Kuvia

Kaikkien Oulunsalon Ratsastuskoulun nettisivuilla esiintyvien kuvien tekijänoikeudet kuuluvat Oulunsalon Ratsastuskoululle tai erikseen mainitulle kuvaajalle. Ratsastuskoululla on julkaisuoikeus kaikkiin kuviin. Kuvien kopiointi kovalevylle, levykkeelle, paperille, kalvolle, internetsivuille tai muulle materiaalille on kiellettyä ilman erillistä lupaa tekijänoikeuden haltijoilta.


2013

Katrillia 16. ja 18.12.2013

Katrillia Katrillia Katrillia Joulukatrillia Joulukatrillia Joulukatrillia


Jouluisia heppoja

JoulukopoJoulukopoJoulukopoJoulukopo

Ousan ja tallin Pikkujouluista 7.12.

PikkujoulutPikkujoulutPikkujoulutJoulupukkiApuporo SaporoPikkujoulut


Pukuloistoa Ousan Halloween-kisoissa 2.11.

Halloween kisat Halloween kisat Halloween kisat Halloween kisat Halloween kisat Halloween kisat Halloween kisat Halloween kisat Halloween kisat Halloween kisat Halloween kisat Halloween kisat

Halloween kisat Halloween kisat Halloween kisat Halloween kisat


Säpinää tallilla 30.10.

Hannu LehmikangasJantien van HaafenSamppa Timonen


Oulunsalon Ratsastuskoululla pidettiin kaikkien aikojen ensimmäiset omat derbyratatreenit 26.10.2013. Yhdeksän esteen rata rakennettiin hevosten ulkoilutarhaan. Viikon kestäneet sateet olivat kerryttäneet hevosten uima-altaaseen sopivasti puolisen metriä vettä jonka läpi oli kiva ratsastella. Hiekkapohjainen tarha kantoi ja piti märkänäkin hyvin ja hauskaa näytti olevan niin ratsastajilla kuin hevosillakin.

Derbyratatreenimaisema


Derbyratatreeni 1DerbyratatreeniDerbyratatreeniDerbyratatreenDerbyratatreeniDerbyratatreenDerbyratatreenDerbyratatreenDerbyratatreenDerbyratatreenDerbyratatreenDerbyratatreenDerbyratatreeniDerbyratatreeniDerbyratatreeniDerbyratatreeniDerbyratatreeniDerbyratatreenDerbyratatreenDerbyratatreenLopuksi syötiin esteet


21.9. Kaisan synttärit.

Kaisan SynttäritKaisan synttärivideo


Rhus W. sairastui vakaviin suolisto-ongelmiin 7.8.2013, mutta toipui sitkeytensä ja lääketieteen ansiosta ja pääsi tarhailemaan kavereiden kanssa 4.9. (Rhus tervehtyi mutta sairastui uudelleen noin vuotta myöhemmin ja jouduttiin valitettavasti lopettamaan 31.7.2014).

Rassi sairastaaRassi sairastaaRassi sairastaaRassi sairastaaRassi sairastaaRassin ruokakuppiRassi sairastaaRassi sairastaa


Wilminkety "Willy" tuli meille 2.12.2010 korvaamaan tallilla pikaisesti pyörähtäneen Alaskan. Willy oli upea, lennokkaasti liikkuva otus ja tallille tullessaan rauhallinen ja leppoisan oloinen. Syksyllä Unadonnan kotiutuessa sairaslomaltaan meillä oli kuitenkin yksi hevonen ylipaikalla ja joku piti myydä. Näin Willy lähti Hailuotoon uudelle onnelliselle omistajalleen 31.8.2013. Tilalle ei tullut luonnollisesti ketään ja näin Heidistä alkanut hieman epäonninen jatkumo sai upean lopun hienon Willyn kohdalla (Heidi - Grandi - Janosch - Dalla - Wotan - Alaska - Willy).

Wilminkety 17 Wilominkety 11 Wilminket 8 Wilminkety 13 Wilminkety 16 Wilminkety 9 Wilminkety & Elari Wilminkety 2 Wilminkety

Wilminkety 4v. Wilminkety 15 Wilminkety 190


Väsähtäneen Sulo koiran kotimatka maastosta 7.8.2013

Sulo kiitääLiian raju reissu


Kesällä 2013 oli tallilla surua kun menetimme kaksi upeaa ratsua, alkuperäisen lauman jäsentä peräkkäin. Ensin 29.5. menetimme Percivalin ja vain kaksi kuukautta myöhemmin 29.7. Lenjan heti hevosten kesäloman jälkeen.

Percival Lenja


Percival oli yksi tallin suosituimmista ratsuista, luonteeltaan ystävällinen, rauhallinen ja utelias. Percival lopetettiin 29.5. Oulun Hevosklinikalla. Ultralla havaittiin laaja vaurio uloimmassa koukistajajänteessä ja jännetupessa. Lisäksi rengassiteet olivat vaurioituneet. Diagnoosi oli siis jännevaurio mutta varsinainen syy korkean iän tuomat vaivat. Percivalin tilalle tuli Alastra.

Percival 11 Percival 2 Percival 5 Percival Percivalvideo Percival 8 Percival 10 Percival 9 Percival 12


Lenja oli Helenan "vauva" tulostaan asti ja myös yksi tallin suosituimmista ratsuista. Lenjalle kehittyi viimeisenä laidunlomapäivänä ähkyn oireita. Eläinlääkäri hoiti Lenjaa sen illan ja yön aikana ja aamulla Lenja siirrettiin kotiin, jossa oireilu ja hoidot jatkuivat. Aamuyön aikana vatsaäänien kuuluminen kuitenkin loppui kokonaan. Aamulla Lenja siirrettiin hevosklinikalle jossa todettiin suolen kääntyminen. Lopuksi kokeiltiin vielä erilaisia "kokeellisempia" hoitoja kunnes jouduttiin toteamaan että mitään ei ollut enää tehtävissä. Lenja lopetettiin 29.7. noin klo 10:50. Seuraajaksi Lenjalle tuli Kulla "Cami".

Lenja 18 Lenja 17 Lenja 12 Lenja 15 Lenja 10 Lenja ja ruusukkeet Lenja 16 Lenja 13


Hepat kesälomalle ja talli vuosihuoltoon 13.-27.7.2013

Laitumelle 1 Laitumelle 2 Taukotila 1 Taukotila 2 Varustehuone 3 Tallin pesua


Ratsastajan venyttelyä 11.7.2013

Ratsastajan lihashuoltoa


What a Dream tuli meille 12.4.2013 Unadonnan sairauslomaa paikkaamaan, ja näyttikin aluksi todella lupaavalta tulokkaalta. Valitettavasti Dream osoittautui hieman arvaamattomaksi ja saattoi saada yhtäkkisiä "laukkaan hetken täysillä ympäri maneesia ja jatkan sitten tehtävää kuin mitään ei olisi tapahtunut" -kohtauksia. Arvaamaton käytös ei sovi ratsastuskouluhevoselle joten Dream lähti takaisin 22.5. samalla kyydillä Messin kanssa. Dreamin tilalle tuli Sarna joka olikin sitten pidempiaikainen, kovasti tykätty tuntiratsu.

What a Dream 10 What a Dream 11 What a Dream 12 What a Dream 07 What a Dream 08 What a Dream 09 What a Dream 06 What a Dream 05 What a Dream 02 What a Dream 03 What a Dream What a Dream 04 What a Dream 13


Duero Mers, eli "Messi" tuli Oulunsaloon Asman tilalle 25.9.2012. Kuvaus: "Herkkä, pehmyt ja kevyt ratsastaa. Toimii yksinkertaisilla avuilla." Ikävä kyllä Messi oli yksi niistä harvoista hevosista jotka eivät sovellu tarhaukseen isossa laumassa. Ei sillä että se olisi ollut ilkeä tai että sitä itseään olisi kiusattu, mutta jotenkin se vain aiheutti jatkuvaa säätöä ja sähläystä laumassa sekä siitä seuranneita kolhuja itselleen ja toisille koko sen vajaan vuoden ajan mitä oli meillä. Messi vaihtui 22.5.2013 ja tilalle tuli Bliksem S.

Bliksem S. ei kuitenkaan soveltunut tuntihevoseksi. Se oli selkeästi vielä ihan liian vauva ja sen oli paljon parempi päästä kasvamaan aikuiseksi omalle ihmiselle joka osaa viedä sen kehitystä eteenpäin. Bliksem ehti olla meillä pari viikkoa 22.-31.5.2013. Tilalle tuli upea Afrika.

Duero Mers "Messi"

Duero Mers 09 Duero Mers 10 Duero Mers 07 Duero Mers 02 Duero Mers Duero Mers 06 Duero Mers 05 Duero Mers 03 Duero Mers 04 Duero Mers 08 Duero Mers

Bliksem S.

BliksemS 4 BliksemS 9 BliksemS 6 Bliksem S ja Sarna BliksemS 3 BliksemS 2 BliksemS 7 BliksemS 5 BliksemS 8 Bliksem S.


Kakka lentää 14.5.2013

Catleen


Helenan kuvasarja maapuomin ratsastuksesta 14.4.2013 (myös hevonen "näkyy" kuvissa 2 ja 3)

Helenan kuvat


Josin lumiukko 19.2.2013

Lumiukko


Heinäpaalin kimpussa 2.2.2013 (Mönkijä oli rikki ja tarhaan vietiin pikku kasojen sijaan muutamia kokonaisia paaleja, joista vain yksi kerrallaan kiinnosti kopoja.)

Paalinraato