Palvelut
Oulunsalon Ratsastuskoulu

Tervetuloa Oulunsalon Ratsastuskoulun tilojen esittelyyn!

Kyltti

Ratsastuskoululla sinut toivottaa tervetulleeksi koulun oma kyltti. Kyltti on tehty vanhasta puusta ja uudesta pellistä. Se on vastaanottanut vieraita kesästä 2008 lähtien.

Tallin ulkotilat

Tallille tultaessa vasemmalla näkyy valaistu ratsastuskenttä (40 x 60 m), jonka edessä patio ja pieni katsomo. Keskellä on maneesi (23 x 50 m) ja oikealla talli. Tallista löytyy rehuvarasto, tilat 17 hevoselle, pesupaikka, varustehuone, loimihuone sekä toimisto, taukotila ja WC.

Tallipiha Tallipiha


Kaikki 17 hevosta tarhataan yhdessä laumassa noin puolentoista hehtaarin kokoisessa hiekkatarhassa johon kuuluu myös hieman metsää. Laumassa kaikilla jäsenillä on omat roolinsa kuin villihevosilla ikään.

Tarha Tarha


Ja vielä yksi kuvakulma...

Ilmakuva


Tallin sisätilat

Tallikäytävä


Talliin tullessa asiakkaiden pitäisi ihan ensimmäiseksi mennä toimistoon ilmoittautumaan ja korttia vilauttamaan. Täältä löytyvät myös ensiapuvälineet ja hevosten linimentit

Toimisto


Jos tunnin alkuun on vielä aikaa (tai tunnin jälkeen ei kiirettä kotiin) niin voi vaikka keitellä kahvit. Kahvin- ja vedenkeitin, suodattimet, kahvit, teet ja muut tarvikkeet löytyvät taukotilasta ja ovat vapaasti asiakkaiden käytettävissä. Taukotilassa on myös lukolliset lokerot tavaroille tunnin ajaksi, lehtiä lueskeltavaksi ja jääkaappi ja mikro omille eväille. Ja tietysti vessa.

TaukotilaVessa


Jos haluaa itse varustaa ratsun tunnille niin kannattaakin tulla hyvissä ajoin jotta saa puuhastella rauhassa. Heppakin tykkää kun ei hosuta. Satulat, suitset ja hoitovälineet löytyvät varustehuoneesta. Siellä ovat myös tallin lainattavat kypärät ja raipat.

VarustehuoneVarustehuone


Ratsastamaan kentälle tai maneesiin

Ja sitten tunnille. Kesäisin tunnit pidetään yleisimmin ratsastuskentällä.

Tallipiha


Huonommalla ilmalla ja talvisin kun ulkona tuulee ja on kylmää, tunnit pidetään maneesissa. Maneesi on teräsrunkoinen ja puuverhoiltu. Pohja-ala on 23 x 50 metriä, vapaa korkeus 5.2 metriä ja harjakorkeus noin 9 metriä.

ManeesiManeesi


Tunnin jälkeen hevosten kuolaimet pestään pesupaikan lavuaarissa. Hevoset hoidetaan karsinoissaan ja tarvittaessa huuhdellaan pesupaikalla. Estetuntien jälkeen hoidetaan linimentillä ja tarvittaessa kylmätään jäillä.

Tallikäytävä pesarilta


Näin turvallisuus on huomioitu tiloissa

Tilojen suunnittelussa on alusta asti huomioitu hevosten ja ihmisten viihtyminen ja turvallisuus. Hevosille on automaatti-ilmastointi, sopiva valaistus ja sopivan kokoiset karsinat. Hevosten juoma-automaatit on kytketty kiertovesisysteemiin joka pitää veden talvellakin noin 12 asteisena.

Tallissa on automaattinen palo- ja murtohälytysjärjestelmä joka hälyttää myös muista hevosille tärkeistä asioista kuten liian alhaisesta hevoshallin lämpötilasta ja sähkökatkoksesta. Piha-alueilla ja tallissa on tallentava videovalvonta.

Sähkökatkoksen sattuessa syttyvät turva- ja poistumisvalot sekä tallissa että maneesissa. Käytävän molemmista päistä ja toimiston teknisestä tilasta löytyvät tallin kolme vaahtosammutinta ja taukotilasta sammutuspeite. Lisäksi maneesissa on oma vaahtosammutin.