Palvelut

Tervetuloa Oulunsalon Ratsastuskoulun tilojen esittelyyn!

Oulunsalon Niemenrannan asuinalueen perällä ratsastuskoulun oma kyltti toivottaa sinut tervetulleeksi. Kyltti on vastaanottanut vieraita kesästä 2008 lähtien eli lähes yhtä pitkään kuin keväällä 2007 toimintansa aloittanut ratsastuskoulukin.

Kyltti Ilmakuva Käytävä

Talli

Tallimme on suunniteltu alusta loppuun huomioiden viihtyisyyden lisäksi kestävyys, turvallisuus ja toimivuus niin hevosten, asiakkaiden kuin henkilökunnankin näkökulmasta. Meillä on 18 karsinaa, joista 16 kuuluu opetushevosille ja 2 on yrittäjäperheen käytössä. Lisäksi tallissa on pesupaikka, jossa myös kuolaimet pestään.

Niin satulat, suitset, harjat kuin suojatkin löytyvät varustehuoneesta. Varustehuoneessa on myös lainakypäriä sekä -raippoja. Puhtaita satulahuopia sekä pyykkilaatikko likaisille satulahuoville puolestaan löytyy loimihuoneesta. Lisäksi tallissa on tietysti rehuvarasto, jonka kautta on myös kulku lantalaan sekä tupakointipaikalle. Muualla kuin merkityllä paikalla tupakointi on kielletty koko tallialueella.

Ihmisten iloksi tallissa on kahvin- ja vedenkeittimell√§, j√§√§kaapilla sek√§ mikrolla varusteltu taukohuone. Kahvi, tee ja maito ovat vapaasti asiakkaiden k√§ytett√§viss√§. Taukotilassa on myös pienille arvotavaroille lukittavia lokeroita, joihin mahtuu esimerkiksi puhelin, lompakko ja avaimet. Muille tavaroille l√∂ytyy naulakoita sek√§ hengareita. My√∂s vessa on taukotilan yhteydess√§.

Tallissa on hevosille automaatti-ilmastointi, joka huolehtii ilmanlaadusta. Lis√§ksi k√§yt√§v√§n p√§√§ss√§ sijaitseva yksitt√§inen karsina on varustettu omalla ilmanvaihdolla ja on siten tarpeen tullessa t√§ysin eristett√§viss√§. Tallissa on automaattinen palo- ja murtohälytysjärjestelmä, joka hälyttää myös muista hevosille tärkeistä asioista kuten liian alhaisesta hevoshallin lämpötilasta tai sähkökatkoksesta. Hevosten juoma-automaatit on kytketty kiertovesij√§rjestelm√§√§n, joka pitää veden pakkasillakin noin 12-asteisena. Piha-alueilla ja tallissa on tallentava videovalvonta.

Sähkökatkoksen sattuessa syttyvät turva- ja poistumisvalot. Tallissa on kolme vaahtosammutinta (toimiston teknisess√§ tilassa, varustehuoneen vieress√§ ja k√§yt√§v√§n toisessa p√§√§ss√§ henkil√∂kunnan tilassa) ja taukotilassa sammutuspeite.

Talli Taukohuone Vessa Suitset

Ratsastusalueet ja katsomot

Hiekkapohjainen, hyvin valaistu ratsastuskenttämme on kooltaan 40 x 60 m, ja sen pinta on uusittu vuonna 2020. Kesällä 2023 myös kentän kasteleminen helpottui entisestään, kun kentälle asennettiin kiinteä kastelujärjestelmä. Kentän edessä on katsomo ja pieni patio.

Teräsrunkoinen, puuverhoiltu maneesimme on kooltaan 23 x 50 m. Maneesiin on vaihdettu LED-valaisimet alkuvuodesta 2023. Pohjaa puolestaan on uudistettu viimeksi syksyllä 2023, materiaaleina hiekka ja kumirouhe. Myös maneesissa on pieni katsomo, jonka lisäksi löytyy patterilämmitteinen tuomarintorni omalla äänentoistojärjestelmällään.

Muun s√§√§nn√∂llisen huollon lis√§ksi ratsastuspohjamme lanataan p√§ivitt√§in, jotta pohjat ovat ratsukoille miellytt√§v√§t ja turvalliset. Sähkökatkoksen sattuessa maneesissa syttyy poistumisvalot ja maneesissa on vaahtosammutin.

Meiltä löytyy myös yhteistyössä Oulunsalon Ratsastajat ry:n kanssa hankittu runsas estekalusto sekä kouluaidat.

Kenttä Kenttäjakatsomo Maneesi

Hevosten ulkoilutarha

Kaikki hevosemme ulkoilevat suuressa, reilun puolentoista hehtaarin kokoisessa laumatarhassa. Tarhassa on sekä hiekka- että metsäpohjaa, ja kesäsateiden tullen keskelle muodostuu lätäköistä lammikko. Ensimmäisenä vuonna suunniteltiin tarhan pinnanmuotojen muokkaamista siten, että lammikkoa ei syntyisi, mutta se päätettiinkin jättää rauhaan. Lammikko nimittäin osoittautui varsin suosituksi leikki- ja pulikointipaikaksi niin hevosten kuin sorsienkin keskuudessa, ja on sitä yhä nykyäänkin.

Meille on ollut alusta alkaen ehdottoman tärkeää, että hevosemme elävät lajinmukaisesti laumassa, saavat käyskennellä heinäkasalta toiselle kuin laiduntajat konsanaan ja ison tilan ansiosta pystyvät halutessaan liikkumaan reippaamminkin.

Tarha Repriis Vakants