Palvelut
Oulunsalon Ratsastuskoulu
Ratsastuskoulun rakentaminen 3.1.-14.5.2007

"Näillä sivuilla seuraamme rakennusprojektin edistymistä ratsastuskoulun avajaisiin asti. Avajaiset pidetään toukokuussa 2007."

Rakennusprojektin toteutusvaihe alkoi tien raivaamisella 3.1.2007

Tien raivaus alkaa


Tiepohja jyrsitään jotta kannot ja risut saataisiin kauhottua helposti pois ja rakennekerrokset tilalle. Tie jyrsitty valmiiksi ja ensimmäiset puut raivattu ratsastuskoulun tontilta 4.1.

Tiepohja jyrsittyHelenan tukit


Siihen se nyt sitten tulee. Parin hehtaarin raivaus jä jyrsintä saatu valmiiksi 13.1.

Tontti jyrsitty


Korot, kallistukset ja rakennekerrokset...pintamaita kotataan... Onneksi edes toinen meistä tietää mistä puhutaan. Kuvassa Helenan kanssa Oulun Autokuljetus Oy:n Maarakennusurakoinnin Jussi Honkanen suunnittelemassa töiden aloitusta 16.1.

Maatöiden aloitus


Koko tontin alue (paitsi hevosten metsäilyalue) käännetään ainakin kertaalleen. Tässä ulkoilutarhan tekoa 20.1.

Tarhan tekoa


Yritystontin pinnan alle menee valtava määrä viemäriputkea, vesijohtoa, salaojaputkia, kaivoja (mm. yksi automaattipumppaamo) ja erilaisia kaapeleita. Maarakennuksen työn tulokset vaan jäävät suurimmalta osin piiloon. Tässä pääviemäröintiä 25.1.

Vesiputkia ja viemäreitä


Hevostallin ainoa sivutuote (kts. EU-direktiivit jos et heti keksi mikä...) tullaan kärräämään siirtolavalle joka on upotettu maan sisään, tiiviiseen betoniseinäiseen siiloon. Varsinaiset rakennustyöt alkoivat pohjatöiden tekemisellä k.o. siilolle 19.2.

Lantalan pohjat


Lantalan elementit on asennettu ja kylmävarastolle (tallin päätyyn tuleva rehuvarasto) on tehty pohjat odottelemaan sokkelimiehiä 23.2.

Lantalaelementit


Ammattimiehet tekevät sokkelin päivässä (muotit ja raudoitukset aamupäivällä ja valu iltapäivällä). Kylmävaraston sokkeli valettiin 26.2. ja samana päivänä aukaistiin varsinaisen talliosan pohja.

Kylmävaraston sokkeliTallin pohjat


Tallin pohjatyöt on tehty ja seinien pystyttäminen alkaa anturatassujen asentamisella jonka jälkeen seinäelementit nostellaan anturatassujen päälle 6.3

AnturatassutElementtiasennus


Tallin seinäelementit on asennettu, kylmävaraston runko on rakennettu ja valmistellaan kattoristikoiden asentamista 7.3.

Tallielementit asennettu


Saatiin tallin kattoristikot ja rehuvaraston vastainen paloseinä paikoilleen 12.3.

Kattoristikot


16.3. aluskate on paikoillaan. Timpurit ovat päässeet sisätöihin tekemään välikattoa ja ilmastointimieskin on jo pyörähtänyt paikalla. Samaan aikaan toisaalla maneesin anturatassuille on kaivettu syvät kuopat jotka on sitten täytetty murskeella ja kapillaarihiekalla.


Iltahämärissä 22.3. Tallin ikkunat asennettu ja pihan tasoitus alkanut. Sisäpuolella välipohjan koolaukset, puhallusvillat, LVI-töitä ja lattiavalun valmistelua.


Lattiavalun jälkeen työmaalla on hetken aikaa sisällä hiljaista - korkeintaan katsellaan kun betoni kuivuu. Lattiat valettiin 30.3.

Lattia valettu


Muurari aloitti työt 3.4. Tässä toimiston seinä alullaan. Sosiaalitilojen IV-koje on päässyt seinälle ja sähkökaapelit kattoon.

Toimiston seinää


Maneesin anturatassut asennettiin edellisellä viikolla ja ensimmäinen osa rungosta saapui tontille 4.4. (toinen kuorma 5.4.). Pystytys voi alkaa!

Maneesin runko tontille


Pääsiäinen menikin sitten karsinarunkoja kasatessa. Kuva 9.4.

Karsinarungot


Montako rakennusmiestä tarvitaan kokoamaan yksi palapeli (palapelin mitat 50 x 23 x 9 metriä). Vastaus tämän sivun lopussa. Pihapiiri alkaa myös pikkuhiljaa saada muotonsa. Maaröykkiöt ovat vähentyneet ja rakennustarvikkeet löytävät vähitellen oikeat paikkansa. Kuvat 12.4.

Maneesin pystytysPihapiiri


2.5. maneesityömaa on edistynyt ja tallissa karsinat odottelevat jo asukkejaan.

PihapiiriKäytäväAnnan uusi koti


Avajaisten päivämäärä on päätetty ja rakennusprojektin loppu siintelee jo silmissä. 14.5. maneesi sai kattopellin, valokatteet on asennettu ja sisällä on jo ratsastettu. Kenttäkin on ollut jo yli viikon ratsuttajien päivittäisessä käytössä (tässäkin).

Maneesissa kattoOikea vastaus 12.4. kuva-arvoitukseen on kuusi rakennusmiestä: 2 + 2 saksinostureilla, yksi kiinnittämässä palapelin osia puominosturin koukkuihin ja yksi käyttelemässä puominosturia. Lisäksi tarvitaan tietysti ehdottomasti Helena vahtimaan työtä.