Kuvia
Oulunsalon Ratsastuskoulu

Kaikkien Oulunsalon Ratsastuskoulun nettisivuilla esiintyvien kuvien tekijänoikeudet kuuluvat Oulunsalon Ratsastuskoululle tai erikseen mainitulle kuvaajalle. Ratsastuskoululla on julkaisuoikeus kaikkiin kuviin. Kuvien kopiointi kovalevylle, levykkeelle, paperille, kalvolle, internetsivuille tai muulle materiaalille on kiellettyä ilman erillistä lupaa tekijänoikeuden haltijoilta.


2021

Ultraboy Des Huarts tuli meille 13.4.2018. Meillä ollessaan Ultraboy oli erittäin pidetty, erittäin osaava ratsu, miellyttämisenhaluinen ja pehmeä. UB hallitsi sekä hypyt että kouluratsastuksen ja mm. suoritti ratsastuksenohjaajan näyttökokeet Lauran kanssa.

Valitettavasti UB:lle tuli pieni murtuma jalkaan tarhassa saadusta potkusta 3.11.2018. Paranemisessa meni aikaa yli 7 kuukautta ja takaisin isoon tarhaan muiden kanssa se pääsi vasta 11.6.2019. Toipilasaikana UB:n käytöksessä oli tapahtunut muutos. Kaikki karsinassa saadut ikävät hoidot, piikitykset ynnä muut aiheuttivat ettei se halunnut enää hoitamista karsinassa ja piti hoitaa käytävällä. Maneesin nurkat pelottivat ja niitä piti kytätä tunnillakin. Koska tällaisten käytöksessä olevien pientenkin ongelmien hoitaminen on ratsastuskoulussa erittäin vaikeaa, päädyimme tippa silmässä myymään UB:n yksityiskäyttöön ja se lähti kohti uutta kotiaan 26.4.2021

Ultraboy


Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy ja Wendi Ultraboy ja Wendi


Samalla kyydill√§ Zamirahin kanssa l√§hti 19.4. my√∂s Alastra. Alastra meni Haminan l√§helle ihanaan kotitalliin kolmen muun i√§kk√§√§mm√§n hevosen kaveriksi, uuden omistajansa silm√§ter√§ksi. Meille Alastra tuli 23.6.2013. Meill√§ ollessaan Alastra oli kenties tallin suosituin ratsu sekä aikuisten että lasten tunneilla. Alastra on osaava ratsu joka toimii kaiken tasoisilla ratsastajilla. Karsinassa toisinaan Alastra suhtautuu uusiin ihmisiin aluksi hieman varautuneesti, mutta hetken haisteltuaan pitää hoitamisesta ja hellimisestä. Satulointi saa neidin nyrpistelemään nenäänsä.

Alastra


Kuva Alastra uudessa kodissa


Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra Alastra


Zamirah muutti meille 15.5.2015 ja lähti lomailemaan lähitallille 29.3.2021 etujalkojen alanivelien tulehduksien takia. Sieltä Zamirah lähtikin sitten 19.4. suoraan etelään Hämeenlinnan lähelle. Paikka johon Zamirah muutti ei kuitenkaan ollut sille ihan uusi. Se nimittäin muutti takaisin syntymäkotiinsa, oman kasvattajansa hoivaan!

Zamirah oli meill√§ ollessaan eritt√§in pidetty ratsu. Zamirah on kaunis, herkkä neitokainen jolla on miellyttävät, joustavat askeleet istua. Kevyt ratsastaa. Syttyy esteillä, osaava myös koulussa. Hoidettaessa Zamirah on kiltti ja seurallinen, tykkää rapsuttelusta.

Zamirah


Zamirah uudessa kodissaan Zamirah uudessa kodissaan Zamirah uudessa kodissaan


Zami lomailee Zami lomailee


Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah Zamirah


Danitus muutti meille 18.3.2014. Huhtikuussa 2021 totesimme, että vaikka Danitus edelleen viihtyi hyvin tarhassa lauman johtajana ja tunneilla todellisena luottohevosena, näimme että Danituksella alkaisi lähiaikoina olla aika siirtyä pienemmälle työmaarälle harrastehevoseksi. Sopiva koti löytyikin nopeasti ja Danitus muutti uuteen paikkaan kahden rouvan yhteiseksi harrastehevoseksi 14.4.2021. Danituksen kuvaus: Todella kiltti, osaava ja yritteliäs. Paljon liikettä ja laatua erityisesti koulupuolelle. Ravi korkea, mutta joustava ja miellyttävä istua. Laukka kuin keinuhevosella. Laumassa järkevä ja rauhallinen.

Danitus-Star


Danitus


Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus Danitus-Star 1. ratsastus Oulunsalossa Danitus tarhaan


Danitus Danitus Danitus


Fella muutti meille oululaiselta tallilta 14.3.2015. Kun Fella alkoi toistuvasti oireilla etujalkojen alaniveliä, sille alettiin etsiskellä kevyempää harrastekäyttöä. Paikka löytyikin aika nopeasti ja kun Fella muutti maalle 30.3.2021, muuttoa juhlistettiin tällä musiikkikappaleella:

(© Mikko & Juice 2004)

Meillä ollessaan Fella oli kevyt ja miellyttävä ratsastaa ja sillä oli joustavat liikkeet. Kapasiteettia löytyi sekä esteisiin, että kouluun. Reilu ja varma esteillä. Hieman kiukkuinen satuloitaessa (satuloitiin käytävällä), mutta muuten todella lempeä ja nautti rapsutuksista.

Fella


Fella Fella


Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella Fella


Beko pääsi takaisin tarhaan karsinalomailun jälkeen 11.3.

Beko piehtaroi Beko ja Zami


Hiihtoloman ajokurssi

Beko klinikalla Beko klinikalla


Beko otti osumaa tarhassa ja pääsi käymään klinikalla 2.3.

Beko klinikalla Beko klinikalla


Tarhassa kevättä rinnoissa!

Paula kirmailee Faido klinikalla


Laura ja Castello Kiuruvedellä Ratsastuskeskus Lupiksella puolentoista vuoden kisatauon jälkeen. Lauantaina 10.2. 110cm sij. 1 ja 120cm sij. 2 sekä sunnuntaina 11.2. sama toisinpäin 110cm sij. 2. ja 120cm sij. 1.!

Laura ja Castello