustavat/mukavat housut, kannalliset kengät (esim. kumisaappaat) ja jonkinlaiset käsineet. Lainakypäriä löytyy tallilta. Huomioithan, että turvallisuussyistä ratsastamaan ei voi tulla ilman kannallisia kenkiä!