Palvelut
Oulunsalon Ratsastuskoulu

>> Lue 2017 pokseja
<< Lue 2019 pokseja

Helenan Poksit 2018

Helenan Poksi (30.12.2018)

Tervehdys!

Joulu tuli ja meni j√§lleen t√§n√§kin vuonna Hymiö Tontut piilottelivat karkkeja, joita itseasiassa on edelleenkin maneesissa muutama parrujen p√§√§ll√§. Hepat viettiv√§t rauhallisesti joululomaansa ulkoillen ja nautiskellen olostaan. Erikoisempaa ei niiden n√§k√∂vinkkelist√§ t√§ss√§ joulun aikana ole, muutama extravapaa toki viikkotasolla on ja lis√§ksi p√§iv√§rytmi on hieman erilainen kurssituntien vuoksi.

Henkilökunnan kannalta joulun ajalla on säpinää juurikin noiden kurssiryhmien vuoksi, mutta toisaalta iltaisin on tallilla normaalia rauhallisempaakin kun asiakkaista aika moni on lomareissuilla.

Nyt eletään sunnuntaita ja vuodenvaihde lähestyy. Moni onkin kysellyt minulta pelkäävätkö meidän hevoset raketteja, mutta niiden kanssa meillä ei ole onneksi ollut ongelmaa. Hepat jäävät aattona sisälle jo iltapäivällä ja talliin ei rakettien pauke suuremmalti kuulu. Meillä on tapana Karin kanssa käydä sitten aina uudenvuoden yönä vielä lisäilemässä hepoille heinää puolenyön aikoihin ja hyvin rauhallinen tunnelma on tallissa aina ollut.

Mukavaa ja turvallista vuodenvaihdetta kaikille!

- Helena -


Hyvää joulua!

Helenan Poksi (19.12.2018)

Hei taas,

Ultraboy kävi tänään klinikalla röntgenissä ja hienosti näkyi uudisluumuodostusta ja murtuman paraneminen siis etenee toivotulla tavalla. Nyt lepo jatkuu ja annetaan luun rauhassa vahvistua.

Ultraboy lääkärissä

- Helena -


Helenan Poksi (16.12.2018)

Tervehdys!

Viimeksi kun kirjoittelin t√§√§ll√§ oli juuri ollut henkil√∂kunnan pikkujoulut. Ja nyt ollaan eilen vietetty Ousan sennupikkujouluja Hymiö Kivasti oli porukkaa paikalla, sopivasti ohjelmaa ja tarjoilup√∂yt√§ joka oli nyyttikestiperiaatteella koottu notkui kaikenlaisista herkuista.

Pikkujouluissa myös jaettiin Ousacup sennujen palkinnot. Voittajat ja sijoittuneet löytyvät kilpailutuloksista Ousan omilta nettisivuilta.

Sennupalkinnot

Tallin arkeen on joulukuu tuonut mukavaa tunnelmaa. Tallitonttu on kierrellyt piilottelemassa herkkuja, jotka n√§ytt√§v√§t kadonneen parempiin suihin. Jokusen karkin olen itsekin viikonlopun ilta-/aamutalleissa bongannut Hymiö Lis√§ksi tietysti jouluverhot ja muut joulukoristeet tekev√§t osansa joulun tunnelmaan.

Lopuksi voisin tietysti vielä mainita jotain tuosta tiedotteesta liittyen avoimeen työpaikkaan. Eli kyseessähän on tosiaan Hennan työtehtävät, sillä harmiksemme Henna lähtee opiskelemaan. Toki asiassa on positiivinenkin puoli, sillä Hennan puolesta ollaan nyt tosi iloisia, Henna sai toivomansa opiskelupaikan. Onnea hennalle!

Mukavaa Joulun odotusta kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (5.12.2018)

Tervehdys!

Viime lauantaina meillä oli henkilökunnan pikkujoulut. Niitä vietettiin keilailun ja saunaillan merkeissä. Toki myös hyvä ruoka, juoma ja joulutortut kuuluivat asiaan. Tällä kertaa ei harmillisesti muistettu ottaa valokuvia, joten niitä ei nyt ole tänne laitettavaksi. Mutta joulun fiilis löytyi kyllä, se on minulle yleensä juurikin nämä henkilökunnan pippalot mistä se joulun odotus alkaa.

Uudet ponit ovat kotiutuneet kivasti ja pojat nähtiin eilen jo hyppytunnillakin. On ollut mukava kuulla, että niillä menneet asiakkaat ovat tykänneet poneista. Myös tallin tavoille Kaapo ja Agar vaikuttaisivat sopeutuneen hyvin. Ulos laitettaessa aamulla ja sisään otettaessa päivällä pojat marssivat käytävää pitkin kuin konkarit konsanaan. Ulkona niitä näkee tyytyväisen näköisenä rouskuttelemassa heinää tai touhuilemassa uusien kavereiden kanssa.

Ultraboyn jalasta minulta on myös kysytty, kuinka paraneminen etenee. Ja siihen voi oikeastaan vain todeta, että kaikki menee toivotulla tavalla. Ultraboy on hyvin sopeutunut karsinalepoon ja malttaa seisoskella päivät rauhassa. Sekin osaltaan edesauttaa jalan paranemista. Joulun aikoihin käytämmekin sen sitten kontrolliröntgenissä ja nähdään miten luutuminen on mennyt.

Huomenna on Suomen 101 itsen√§isyysp√§iv√§ ‚Äď joten oikein hyv√§√§ itsen√§isyysp√§iv√§√§ kaikille

- Helena -


Helenan Poksi (28.11.2018)

Hei taas!

Agar sujahti aamulla laumaan ilman mink√§√§nlaista h√§rdelli√§, eniten poikaa n√§ytti kiinnostavan hein√§kasat Hymiö Kaapo otti uuden tulokkaan omien siipiens√§ suojaan ja huolehti, ett√§ kukaan ei p√§√§ssyt kovin Agaria komentelemaan, vaan Agar sai keskitty√§ sy√∂miseen.

Päivemmällä se sitten oli jo joutanut tutustumaan paremmin toisiin heppoihin ja Magyarin kanssa olikin jo nähtävissä kyhnyttelyä ja touhuilua.

Ohessa pari kuvaa.

Agar

Agar

- Helena -


Helenan Poksi (27.11.2018)

Hei!

Riiva l√§hti t√§n√§√§n takaisin aikaisempaan kotiinsa ja samaisella kyydill√§ tuli meille p√§in 7-vuotias ruunapoika Agar. Huomenna sitten tiedossa kuvia Agarin laumaamisesta Hymiö

- Helena -


Helenan Poksi (26.11.2018)

Hei taas!

Nyt kyllä harmittaa ihan vietävästi. Me joudutaan vaihtamaan uusista poneista tuo pienempi, eli Riiva. Aivan tosi harmillinen homma, kun tyttö on niin näppärästi sujahtanut laumaan ja vaikuttaa kaikin puolin erittäin kiltiltä. Riiva ei kuitenkaan ihan toimi meillä, vaan se on enemmänkin tottunut olemaan pienten lasten opetus-/talutusponina. Riiva lähtee tällä viikolla, mahdollisesti jo huomenna.

Kari teki t√§n√§ aamuna Magyarin karsinaan sein√§np√§tk√§n, siihen kalteriosalle. Ollaan nimitt√§in mietitty auttaisiko poikaa saada viel√§ lis√§√§ omaa rauhaa. Reunakarsinaan muuttaminenkin jo auttoi varsinkin ruokailuk√§yt√∂st√§, niin katsotaan miten t√§m√§ muutos vaikuttaa. Nyt my√∂s todettiin, ett√§ karsinavaihdokset joita vasta tehtiin vaikuttavat hyvilt√§ ja nimikyltit siirrettiin siis sen mukaisesti. P√§√§siv√§t yst√§vykset Paula ja Tessika vierekk√§in, Zamirah pois Ultraboyn vierest√§ ja Alastra kauas Camista. Noilla Ultraboy-Zamirah ja Alastra-Cami pareilla ei meinaan kemiat vaikuttaneet aivan kohtaavan Hymiö  

Muutoin ei tallilla erikoisempaa olekaan ollut. Paitsi tietenkin Black Fridayn estekarkelot pidettiin perjantaina ja niistähän onkin kuvia tallin facebook- ja instagram tileillä.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

- Helena -


Helenan Poksi (22.11.2018)

Tervehdys!

Uudet ponit ovat hyv√§√§ vauhtia sopeutumassa laumaan. Fellan kanssa ne alkoivat kaverustumaan jo heti ensimm√§isen√§ p√§iv√§n√§ ja sama linja on siin√§ suhteessa jatkunut. Muita Kaapo on edelleen pit√§nyt kurissa ja nuhteessa, h√§nen tammaansa ei tulla vikittelem√§√§nHymiö

Toisena tarhausaamuna olikin Karia suorastaan huvittanut miten topakasti Kaapo oli isoja poikia komentanut. Kaapo ja Riiva oli päästetty ensimmäisinä ulos ja ne olivat parkkeeranneet itsensä keskeisimmälle heinäkasalle. Seuraavaksi oli jonossa marssinut paikalle Magyar, Danitus ja Castello joille Kaapo oli kääntänyt peppunsa ja mölähtänyt, jolloin isot pojat olivatkin vauhdista vaihtaneet suuntaansa ja navigoineet tiensä reunaa pitkin tarhan peremmälle.

Isojen poikien j√§lkeen purkautuivat kaikki muutkin tallin hepat ulos jonossa tehden kurvin vauhdissa, kiert√§en kiltisti Kaapon ja Riivan. Hauskaa seurailtavaa tuo heppojen tarhael√§m√§Hymiö

Talvi tekee tuloaan ja nyt olenee aika kaivella talviratsastuskamppeet esille! Tärkeintä siihen liittyen on varmistua siitä, että vaatetta on tarpeeksi. Kengät ja kinttaat/ hanskat ovat varmaankin ne kaikkein tärkeimmässä osassa olevat vaatekappaleet joihin kannattaa hieman satsata. Ratsastuksesta ei nimittäin varmasti nauti sormet jäässä. Tässä vielä mallikuva talvivarustuksesta jonka kerran teimme meidän Lauran kanssa.

Ratsastajan pakkasvarustus

Toinen juttu mistä voisin myös mainita näin maneesikaudelle siirtymisen jälkeen, on nuo maneesin liikennesäännöt. Ohessa julistekuva josta ohjeistukset selviävät.

Liikennesäännöt

- Helena -


Helenan Poksi (19.11.2018)

Tervehdys!

Eilen saapui talliin pari ihanaa uutta ponia. Niill√§ on kyll√§ joku s√∂p√∂ysgeeni, kun olen aivan hurmaantunut Hymiö

Poneista nuorempi, 8v Khartales sai huomaamattaan nimen Kaapo. Kerroin myyj√§lle, ett√§ olemme myyneet juuri ponin joka oli ihan t√§m√§n uuden n√§k√∂inen ja nimelt√§√§n Aapo. Samassa naureskelin, ett√§ onkohan se t√§m√§ sitten Kaapo ja myyj√§ totesi v√§litt√∂m√§sti ett√§ Kaapohan se sille sopii Hymiö Niinp√§ t√§m√§ suloinen pikkuruuna sai nimen hauskimman - Kaapo Hymiö

Söpöliineistä vanhempi 11v tamma Riiva on Akiton serkku. Hauska sattumus sinällään, molempien äidin isä on Aroon.

Tänä aamuna ponit laitettiin laumaan ja kaikki sujui varsin mallikkaasti. Kaapo tosin oli yllättävän topakka, komensi ihan tosissaan meidän isoja poikia pois Riivan luota ja mölisi äänekkäästi. Yllättävän suopeasti isot pojat väistivät pikku ruunaa ja rauha säilyi tarhassa.

Kaapo ja Riiva Kaapo ja Riiva Kaapo ja Riiva Kaapo ja Riiva

Nyt päivän aikana on söpöliinien parivaljakko kuljeskellut leppoisasti ympäriinsä, Fellan heitä hieman seuraillessa. Fellaa kovasti kiinnostaa tämä uusi hurmuripoika ja ystävällisesti se koittaakin Kaapoa lähestyä. Kertaalleen näinkin heidät rapsuttelemassa toisiaan.

Nyt annetaan poneille päivä, ehkä kaksikin aikaa purkaa muutosta aiheutunutta stressiä ja katsellaan sitten niiden kanssa tunneille tulemista.

- Helena -


Helenan Poksi (13.11.2018)

Tervehdys!

Viime viikonloppu hurahti minun osaltani pitk√§st√§ aikaa kisareissun merkeiss√§. Perjantaiaamuna suuntasimme Lauran kanssa, Castello trailerissa kohti Yp√§j√§ Movember Showta. Ratsukko hypp√§si lauantaina 110cm ja 120cm luokat, sek√§ sunnuntaina 115cm ja 125cm luokat. Reissu osoittautuikin todella menestyksekk√§√§ksi, kaikki 4 rataa ratsukko suoritti puhtaasti ja nappasi niist√§ viel√§p√§ kolmesta ruusukkeenkin Hymiö Lauantaina 110cm sij.5. ja sunnuntaina 115cm sij.2. ja 125cm sij.3.

Näin saatiin siis aivan upea lopetus tälle kisakaudelle. Ohessa kuva lauantain 120cm luokasta ja linkki sunnuntain 125 cm ratavideoon.

Laura ja Castello
Kuva Elli Heimonen

Aapon karsina on ammottanut nyt tyhjyytt√§√§n jo jonkin aikaa, mutta pian asiaan tulee muutosta Hymiö Uudet ponit ovat nyt l√∂ytyneet ja kaupat sovittuna, mutta meille ne muuttavat vasta viikonloppuna. N√§in siksi, ett√§ saamme tuoda ponit yht√§ aikaa ja Akiton karsinahan siis tyhjenee vasta perjantai-iltana. Monesti on tuntunut helpommalta uusien tulokkaiden kannalta se, ett√§ p√§√§sev√§t laumaan kahdestaan ja se t√§ss√§ nytkin on ajatuksena. Eip√§ tuota tosin oikeasti tied√§ onko se viisaampaa niin vai n√§in, mutta toimitaan nyt taas t√§ll√§ kertaa n√§in Hymiö

- Helena -


Helenan Poksi (10.11.2018)

Akiton muuttop√§iv√§ uuteen kotiin siirtyi tallipaikkaj√§rjestelyjen vuoksi ensi viikon perjantaihin. Ehditte siis kaikki viel√§ hyvin sanomaan heipat Akitolle Hymiö

- Helena -


Helenan Poksi (7.11.2018)

Hei!

Akitosta on kaupat sovittuna ja näillä näkymin Akito muuttaa uuteen kotiinsa ensi maanantaina.

- Helena -


Helenan Poksi (6.11.2018)

Tervehdys!

Nyt minulla onkin hieman harmillisempaa kerrottavaa. Ultraboy loukkasi jalkansa ja joutuu nyt useamman viikon karsinalepoon. Epäilynä on hiusmurtuma. Pojallahan siis tuli haava jalkaan pari viikkoa sitten joka oireili alussa tulehduksena. Paranikin tässä välillä, mutta nyt viikonloppuna tuli jalka yllättäen tosi kipeäksi. Sitä hoidettiin päivystävän lääkärin kanssa tulehdusepäilynä pari päivää, mutta kun lääkkeet ei alkaneet tehota menimme sen kanssa tänään klinikalle.

Klinikalla ei röntgenkuvissa selkeästi näkynyt murtumaa, mutta ultralla näkyi luun pinnassa tulehdusta ja voisi olettaa, että siellä on jokin pieni hiusmurtuma joka sen olisi aiheuttanut. Nyt siis poika saa suonensisäisiä antibiootteja tulehdukseen ja karsinalepoa mahdolliseen hiusmurtumaan.

Nyt vaan kaikkien peukut pystyyn, että toipuminen menee mutkattomasti.

- Helena -


Helenan Poksi (28.10.2018)

Tervehdys!

Olipa kiva saada taas yll√§tt√§en viikonloppuna terveisi√§ Sarnalta! Tai no tarkemmin sanottuna Sarnan omalta ihmiselt√§ Hymiö Poni voi hyvin ja nyt pari oli jo debytoinut koulukisoissakin. N√§it√§ terveisi√§ meilt√§ pois muuttaneista hevosista on aina ihana saada. T√§ss√§ pari tuoretta kuvaa juurikin tuolta koulukisoista napattuna. Kuvaajana on ollut Mimmi Tikka.

Sarna uudessa kodissa Sarna uudessa kodissa

Koululaisten syysloma on nyt lomailtu ja tallillakin toiminta palaa arkeen. Uutena juttuna ollaan nyt kehitetty tuohon Black Friday yölle tuollainen estekarkelo. Katsotaan miten se sujahtaa ja millaista palautetta siitä saadaan. Pari aikaisempaa vuottahan tuossa ollaan pidetty niitä yöratsastustunteja, mutta jokseenkin tuntui, että on aika vaihtaa sitäkin konseptia. Jotenkin virkistää itseäkin kehitellä välillä jotain uutta, ja toivottavasti palvelee myös teidän toivetta.

Ja lopuksi voin viel√§ kertoa, ett√§ Aapo on nyt muuttanut uuteen kotiinsa. Tai jos tarkkoja ollaan, niin vanhaan kotiinsa Hymiö Eli Aapo palasi takaisin perheelle, jolta me se ostettiin silloin muutama vuosi sitten. Kovasti olivat nimitt√§in Aapoa ik√§v√∂ineet ja kun nyt huomasivat sen olevan myynniss√§, niin tarttuivat v√§litt√∂m√§sti tilaisuuteen.

Aapo lähtee

Mukavaa viikonalkua!

- Helena -


Helenan Poksi (24.10.2018)

Hei!

Asiat etenivätkin Aapon osalta ripeää vauhtia ja ponista on jo alustavat kaupat sovittuna. Näillä näkymin Aapo saattaa muuttaa uuteen kotiinsa jo tulevana viikonloppuna.

- Helena -


Helenan Poksi (23.10.2018)

Hei!

Nyt minulla onkin kerrottavaa kaikille Aapon ja Akiton ystäville. Pojat tullaan laittamaan myyntiin.

Kuten kaikki tied√§tte, on Akito alkanut ‚ÄĚjunttaamaan‚ÄĚ tunneilla. Ponihan on ihan osaava ja peruskiltti mutta osoittaa nyt selke√§sti tymp√§√§ntymisens√§ opetushevosen ty√∂h√∂n.

Aapo taas puolestaan toimii kyllä tunneilla hyvin ratsastajan näkökulmasta, mutta ison egonsa vuoksi se ei mahdu samaan maneesiin toisten hevosten kanssa. Kuten senkin kaikki tiedätte, on Aapolla ollut jopa oma parkkiruutu maneesin nurkassa, kun on pyritty minimoimaan Aapon antipatioita. Johonkin on kuitenkin raja vedettävä.

Pojista tullaan julkaisemaan myynti-ilmoitukset lähipäivinä, mutta toki jos kiinnostuit niin soita minulle.

Harmillistahan tämä on meidän kannalta, mutta poikien kannalta varmasti hyvä ja oikea päätös.

- Helena -


Helenan Poksi (19.10.2018)

Tervehdys!

Syksy on edennyt jo niin pitk√§lle, ett√§ ensi viikolla on koululaisten syyslomaviikko. Tallin toiminnan kannalta se tarkoittaa lis√§kursseja ja kaveritunteja. Extratoiminta starttaakin jo viikonloppuna ‚ÄĚTehokattaus‚ÄĚ kurssin merkeiss√§. Tuossa kurssilla siis ratsastukset videoidaan ja niit√§ puretaan opettajan johdolla Varjakan Bar&Grilliss√§ maittavien hampurilaisten √§√§ress√§. Kyseinen kurssi on toteutettu kerran aikaisemmin ja siit√§ saatiin silloin positiivista palautetta.

Marraskuulle kehitettiin myös ihan uusi kurssijuttu. Kehonhallinta yhdistettynä teoriaosuuteen ja vapaaseen keskusteluun aiheesta. Keräilemme sitten taas kurssille osallistuneilta palautetta sisällöstä ja pohditaan tarvittavia muutoksia ja kehitysideoita sen suhteen.

Kursseista puheen ollen, minulla on tässä pöydällä esillä Joulun ajan suunnitelmat, joten jos teillä on mielessä jokin kurssi/muu idea niin laittakaahan tulemaan ja toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.

Mukavaa viikonloppua!

- Helena -


Terveisiä! (10.10.2018)

Terveisi√§ Cayennen uudesta kodista! ūü§óūüíĖ

Tyttöhän muutti keväämmällä vähän eteläisempään Suomeen juniorin ratsuksi. Tammalle kuuluu hyvää ja ratsukko on päässyt syksyn myötä kisatunnelmiinkin mm. pärjäten upeasti seuramestaruuksissa, joissa kilpaillaan yhdistetysti sekä esteillä että koulussa.

Ultraboy Ultraboy Ultraboy

Ja arvatkaapas, kuka sattuman kautta asustelee samassa tallissa ja on Cayennen tarhanaapuri? Meill√§ asustellut, yritt√§j√§perheen k√§yt√∂ss√§ ollut Hatti, jonka moni teist√§kin varmasti viel√§ muistaa! ūüėäūüíē Pieni maailma, vai mit√§? ūüėÄūüĆć

Kiitos kuvista ja kuulumisista Cayennen uusille ihmisille! ūüíĖ

Helenan Poksi (6.10.2018)

Tervehdys!

Nyt on minunkin lomani lomailtu tältä kesältä tai tarkemmin sanottuna tältä syksyltä. Poissa olin siis syykuun puolen välin tietämiltä eteenpäin ja tänään käväisin tallilla eka kertaa nyt loman jälkeen.

Ja nyt seuraa se jo liiankin kliseiseksi muodostunut tuttu vuodatus siit√§ kuinka mahtava oli taas lomilta tultuaan huomata kuinka hienosti t√§√§ll√§ oli henkil√∂kunta kaiken hoitanut! Kliseist√§ tai ei, mutta pakko se on taas t√§st√§ mainita, sill√§ kaikki oli j√§lleen hoidettu mallikkaasti. On meill√§ ihan super henkil√∂kunta ‚Äď kiitokset heille!

Lomalla oli mukavaa, mutta on se silti aina ihana palata takaisin kotiin ja t√∂ihinkin. Illalla p√§√§sin jo iltatallihommiin ja huomenissa saan sitten jo tarttua talikkoonkin Hymiö Paperihommia olen my√∂s t√§ss√§ jo kiitett√§v√§sti selvitellyt ja s-postit hoidellut. Eli jos olit laittanut postia ja et ole saanut vastausta, laita uusi viesti tulemaan! Koitin kaikki rankata tarkkaan l√§pi ja kaikille vastata, mutta mahdollista on, ett√§ jokunen viesti hukkui tuohon postien paljouteen Hymiö

Erikoisempaa kerrottavaa minulla ei siis ole, mutta sit√§ voisin viel√§ mainostaa, ett√§ huomenna on tallilla iltap√§iv√§ll√§ Ousan kivakavereiden j√§rjest√§m√§n√§ junnujen vanhemmille ‚ÄĚvanhempainilta‚ÄĚ tapahtuma. Toivottavasti tuonne on tulossa paljon teit√§ √§itej√§ ja isej√§.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (17.9.2018)

Lomalla

Olen lomalla 17.9.-5.10.

- Helena -


Helenan Poksi (12.9.2018)

Hei taas,

Tänä vuonna on kovasti ollut tapetilla kaikki kuvaamiseen ja videoimiseen liittyvä. Johtuneeko tuosta uudesta tietosuojalaista, mutta kovasti olen aiheesta keskustelua nähnyt ja seuraillut. Nyt ollaan sitten itsekin päädytty reagoimaan ja rajoittamaan videointia. Eli siihen, että koko tuntiryhmä näkyisi videolla tarvitsee olla tästä lähtien kaikkien ryhmäläisten lupa.

Tämä rajoitus siis ihan siksi, että meitä kun on niin monenlaisia ja osalle voi olla hyvinkin ahdistava ajatus joutua tahtomattaan jonkun toisen videolle.

Homma toimii siis siten, että jos olet haluamassa kuvata koko tuntia, kerro siitä tallissa olevalle henkilökunnalle ja hän kyselee ryhmäläisiltä luvan. Ja jos asia on kaikille ok, niin ei muuta kuin kamera käyntiin.

- Helena -


Helenan Poksi (10.9.2018)

Tervehdys!

Minulla alkaa loma viikon kuluttua ja jotenkin meinaa ajatukset jo kovasti karkailla lomatunnelmiin Hymiö J√§√§n siis lomalle 17.9., joten jos jollakulla on mieless√§ jotain vakiopaikka-asiaa ym. minun kauttani kulkevaa juttua, niin kannattaa tavoitella minua t√§ll√§ viikolla. Lomalla tulen olemaan reilut kaksi viikkoa.

Syyslomaviikon tarjonnan pääsemme päivittämään nettisivuille viikonloppuna ja tuo 20.10. pidettävä tehokattaushan onkin jo laitettu. Tuollainen tehokattaus on tosiaan ollut ohjelmassa kerran aikaisemmin, ja silloin saimme osallistujilta hyvää palautetta kurssista. Varjakan Bar&Grill tarjoaa hyvät puitteet videon purkamiselle superhyvän hamppariaterian kera. Nyt näiden kurssikertojen väli kasvoi turhankin pitkäksi, nimittäin mikäli kysyntää on, voidaan näitä järkätä useamminkin.

Näiden kurssien suhteen on aina tosi kiva saada ideoita teiltä asiakkailtakin! Tuntuu nimittäin välillä siltä, että omat ideat alkaa olla jo puhki purtuja. Monesti ne parhaat jutut syntyy ihan vahingossa, kun joku heittää jonkun hölmönkin ajatuksen ilmoille, niin siitä saattaa jalostua hyvä kokonaisuus. Ja muistakaahan, että myös ihan ryhmätuntien sisältöihin saa esittää toiveita!

Tulevana lauantaina on tallilla Ousan järjestämät estekisat. Osallistujia oli jo nyt ykkösvaiheen ilmoittautumisen jälkeen todella paljon, joten luvassa on suurta kisahumua ja leppoisaa tunnelmaa. Joten tervetuloa kaikille joko kisaamaan tai vähintäänkin seuraamaan kisoja!

- Helena -


Helenan Poksi (3.9.2018)

Hei taas!

Nyt ollaan henkil√∂kunnan kanssa vietetty syksyn tykyp√§iv√§√§ ja ollaankin siis koko porukka hyvin rentouduttu ja kylvettyHymiö T√§ll√§ kertaa virkistysiltaa vietettiin l√§hinn√§ keskittyen saunomiseen ja paljuiluun. Toki alkuun oli pieni liikunnallinen tuokio, jonka meille k√§vi vet√§m√§ss√§ Kankaisen Mika MK Activities. N√§in on siis syksyn toiminta k√§ynnistetty silt√§kin osin.

Tykypäivä Tykypäivä Tykypäivä

Syksylle on luvassa extratoimintaa syyslomaviikolle ja sen ympärille. Sinne laitellaan kurssi- ja kaveritunteja, ja lisäksi tarjolle tulee se tehopläjäyskurssi, joka toteutettiin eka kertaa viime vuoden lopulla yhteistyössä Varjakan Bar&Grillin kanssa. Tuossa kurssilla oli siis ratsastusta 1,5h joka videoitiin ja sen jälkeen ryhmäläiset siirtyivät tuonne baariin ruokailemaan ja purkamaan videoita opettajan johdolla. Muita kurssisisältöjä ei olla vielä tarkalleen päätetty, eli nyt on oiva hetki laittaa minulle postia jos toivot jotain tiettyä juttua!

Alkusyksy mennään ihan perustoiminnan puitteissa. Tässä syyskuussa toki on Ousan järjestämät kisat 15.9. ja Ousan kivakavereiden tapahtuma 23.9. Eli jotain extratouhua luvassa siis tässä syyskuussakin.

Mukavaa viikonalkua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (31.8.2018)

Tervehdys!

Eilen olikin tallilla hieman erilainen aamu. Ohjelmassa oli Lauran ratsastuksenohjaajan koulutukseen ja Lindan hevosenhoitajaopintoihin liittyvät näytöt. Arvioitsija kävi tällä kertaa meillä Oulunsalossa katsomassa suorituksia, joten näin pystyttiin helposti saamaan molemmille tytöille näyttö samalla kertaa.

Laura ja UB

Ultraboy suoritti Lauran kanssa toukokuussa ratsastuksenohjaajien estepuolen loppukokeen Ruukissa, ja t√§n√§√§n sama ratsukko suoritti hienosti my√∂s koulupuolen loppukokeenHymiöLauralla puuttuukin ohjaajaopinnoista en√§√§ syvent√§v√§ ensiapukoulutus EA2 ja yksi puhelinhaastattelu.

Linda ja Magyar

Linda puolestaan suoritti Magyarin kanssa hevosenhoitajaopintoihinsa liittyvän ratsastusnäytön.
Onneksi olkoon kummallekin suoritetuista näytöistä!

Videolinkistä pääsee katsomaan Lauran ja Ultraboyn kouluradan

- Helena -


Helenan Poksi (26.8.2018)

Tervehdys!

Nytpäs onkin näköjään vierähtänyt aikaa viime poksin kirjoittamisesta, mutta sepä oikeastaan kertoo vain siitä että mitään erikoisempaa kerrottavaa ei ole ollut. Nyt tulin kuitenkin kertomaan Ousan eilisistä kisoista.

Eli eilen illalla oli siis Ousan järjestämät koulukisat. Startteja oli mahtavan paljon, peräti 42 kpl. Tämä oli todella kiva juttu, olen nimittäin muutaman vuoden ollut hieman jopa huolissani koulukisojen starttimäärien kutistumisesta. Tuolloin starttimäärät liikkuivat 20 tietämillä, joten osallistujien määrä on suurin piirtein tuplaantunut.

Hienosti - huolimatta suuresta osallistujamäärästä - olivat seuralaiset taas homman hoitaneet. Kiitokset siis teille kaikille!

Seuran toiminta on muutenkin kovasti aktivoitunut t√§ss√§ kuluneen vuoden aikana ja uusia juttuja on tullut tarjolle. T√§n√§√§nkin heill√§ on ohjelmassa aikuisten kisabrunssi, joka on toki avoinna kaikille riippumatta siit√§ kisaako vai eik√∂. Ja tuo seuran kiusaamisen vastainen kampanja on my√∂s aivan super juttu, siihen liittyen on kahvihuoneessa se ‚ÄĚtaulu‚ÄĚ, johon seura ker√§√§ kaikkien ajatuksia hyv√§n ilmapiirin yll√§pit√§miseksi. T√§m√§ onkin asia joka meill√§ on hyv√§ll√§ mallilla, mutta sen eteen tarvitsee jokaisen antaa oma panoksensa ja senkin takia asiaa on hyv√§ nostaa esille.  

Seuran tarjonnasta pääsee lukemaan lisää seuran omilta nettisivuilta: https://oulunsalonratsastajat.kotisivukone.com/

Kuvia eilisitä kisoista alkaa varmaan ilmaantumaan fb:hen ja koitan katsella josko laittaisin jokusen tännekin.

Mukavaa viikonalkua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (13.8.2018)

Tervehdys!

Olipa kiva yll√§tys t√§ss√§ viikko pari sitten facebookissa, kun Ultraboyn entiselt√§ omistajalta oli tullut viesti√§. H√§n kyseli pojan kuulumisia ja kertoili lis√§√§ pojan taustoista. Ultraboyhan on ollut Ranskassa junnulla kisaratsuna. Sill√§ on kisattu esteit√§, koulua ja jotain hevospalloa. Koulussa ratsukko on kuulemma voittanut oman ik√§luokkansa Ranskan mestaruuden useampanakin vuonna. My√∂s esteiss√§ on kuulemma napsittu ruusukkeita Hymiö

Ultraboy Ultraboy Ultraboy Ultraboy

Tuo hevospallo, mikä noissa kuvissa näkyy, on minulle ihan uusi juttu. Tuo ei siis ole pooloa koska ratsastajilla ei ole niitä mailoja. Tuossa ratsastaja jotenkin itse poimii pallon maasta. Joissakin kuvissa mitä Florentinelta saatiin, oli ratsastaja hurjan näköisesti roikkumassa kohti maata ja muita ratsukoita ihan kyljessä kiinni. Näyttää kyllä tosi hurjalta.

Ihanaa oli kyllä kuulla lisää Ultraboysta.

Mukavaa viikonalkua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (5.8.2018)

Tervehdys!

Tallin toiminta on taas pyörähtänyt käyntiin ja syyskauden ensimmäinen viikko onkin jo vierähtänyt. Kovasti on tullut kyselyjä uusista alkeisryhmistä aikuisille ja lapsille, mutta niitä meillä ei pystytä nyt syksyllä aloittamaan ollenkaan. Nykyiset ryhmät ovat lähes täynnä ja vapaita aikoja uusille ryhmille ei näin ollen lukkariin saada järkättyä. Joten katsellaan talven mittaan tuota alkeisasiaa uudestaan.

Nyt siis jatketaan kesän aikana muodostuneilla ryhmäkokoonpanoilla. Jonkin verran on tullut muutoksia, mutta aikalailla samoina ryhmät pysyvät. Lukujärjestykseen tasoluokitukset tullaan vielä tarkistamaan, mutta se kannattaa kaikkien muistaa, että nuo ovat vain merkintöjä. Ryhmän tasohan muodostuu kuitenkin siinä olevien ihmisten sen hetken tasosta.

Kulla

T√§nne nettisivuille ollaan saatu paljon uusia kuvia hevosista, yhteens√§ 35 kuvaa. Niit√§ l√∂ytyy heppojen omilta sivuilta, joten k√§yk√§√§h√§n bongailemassa Hymiö

Mukavaa viikonalkua!

- Helena -


Helenan Poksi (28.7.2018)

Tervehdys!

Heppojen loma alkaa olla ohitse ja tunnit jatkuvat maanantaina. Henkilökunnastakin suurin osa palailee jo paikalle, lomaansa jatkaa ainoastaan Niko.

Mikäli itse vielä kirmailette kesälaitumilla, muistakaahan ilmoittaa tuntiperumiset tallille.

Mukavia lomapäiviä kaikille joilla vielä lomaa rittää!

- Helena -


Helenan Poksi (25.7.2018)

Hei taas!

Eilen illalla viritimme heppojen tarhaan kastelusuihkun. Se her√§tti hieman kummastusta ja ihmettely√§ hetken aikaa, mutta kukaan ei uskaltautunut sen alle itse√§√§n kastelemaan. T√§n√§ aamuna kun suihku laitettiin uudelleen p√§√§lle, oli se jo tutumpi ja monet k√§viv√§tkin varovasti siin√§ reunamilla ottamassa pikkuisen pisaroita niskaan Hymiö Saapas n√§hd√§ joko siin√§ huomenna kirmailtaisiin oikein kunnolla.

Tallin huoltoa

Tuo lätäkkö kyllä, minkä sadetin sai aikaan, oli hepoille mieluisa. Siihen pörhällettiin porukalla kuopimaan ja pärskimään.

Tallinhuoltoa

Alla olevissa pokseissa on kuvia tallin huoltokatkon ajalta, joten jos et ole jo niitä katsellut niin käyppä tsekkaamassa nekin!

- Helena -


Helenan Poksi (24.7.2018)

Tervehdys!

Heppojen loma on edennyt mukavasti helteiden merkeiss√§ Hymiö Lomaa niill√§ on viel√§ j√§ljell√§ ensi maanantaihin saakka, eli toiminta py√∂r√§ht√§√§ k√§yntiin ma 30.7.

Tässä huoltokatkon aikana on tallilla touhuiltu hieman kaikenlaista. Koko talli on tyhjennetty, pesty ja desinfioitu. Irtotavarat putsattu ja paikat siivoiltu ja järkkäilty kuntoon.

Tallinhuoltoa

Ruokakupit k√§viv√§t kylpyl√§lomalla, kukin sai kaksi happokylpy√§ ja yhden kuumasinkkikylvyn Hymiö Ja nyt ne ovat siis yht√§ hienoja ja puhtaita kuin kaupan hyllylt√§ hankitut. Tosin tuota mallia ei en√§√§ uutena saanut ja sen vuoksi p√§√§dyttiin entisten huoltok√§sittelyyn. Itse innostuin hieman maalailemaan hein√§latoa ja maneesissakin on maalipensselit huiskineet.

Tallinhuoltoa

Tämän vuoden huoltokatkon kuitenkin ehkä suurin työmaa on tehty tallialueen perällä. Maneesin takaosaa on siivottu, puskia raivattu sieltä maneesin takaa ja kentän takaa, kaivuri on tasoitellut maat ja laitellut kallistukset kuntoon. Ensi keväänä voidaan siis odottaa kentän kuivumistakin aikaisempaa nopeampaan tahtiin.

Tallinhuoltoa

Tallinhuoltoa

Myös kentän suuntaisen pitkän ojan reunamat on raivattu paljaiksi ja ojan pohjan tasoitus kuului kaivurin hommiin.

Tallinhuoltoa

Tallinhuoltoa

Tallinhuoltoa

Nurmikoiden leikkaaminen olisi vielä ohjelmassa ja jospa sitä sitten vielä jotain muutakin pientä keksisi touhuta.

Mukavaa helleviikkoa kaikille!

- Helena -


Huoltohommat jatkuvat.

Tallin huoltoa


Helenan Poksi (20.7.2018)

Hepat lomailevat, kaksijalkaiset touhuavat tallin huoltohommissa Hymiö

Tallin huoltoa

Tallin huoltoa

Tallin huoltoa

Tallin huoltoa

Tallin huoltoa


Helenan Poksi (15.7.2018)

Tervehdys!

Tänään alkoi hevosten kesäloma, jonka he viettävät kotitarhassaan löhöillen ja keskenään touhuten. Meidän kaksijalkaisten ohjelmassa on seuraavien kahden viikon ajan siivousta ja huoltohommia. Talli tyhjennetään ja pestään/desinfioidaan. Ruokakupit on tänään irrotettu ja ne viedään kuumasinkittäviksi. Lisäksi ohjelmaan tulee mahdollisesti muutama pieni maalausprojekti, mikäli aikaa riittää ja sää sallii.

Kesäkausi siis loppui tänään perinteiseen istuntaviikonloppuun. Normaalisti olen aina ollut itse töissä tämän viikonlopun, mutta nyt olimme Lauran ja Castellon kanssa kisareissulla Arctic Tourilla Rovaniemellä. Parin yhteistyö on alkanut hienosti heti ensi kisoista alkaen ja jälleen tänä viikonloppuna saatiin ruusukkeita kotiin tuomisiksi. Lauantain 110cm luokan ratsukko voitti ja 120cm luokasta tuli sijoitus 7.

Arctic Tour Rovaniemi

Kisareissu oli kyll√§ t√§ll√§ kertaa aika haastava n√§in itseni kannalta, olo oli koko ajan l√§k√§htynyt. Jotenkin ei ole koskaan tullut ajateltua Suomessa hotellia varatessa, ett√§ onko siell√§ ilmastointia ja t√§n√§ viikonloppuna, kun sit√§ olisimme kiihke√§sti kaivanneet ei sellaista ollut. Huoneessa l√§mp√∂tila oli 30 astetta, joten kuumaa on ollut reilu kaksi vuorokautta yht√§jaksoisesti. Nyt kotiin tultuani kaipaan kylm√§√§n kylpyyn Hymiö

Tallin puhelin on minulla tällä kotona, joten voitte tekstarilla laittaa perumisia ja kysellä vapaita paikkoja elokuun alulle. Vilkaisen puhelinta varmastikin päivittäin.

Mukavan aurinkoista viikon alkua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (3.7.2018)

Tervehdys!

Tallin uusin tulokas Tessika on jo valloittanut monien syd√§met, niin ihmisten kuin heppakavereidenkin Hymiö Tosi moni tykk√§√§ heti eka kokeilun j√§lkeen Tessikasta ja huomasinpa fb:n vakkarit ryhm√§ss√§ yhden asiakkaan veikkailevan siit√§ ensi vuoden alussa pidett√§v√§n suosikkihevos√§√§nestyksen voittajaa vuodelle 2018.

Laumael√§m√§ silt√§ my√∂s vaikuttaisi onnistuvan t√§ysin luontevasti. Se sujahti porukkaan ihan huomaamatta, ja jo seuraavana p√§iv√§n√§ n√§ytti silt√§ kuin se olisi siell√§ aina ollut. Kavereita se on my√∂s laumasta saanut ja Paulan kanssa syntynytt√§ yhteytt√§ voisi jo sanoa jonkin sortin yst√§vyydeksi. Kaverukset kulkee rintarinnan ja toinen odottelee toista. Kuulinpa jopa sellaista, ett√§ Tessikan ollessa viime viikolla tunnilla, oli Paula tallista huudellut sen per√§√§n. Tosi suloista Hymiö

Kaverukset

Nyt siis eletään tiistai-iltaa ja tallin toiseksi viimeistä kesäkauden viikkoa. Muistakaahan varailla tarvitsemanne korvaavat tunnit ja ilmoitelkaa minulle, jos ette halua jatkaa ratsastusta kesätauon jälkeen!

Mukavaa viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (29.6.2018)

Tervehdys!

Tallin kes√§kautta on j√§ljell√§ en√§√§ reipas kaksi viikkoa ja nyt olisi siis ensiarvoisen t√§rke√§√§, ett√§ kaikki te, jotka tarvitsette viel√§ korvaavia tunteja ‚Äď olkaa yhteydess√§ tallille! Ja toinen muistutettava asia on se, ett√§ kun teill√§ on kausikortti k√§ytetty, niin ilmoittakaa tuletteko viel√§ tunneille vai perutaanko loput kauden tunnit! Meh√§n ei nimitt√§in automaattisesti peruta kenenk√§√§n tunteja kortin loputtua, sill√§ monet haluavat edelleen k√§yd√§ vaikka kausikortti olisikin jo t√§ynn√§.

Kesäkausiasian lisäksi on nyt myös aika katsoa syksyyn. Moni ajattelee, että meillä julkaistaan uusi syksyn lukkari ja odottavat sitä. Näin ei kuitenkaan ole, vaan lukkari säilyy samana ja jokainen jolla on nyt vakiopaikka saa jatkaa omalla paikallaan.

Nuo paikkavaraukset säilyvät automaattisesti, eli mikäli et halua jatkaa, ilmoitathan siitä mahdollisimman pikaisesti minulle. Ja helpoiten saan tiedon s-postilla: helena.mattila@oulunsalonratsastuskoulu.fi

- Helena -


Hyvää Juhannusta!

Helenan Poksi (20.6.2018)

Hei!

Tessika sujahti sujuvasti laumaan eilen aamulla. Tyttö vaikuttaa ihanan rauhalliselta ja selvästi on ollut laumassa ennenkin. Tuttavuutta se teki kaikkien kanssa ja Faido näyttäisi iskeneen silmänsä neitokaiseen. Ensimmäinen päivä tarhassa kuluikin suurimmaksi osaksi Faidon seurassa.

Kaikki on mennyt Tessikan osalta niin loistavasti, että Tessika nähtiin eilen jo tunnillakin.

Muutama kuva laumauksesta Tessikan omalla sivulla.

- Helena -


Helenan Poksi (18.6.2018)

Tervehdys!

T√§n√§√§n saatiin talliin uusi asukas, tytt√∂ nimelt√§ Tessika Hymiö Tessika on 6v ja tulee Turun kupeesta. Ihanan luonteinen pikkuheppa joka sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. Itse olen aivan innoissani, jotenkin Tessika tuntui heti niin meid√§n hevoselta.

Tessika

Huomenna aamulla laitamme tytön laumaan ja laittelemme sitten lisää kuvia.

- Helena -


Helenan Poksi (14.6.2018)

Tervehdys!

Nyt onkin viikko alkanut surullisissa merkeissä, kuten olettekin jo tiedotteesta huomanneet. Tuo oli kyllä tosi harmillista, viimeksi kun Malvan jalka ultrattiin noin kuukausi sitten oli kaikki hienosti. Ei vaurioita jänteissä, eikä näkynyt ollenkaan kiinnikkeitä/paksuuntumia missään. Eli tosi nopeasti ne olivat nyt muodostuneet. Itsestä tuntui ihan käsittämättömältä, että klinikkareissu päättyikin yllättäen näin.

No mutta tilanteelle ei tosiaan voinut mitään, joten Malvan kannalta pikainen ratkaisu oli kaikkein paras. Levollisesti se nukkui pois. Me oltiin Lauran kanssa sen luona viimeiseen hetkeen saakka.

Muutenpa ei tallille kovin kummoisia kuulukaan. Tai toisaalta, mikään ei nyt varmaan tuntuisi kovin kummoiselta tällaisen uutisen rinnalla joten lopettelen tähän ja toivottelen kaikille mukavaa viikonloppua!

- Helena -


Helenan Poksi (8.6.2018)

Hei

Tallin kesäkausi on polkaistu käyntiin mukavalla tohinalla. Ensimmäistä viikkoa nyt elellään ja kovasti kaikkea uutta on ohjelmassa. Kokonaan uusia ryhmiä alkaa ja olemassa oleviin ryhmiin on myös tullut jonkin verran muutoksia, lisäksi kesäkauden kurssitoiminta on startannut.

Eilen aloitti ‚ÄĚTakaisin Satulaan‚ÄĚ ryhmist√§ ensimm√§inen ja mukavasti l√§hti homma k√§yntiin. Se on vaan niin j√§nn√§, ett√§ kun kerran on ratsastusta oppinut se palautuu mieleen melkeinp√§ samantien. Yht√§ asiakasta kyytiin auttaessani h√§n juttelikin, ett√§ ei varsinaisesti muista asioita, mutta huomaamattaan alkaa niit√§ tekem√§√§n (kirist√§m√§√§n satulavy√∂t√§, s√§√§t√§m√§√§n jalustimia jne). Samoin varustaminen tuntui ensin jo ajatuksena sellaiselta, ett√§ eih√§n n√§it√§ muista, mutta kun vehkeet nappasi k√§teen alkoi toiminta sujumaan automaattisesti Hymiö

Takaisin satulaan ryhmiä alkaa siis vielä toinen ja lauantaina pyörähtää käyntiin uusi aikuisten alkeisryhmä. Junnuille meillä ei nyt valitettavasti pystytty uusia ryhmiä perustamaan, sillä lukujärjestykseen ei uusia tunteja saanut enää mahdutettua. Mutta näillä mennään ja katsotaan tilannetta uudestaan syksyllä.

- Helena -


Helenan Poksi (27.5.2018)

Tervehdys!

Eilen oli tallilla derbyratatreenit. Ja tuo derbyhän siis tarkoittaa meillä sitä, että rakennamme esteradan heppojen ulkoilutarhaan ja esteet koristellaan maastoestetyylisesti. Ja tietystihän tuossa radalla pääsee sitten myös kokemaan hyppyjä ylämäkeen ja alamäkeen. Uusista tulokkaista sekä Wendi, että Ultraboy osallistuivat derbyyn ja suoriutuivat kyllä hienosti hommastaan. Tässä muutama kuva esteiltä, facebookin Vakkarit-ryhmästä löytyy kuvia paljon lisää!

Wendi Ultraboy Alastra

Ja t√§n√§√§nkin tallilla oli tohinaa Hymiö Vuorossa oli Ousan kivakavereiden kev√§ttapahtuma, jossa osana oli heppojen kauneuskilpailut. Ilma suosi kivakavereita ja nyytt√§rityylill√§ toteutettu tarjoilup√∂yt√§ pursusi taas kaikenlaisia herkkuja. Selv√§sti kaikilla oli ollut mukavaa. Ohessa kuva Silverist√§ valmiina astumaan kauneuskilpailun ‚ÄĚlavalle‚ÄĚ. Kampauksen sille loihtivat Maria ja Henriikka.

Silveri

Ensi viikko eletään vielä kevään lukkarin mukaisesti, poikkeuksena normaaliin verrattuna on tuo lauantain tuntien siirtyminen illalle. Johtuen siis koulujen päättäjäispäivästä. Itse olen lomalla 29.5.-5.6. välisen ajan, niin muistakaahan olla tarvittaessa yhteydessä suoraan tallille!

- Helena -


Helenan Poksi (24.5.2018)

Loppukatselmus

Loppukatselmus

Tarhan kev√§tsiivouksen loppukatselmus Hymiö

- Helena -


Helenan Poksi (22.5.2018)

Hei

Nyt voisi sanoa, ett√§ t√§n√§√§n oli tallilla jonkin sortin huoltop√§iv√§ Hymiö

Aamu alkoi aikaisin kun Kari jatkoi aikaisemmin aloittamaansa tarhan pohjan huoltamista Puuhapetellä. Jossain vaiheessa aamupäivällä Puuhapete hajosi ja Kari siirtyi huoltamaan sitä. Hauska oli taas huomata kuinka meidän hevoset ei pienistä hätkähdä. Tarhassa oli Puuhapeten hajoamisen jälkeen hevoset, hajonnut Puuhapete ja meidän auto johon lastattiin kaikki tarvittavat työkalut. Hepat eivät tästäkään korvaansa lotkauttaneet vaikka kovasti Kari joutui paukuttamaan ja kolistelemaan.

Huoltohommia

Tallissa alkoi aamulla hevosten hammashuolto ja t√§n√§√§n k√§sittelyyn p√§√§si noin puolet hevosista. Meill√§ ruukataan rauhoittaa hevoset hampaiden hoitoa varten, takaa mielest√§ni huolellisemman lopputuloksen kun l√§√§k√§ri pystyy rauhassa hampaita tutkimaan. Hassua on kuinka osa hevosista ny√∂k√§ht√§√§ ihan pienest√§ m√§√§r√§st√§ ainetta ja toisille sai laitella useamman annoksen lis√§√§. T√§n√§ vuonna oli l√§√§k√§rill√§ mukanaan my√∂s uusi p√§√§n kannatteluteline johon levollisimmat saivat kaikessa rauhassa nojailla Hymiö

HuoltohommiaHuoltohommia

Ja lisäksi Petri huollatti tänään Ea korttinsa, eli oli päivittämässä oman ensiapukoulutuksensa Suomen Punaisen Ristin kurssilla.

Eli voinee sanoa, että paljon on kaikenlaista taas tänään tapahtunut.

- Helena -


Helenan Poksi (17.5.2018)

Tervehdys!

Ultraboy k√§vi t√§n√§√§n ja eilen Lauran kanssa suorittamassa mallikkaasti ratsastuksenohjaajan n√§ytt√∂j√§ Hymiö Ohjelmassa oli eilen 2 koulurataa (HeB ja HeA) sek√§ t√§n√§√§n rata 5 eli estepuolen ns. loppukoe. Videon esteilt√§ voi katsoa t√§m√§n linkin takaa.

Ratsuksi Lauralle napattiin Ultraboy, sillä Castellolla on kaviossa mustelma ja se ei ole aivan kunnossa, joten mietittiin kuka meidän hepoista ei ihmettelisi outoa paikkaa. Nämä meidän hevoset kun eivät ruukaa paljon tontilta poistua, niin luonnollisinta oli ottaa jompikumpi uusista tulokkaista. Tosin nyt huomattiin, että ensi viikon koulukisoihin (edelleen siis koulutukseen liittyvä kisa) Laura joutuu nappaamaan taas eri hevosen, sillä uusia heppoja en ole vielä ehtinyt Suomeen rekisteröidä ja kisoissa tuo rekisteröinti vaaditaan.

UB ja Laura UB ja Laura

Ultraboy suoriutui tehtävistään todella mallikkaasti. Traileriin se oli kävellyt suoraan, matkustanut hiljaa ja koululla se oli osannut ottaa rennosti, eikä ollut turhia stressannut. Ja varsinaiset suorituksethan se oli vetänyt Lauran luotsaamana hienosti.

- Helena -


Helenan Poksi (17.5.2018)

Hei taas!

Eilen aamulla kun menin kukkia kastelemaan huomasin, ett√§ yht√§ niist√§ olikin jo hieman maisteltu Hymiö Automaattisesti ajattelin asialla olleen Elarin, mutta facebookin vakkarit-ryhm√§ss√§ kun julkaisin t√§m√§n kuvan ja asia nousi esille, tiesi yksi eilisist√§ asiakkaista kertoa, ett√§ t√§ll√§ kertaa tihut√∂ist√§ olikin vastuussa yll√§tt√§en Cami. Enp√§ olisi ikin√§ uskonut sen hauskuuttelevan tuolla tavalla, vaan automaattisesti ajattelin Elarin taas touhuilleen omia pikku kepposiaan. No ei haittaa, kukkahan kasvaa kyll√§ ja j√§ih√§n tuohon iso tupsu edelleen.

Kukat kumoon

Malvan liikuttelu aloitettiin eilen. Kuten kaikki ovatkin varmaan huomanneet on se ollut jo pidempään poissa tunneilta. Sillä oli keväällä jännetupessa nestettä ja sitä ollaan nyt käyty klinikalla piikityttämässä useammankin kerran. Mutta nyt päästiin siis jo siirtymään liikutteluvaiheeseen. Toivottavasti takapakkia ei tule ja Malva nähdään piankin takaisin tunneilla.

Malva

- Helena -


Helenan Poksi (15.5.2018)

Tervehdys

Ihanan kesäisiä päiviä on nyt riittänyt ja tallillakin on tullut aloitettua kesähommia. Katsomon ruukkuihin laittelin kukkia ja pensaiden juuria koitin putsailla.

Kukkia

Kari touhusi lantalan pohjan kimpussa, kiskaisi kontin pois edest√§ ja puhdisti koko pohjan perusteellisesti ‚Äď er√§√§nlaista kes√§siivousta lienee tuokin Hymiö

Lavanvetoa

Heppatarhassa elo on ollut rauhallista, l√§hinn√§ hepat ovat keskittyneet nauttimaan auringosta. 

Heppoja

Mukavia kesäpäiviä kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (8.5.2018)

Hei taas!

Kolmiodraama tarhassa on muuttanut muotoaan. Elari on vetäytynyt porukasta ja uutena kolmiodraamassa on Aapo.

Wendi siis on t√§ysin hullaantunut Malvaan, kiert√§√§ rinki√§ sen ymp√§rill√§ ja seuraa sit√§ pitkin tarhaa. Aapo taas on ihastunut Wendiin (toki Wendin kiimalla taitaa olla osuutta asiaan) ja seuraa Wendi√§. Eli kolmikko py√∂rii ympyr√§√§, Malva keskell√§, Wendi keh√§ll√§ sen ymp√§rill√§ ja Aapo ulkokeh√§ll√§. Ja kun Malva p√§√§tt√§√§ siirty√§ jonnekin, seuraa Wendi per√§ss√§ ja Aapo Wendin per√§ss√§ Hymiö

Aapo, Wendi ja Malva

Aapo, Wendi ja Malva

Huvittavaa seurailtavaa.

- Helena -


Helenan Poksi (6.5.2018)

Tervehdys!

T√§st√§ se nyt heppojen mielest√§ kes√§ alkaa Hymiö Viime y√∂n√§ ne nimitt√§in saivat eka kertaa t√§lle kev√§√§lle olla y√∂n ulkona.

Aamulla olikin aika vetelän näköistä porukkaa kun otettiin niitä Karin kanssa aamupalalle, ei ollut tainnut nukkumattia yöllä tarhassa näkyä.

Ekaa yötä ylkona

Ja uusi sydänystäväparikin meille on syntynyt, tai harmillisesti tässä kuviossa on kyllä vielä toistaiseksi hieman kolmiodraaman makua. Mutta siis Wendi on perjantaina yllättäen täydellisesti hurmaantunut Malvaan. Huutelee sen perään, ajaa toiset pois sen luota ja tallissa kuopii ja on levoton kun ei näe Malvaa. Tuollaista en ole kyllä vielä koskaan aikaisemmin nähnyt.

Wendi ja Malva

Eilen illalla, kun j√§tettiin kuitenkin n√§m√§ uudet hevoset ja Malva (joka siis toipilas) sis√§lle muiden menness√§ y√∂ksi ulos, alkoi Wendi mielett√∂m√§n riehumisen. Kuopi, hirnui, puski karsinan sein√§√§ ja hy√∂ri ympyr√§√§. Aikamme annettiin sen siin√§ tokeentua, mutta lopulta todettiin, ett√§ miksip√§ tuota nyt kiusaamaan. Laitettiin se Malvan viereiseen karsinaan, ja siihen se heti rauhoittui levollisesti sy√∂m√§√§n Hymiö

Ja siis tuo harmillinen osa tässä uudessa ystäväparissa on, että Elari oli aina ennen Malvan kanssa. Toki onneksi nyt uusien heppojen tulon jälkeen Elari on kyllä monesti leikkinyt Ultraboyn kanssa. Jospa se löytäisi siitä itselleen uuden ystävän.

- Hekena -


Helenan Poksi (2.5.2018)

Tervehdys!

Nyt onkin hurahtanut aikaa viime poksin kirjoittamisesta. Olin nimitt√§in viime torstaista sunnuntaihin kisareissulla Lauran ja Castellon kanssa ja sitten olikin jo vappu Hymiö

Kisareissu meill√§ meni mukavasti ja kotimatkalla oli auton penkill√§ kolme ruusukettakin, yksi jokaiselta p√§iv√§lt√§ Hymiö Aloitusiltana Laura ja Castello voittivat avoimen 110cm luokan. Lauantain ruusuke tuli 110cm karsintaluokan sijoituksesta 9. ja sunnuntaina ratsastettiin sitten tuo 110cm finaali (johon oli la luokasta p√§√§ssyt 15 parasta) ja siin√§ Laura ja Castello kurvasivat komeasti kolmanneksi.

Nuo ruusukkeet toki nostivat reissun tunnelmaa, mutta muutenkin oli kiva huomata kuinka Castello osasi olla reissussa rennosti ja sen kanssa puuhastelu oli leppoisaa. Ja toki tuo PowerParkin kisaympäristö ja järjestelyt olivat ihan huippuluokkaa.

Mutta nyt siis ohjelmassa paluu arkeen ja kesän tuntilistojen kimppuun.

- Helena -


Hyvää Wappua!

Helenan Poksi (22.4.2018)

Moi!

Nyt olisi instassa arvontaa, joten menkäähän kaikki käymään siellä. Kuvassa muuten uusista tulokkaista Wendi-tamma Petrin kanssa perjantaina.

- Helena -


Helenan Poksi (18.4.2018)

Tervehdys!

Eilen olin tosi v√§synyt ja p√§√§dyimmekin laittamaan vain lyhyk√§isesti tiedon, ett√§ talliin on saatu uusia hevosia. Nuo uusien heppojen tulemiset ja laumaan laittamiset tuppaavat aina viem√§√§n minulta y√∂unet, mutta suotta taas hermoilinHymiö Wendi ja Ultraboy sujahtivat laumaan todella n√§pp√§r√§sti. Lauman johtajana Akito hieman niist√§ v√§ist√§tteli ja Silverill√§ oli jokseenkin kev√§tt√§ rinnassa, kun se kaasutteli onnessaan laukalla l√§t√§k√∂ist√§ roiskutellen.

Molemmat hepat ovat olleet Suomessa jo jonkin aikaa. Valkoinen on Ultraboy (Nathan De La Tour x Calin D’Espoir). Se on ranskalainen Selle Français -ruuna. Osaava sekä koulu- että estepuolella. Sillä on kisattu Hollannissa esteitä 110cm-tasolla ja koulukiemuroita se tekee vaativaan asti. Ruskea on tamma, Wendi (Carry`s Son x Chambertin). Se on syntynyt Virossa ja sen on kouluttanut ja nuorten hevosten luokissa kilpailuttanut ammattiratsastaja. Tuon jälkeen se on tehnyt varsan Spartacuksesta ja sittemmin myyty suomeen. Suomessa se on ollut yksityisellä osaavana harrasteratsuna.

Molemmat hepat vaikuttivat todella suloisilta, eli aivan ihania heppoja ollaan talliin saatu. Nyt annetaan niiden sopeutua muutama p√§iv√§ ja aletaan sitten rauhassa sovittelemaan niille varusteita Hymiö

- Helena -


Helenan Poksi (17.4.2018)

Tervehdys!

Tänään saatiin tyhjiin karsinoihin uudet asukit, Wendi ja Ultraboy. Laumaan uudet tulokkaat pääsivät tutustumaan samantien ja kaikki sujui mallikkaasti.

Ultraboy ja Wendi

Lisää tietoa ja kuvia Wendistä ja Ultraboysta lähipäivinä.

- Helena -


Helenan Poksi (12.4.2018)

Hei

T√§n√§ aamuna aloitin taas p√§iv√§ni etsim√§ll√§ myyt√§vist√§ hevosista meille sopivia, ja nyt tuntui ett√§ olisi valoa jo t√§ll√§ rintamalla. Pari oikein lupaavaa vaihtoehtoa nimitt√§in l√∂ytyi ja toivottavasti p√§√§senkin jo seuraavassa poksissa kertomaan uusien heppojen tulemisesta Hymiö Eli kaksi ollaan hankkimassa, molempiin tyhjiin karsinoihin uusi asukki. Tavoitteena on, ett√§ kumpikin olisi ihan hevosen kokoinen, eli k√§visi siten l√§hes kaikille meid√§n asiakkaista. Nyt vaan peukut pystyyn t√§m√§n asian tiimoilta Peukku

Hevoshankinnan lisäksi olen lähiviikkoina kovasti touhuillut kesäkuvioiden parissa ja suunnitellut kesän kurssitarjontaa. Eli kaikki kesän extratoiminta julkaistaan muutaman päivän sisällä. Paljon on tulossa erilaisia kursseja, joukossa muutama ihan uusikin. Sitten tietysti yksityistunteja ja se jo tutuksi tullut Petrin pitämä Demo. Jännä oli myös eka kertaa kirjoittaa muutamiin kursseihin ja yksäreihin vetäjäksi meidän Lauran nimi, Lauran opinnothan ovat nimittäin jo loppusuoralla ja näillä näkymin hän valmistuu siis suunnitellusti kesällä. Joten toivottavasti tuosta paletista sitten jokainen löytää itselleen ne sopivat ja mieleiset kurssit, toivomansa open vetämänä.

Aurinkoiset kelit n√§ytt√§isiv√§t ainakin ennusteen mukaan jatkuvan koko ensi viikonkin. Toivottavasti n√§in, saataisiin tuo kentt√§ siten pikkuhiljaa sulamaan Hymiö

Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (27.3.2018)

Tervehdys!

Malvalla on ollut jo jonkin aikaa oikeassa etujalassa vuohisen yläpuolella isot nestepatit, ja tänään me käytettiin sitä sitten klinikalla tutkittavana. Ultralla tutkittaessa näkyi, että jännetuppi oli täyttynyt ja siellä oli tulehdus. Jalka sitten piikitettiin ja pattien pitäisi nyt poistua parissa viikossa. Onneksi kaikki jänteet ja hankoside olivat ehyet ja siistin näköiset, eli vaikuttaisi siltä, että mistään vakavammasta ei onneksi ole kyse.

Hauskaa, tai ehk√§ ei oikeastaan ainakaan Malvan kannalta ollut niin kovin hauskaa se, kuinka kauheasti sit√§ j√§nnitti. Ensin oli suorastaan pelottavaa menn√§ traileriin, ja perill√§ pelotti tulla ulos. Mutta onneksi n√§m√§ hevoset kuitenkin selv√§sti luottavat ihmiseen ja rauhoittuvat uusiinkin asioihin ja tilanteisiin, kun vaan ihminen olemuksellaan kertoo, ett√§ mit√§√§n h√§t√§√§ ei ole. Ja n√§in Malvakin rauhoittui ja itse tutkimus ei en√§√§ niin kauhean j√§nnitt√§v√§ ollutkaan Hymiö

Malva

Useampi teist√§ ehti muuten noteerata tallille tullessaan, ett√§ traileri ei ollut omalla vakiopaikallaan. Ja niinp√§ tallissa her√§si heti puhetta, ollaanko uutta hevosta hakemassa/tuotu juuri talliin. Mutta n√§in ei valitettavasti ole, vaan uuden hevosen hankintarintamalla on nyt ollut turhankin tyynt√§. Jotenkin ei vaan sellaista ‚ÄĚminun n√§k√∂ist√§‚ÄĚ hevosta ole viel√§ ilmaantunut. Mutta eik√∂h√§n sekin jostakin viel√§ esiin tupsahda Hymiö

Vielä näyttäisi olevan ihanan aurinkoisia hankikelejä, joten mukavia ulkoiluhetkiä kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (27.3.2018)

Tervehdys!

Eilen me nostettiin 8 uutta aikuisratsastajaa hevosen selk√§√§n Hymiö Muutamalla oli aikaisempaa kokemusta n. 20 vuoden takaa, muutama otti viime viikolla yksityistunnin kokeillakseen uskaltaako siell√§ hevosen sel√§ss√§ oikeasti olla ja ainakin yksi oli joukossa, jolle nousu ratsun selk√§√§n oli el√§m√§n ensimm√§inen kerta.

Aikuisalkeiset instassa

Aivan super tähtiä koko joukko! Ei nimittäin ole ihan niin simppeli ajatus aikuisena aloittaa jotain uutta, yleensäkään mennä uuteen porukkaan ja haastaa itseään. Mutta mielettömän kiva tunnelma oli tallin käytävällä kun porukalla odottelimme tunnin alkua. Itsellenikin tuli aivan super hyvä fiilis.

Hepat my√∂s hoitivat j√§lleen kerran oman hommansa kunnialla, seisoivat rauhassa odottamassa selk√§√§n nousua ja luvan saatuaan tassuttelivat kiltisti uraa pitkin. Niko luotsasi tuntiryhm√§√§ tutulla rauhallisella tyylill√§√§n opastaen k√§dest√§ pit√§en uusia ratsastajia. J√§i kyll√§ itsellekin ihan huippu olo, joka on selv√§sti hymyilytt√§nyt viel√§ t√§n√§√§nkin Hymiö

Pääsiäinen häämöttää jo parin päivän päässä, joten oikein leppoisaa Pääsiäislomaa kaikille joilla sellainen on!

- Helena -


Helenan Poksi (21.3.2018)

Tervehdys!

Kahvihuone sai eilen uutta ilmett√§, kun sinne hankittiin uusi p√∂yt√§ryhm√§. Itse koitin kovasti harata tuota ajatusta vastaan, sill√§ vanha p√∂yt√§ oli jotenkin nostalginen Hymiö Mutta kyll√§h√§n se tosi on, ett√§ nostalgisuus on siit√§ kaukana kun kahvit kaatuu syliin p√∂yd√§n heiluessa.

Vanhaa taukotilan p√∂yt√§√§ ei siis en√§√§ ole, mutta muistot s√§ilyv√§t Hymiö

Vanha taukotilan pöydän kansi
5684 x 3000 px

Sosiaalisen median puolella me ollaan t√§ss√§ my√∂s hieman aktivoiduttu ‚Äď ratsastuskoululle avattiin oma instagram tili. Ja t√§nne nettisivuille laitoimme sek√§ fb-, ett√§ instafeedit kokeeksi tuohon Helenan Poksin alle. Katsellaan milt√§ ne alkavat vaikuttamaan ja jos n√§ytt√§√§ hyv√§lt√§, niin annetaan olla.

Ja uusia alkeisryhmi√§ ollaan my√∂s aloitettu sek√§ aikuisille, ett√§ lapsille. Lapset aloittivat eilen ja aikuisten ryhm√§ aloittaa ensi viikolla. Eilen olikin ihana j√§nnitys ilmassa tallin k√§yt√§v√§ll√§, kun ryhm√§llinen uusia junnuja vanhempineen odottivat ensimm√§isen ratsastustunnin alkua 😊 Ja hienosti oli kaikilla tunti mennyt ja j√§nnitys vaihtunut vapautuneeseen hymyyn.

Eli paljon on nyt tullut taas uusia juttuja touhuiltua. Liekkö siksi, että itse olin helmikuun lopussa fyysisesti ajanut itseäni hieman ylikunnon puolelle liialla juoksemisella ja sisäpyöräilyllä joten aikaa on nyt ollut yllin kyllin touhuilla työjuttuja.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (16.3.2018)

Tervehdys

T√§n√§√§n aamup√§iv√§ll√§ oli muutaman asiakkaan kanssa maastoreissu ja kyll√§ voi sanoa, ett√§ s√§√§ suosi ulkoilijaa. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja heijasteli puhtaan valkoisesta hangesta. Ei keli t√§st√§ paljoa voisi paremmaksi menn√§. Lunta tosin on t√§n√§ talvena niin valtavasti, ett√§ olen jo hieman muuttanut ‚ÄĚvakioreitti√§ni‚ÄĚ miss√§ kuljen, jotta ei mene matkanteko hevosen kannalta liian raskaaksi.

Maastoon

Tällä viikolla oli ma-to ilmavoimien lentoharjoitukset. Vihuri2018 nimellä ollut harjoitus toi Oulunsaloon kerralla 9 Hornettia. Taivas jylisi mahtavasti kun koneet nousi ilmaan. Onneksi äänivallin rikkominen oli heille sallittu vain merellä.

Castellon kanssa pyörittiinkin tuolla jylinässä. Maanantaina osuttiin jopa lentokentän aidan vierelle juuri kun siinä oli koneita käynnissä ja nousi taivaalle. Poika ei korvaansa heilauttanut. Ja siis kyllähän nuo meidän hepat on jo tottuneet kaikenlaiseen pörinään ja jylinään taivaalla, kun päivät pitkät noita ääniä kuuntelevat tarhassa.

Yksi uusi aikuisalkeisryhmään ilmoittautunut kysyikin puhelimessa kuinka saamme hepat tottumaan koneiden ääneen. Kerroin kuinka simppeliä se on, uusi heppa kun menee tarhaan ja eka kertaa taivaalla jylisee, nostaa tämä uusi tulokas päänsä heinäkasalta ja katsoo miten muut reagoivat. Ja kun kukaan muu ei reagoi mitenkään ei uusikaan äänestä välitä.

Palautteissa tuli eilen mainintaa maneesin liikennesäännöistä. Ja varmastikin on paikallaan taas jokaisella kerrata miten siellä nyt tulikaan toisia väistellä. Tässä vielä linkki ohjeisiin:

Liikennesäännöt

Ja lopuksi viel√§ muistuttelen huomisista kisoista ‚Äď tulkaahan kaikki paikalle seuraamaan ja kannustamaan ratsukoita!

- Helena -


Helenan Poksi (13.3.2018)

Tervehdys!

Palautelaatikko on ollut nyt avoinna pari viikkoa ja kivasti ollaankin jo palautteita saatu. Muistakaahan vielä kaikki loputkin käydä antamassa meille omat arvionne ja ideanne.

Hiihtolomaviikko on eletty ja tallin toiminta palaa arkeen. Toki henkilökunnan talvilomaviikot vielä jatkuvat, tällä viikolla on lomalla Petri ja ensi viikolla Niko. Lindahan siis on jo oman lomansa lomaillut.

Lauantaina on iltap√§iv√§ll√§ tallilla Ousan j√§rjest√§m√§t kisat, t√§ll√§ kertaa vuorossa on estekarkelot. Toivottavasti ilma suosii kilpailijoita ja kannustusjoukkojaHymiö Ja muistakaahan ottaa hieman kolikoita mukaan, Ousan kioski pursuilee j√§lleen kerran kaikenlaisia hurmaavan n√§k√∂isi√§ ja tuoksuvia herkkuja.

Mukavaa viikonalkua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (4.3.2018)

Tervehdys

Perjantain vastaisena y√∂n√§ her√§simme kahden aikoihin tallin murtoh√§lytykseen. Kari meni katsomaan tilanteen ja siell√§h√§n se ‚ÄĚmurtovaras‚ÄĚ k√§pp√§ili k√§yt√§v√§ll√§ ‚Äď Elari rouskuttelemassa maahan pudonneita heini√§. Ajattelimme karsinan lukon j√§√§neen auki. Seuraavan kerran saimme murtoh√§lytyksen eilen illalla ennen kymment√§ ja j√§lleen Karin menness√§ tarkistamaan tilannetta oli Elarin ovi auki. Poika kyll√§kin omassa karsinassaan, juuri sen n√§k√∂isen√§, ett√§ ei t√§√§ll√§ mit√§√§n tapahdu Hymiö

Rosvo

Tarkemmin katsottuna oli karsinan oven alaosan ohjauskisko v√§√§ntynyt ja Elari oli oppinut hy√∂dynt√§m√§√§n tilanteen ja kehitt√§nyt tavan avata oven Hymiö

Rosvo

No nyt on ohjauskisko kunnossa ja mielenkiinnolla odotamme, oliko oven kisko ollut muusta syystä vääntynyt vai oliko Elari saanut sen ruhjottua vääntyneeksi ja näin oppinut avaamaan oven.

Kaikkea se tuokin veijari kehittelee Hymiö

Hiihtolomaviikko on nyt aluillaan ja tallin arkeen se tarkoittaa paljon tyhjiä tuntipaikkoja ja jonkin verran extratarjontana kaveritunteja.

Mukavaa lomaviikkoa kaikille joilla sellainen on!

- Helena -


Helenan Poksi (2.3.2018)

Hei!

Herakles on nyt muuttanut uuteen kotiinsa Aaltokankaan Ratsutalleille. Kuvassa poika tänä aamuna klinikalla lääkärintarkastuksessa.

Herakles

- Helena -


Helenan Poksi (27.2.2018)

Tervehdys!

Herakles on myyty ja muuttaa uuteen kotiinsa näillä näkymin tämän viikon perjantaina. Tätä Heraklesin myymistä olen itseasiassa pohtinut lähes siitä asti kun se tuli meille, johtuen ihan sen käytöksestä laumassa. Se on myöhään ruunattu ja sillä on useampiakin jälkeläisiä. Lienee siitä johtuen sen käytös tammoja kohtaan on hyvin orimaista ja aiheuttaa turhaa riskiä kaikille hepoille tarhassa. Tavallaan on kovinkin haikea olo, mutta toisaalta huojentunut siitä, että päätös on lopulta tehty ja toteutettu.

Viikko sitten kirjoittelin tänne poksiin meidän jokakeväisestä asiakaspalautteiden kyselystä. Eilen laitoin tekstiviestillä kaikille vakioasiakkaille ja osalle perutuspaikoilla käyvistä linkin palautekyselyyn. Huomenna lähtee minulta viimeiset tekstarit, joten jos et huomisiltaan mennessä saa viestiä, laita s-postia minulle. Siinä tapauksessa meillä on todennäköisesti väärä numero tai olen jotenkin kömmännyt viestin lähetyksessä.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (23.2.2018)

Tervehdys!

Nyt ei oo menny päivä ihan putkeen, mutta onneksi tätä ei ole jäljellä enää montaa tuntia. Ekaksi tipuin maastossa hevosen selästä ja sen jälkeen auto hajosi ruuhkassa ja tukittiin koko lentokentäntien risteys.

No tuo tippuminen oli ihan harmiton, jaloilleni sielt√§ t√∂ps√§hdin kun lintu l√§hti vierest√§ ja k√§nnykk√§√§ just kaivelin taskusta. Eli ihan omaa tyhmyytt√§ni tulin alas, mutta harmillista siin√§ oli, ett√§ Castello ei noudattanut ajatusta ‚ÄĚkaveria ei j√§tet√§‚ÄĚ, vaan h√∂lkytteli kaikessa rauhassa leppoisaa ravia kotiin. Ja min√§ jouduin etenem√§√§n per√§ss√§ ihan omin jaloin. No tuossa tilanteessa meni kuitenkin lopulta onneksi kaikki hyvin.

Tuo auton hajoaminen oli sitten se seuraava asia. Maaston jälkeen pääsin kotiin ja sain viestin, että tilaamamme patja oli tullut ja päätettiin Lauran kanssa lähteä se trailerilla hakemaan. Yllättäen auto kuitenkin vaan sammui, juuri pahimmilleen tuohon lentokentän tien risteykseen. Siihen kääntyvien kaistalle, jolloin tukimme koko liikenteen. Kiva oli siinä sitten seisoskella ja odotella apua.

Tientukko

Poliisikin saapui paikalle ja sai vilkuillaan ihmiset huomaamaan jo kauempaa, että koko kääntyvien kaista on tukossa. Nyt sitten pihassa on hajonnut auto ja tien poskessa traileri.

Oli tuo sen verran erikoinen hinattava kohde, että hinausauton kuljettajakin halusi ottaa kuvan kun kotiin päästiin.

Tientukko

Onneksi p√§iv√§ on edennyt jo iltaan, ja loppuillan viet√§n viltin alla sohvalla l√§mmin kaakaomuki k√§dess√§. Eik√∂h√§n se t√§m√§kin p√§iv√§ sitten lopulta lopu Hymiö

- Helena -


Helenan Poksi (19.2.2018)

Tervehdys!

Kyll√§p√§s meill√§ on t√§m√§ poksisarake ollut hyvin Silveripainotteinen viime aikoina ja sama teema jatkuu Hymiö

Eilen oli nimittäin tallilla Ousan junnujen järjestämää Kivakaveritoimintaa pulkkaratsastuksen merkeissä. Silveri ja Paula vetivät pulkkia ja pienemmät junnut saivat nauttia kyydeistä. Pulkkaratsastuksen lisäksi oli pihalla loimunnut nuotio ja tallin seinällä olleen ilmoittautumislistan pohjalta voisin veikata, että nyyttärityylillä täytetty tarjoilupöytä oli taas tuttuun tapaan pursuillut herkkuja.

Kivakaveri Paula Kivakaveri Silveri

Tämä Ousan junnujen toiminta on todella hienoa ja tässä samalla minulla onkin hyvä paikka omalta osaltani kiittää teitä kaikkia toimintaan osallistuvia. Ja jos et vielä ole mukana touhuissa, niin kipin kapin laittamaan s-postia vaikka minulle, niin välitän tietoa eteenpäin!

Tähän aikaan vuodesta alkaa olla ohjelmassa taas palautteiden kerääminen, itse asiassa yleensä palautepoksi on avattu jo helmikuun puolessa välissä. Eli hieman ollaan jäljessä tämän asian suhteen. Mutta siis palautteiden kyseleminen ja nimetön palautekanava avataan tässä vielä helmikuun aikana. Eli miettikäähän jo valmiiksi meille paljon asiaa, kaikki risut ja ruusut ovat tervetulleita. Palautelaatikon salasana lähetetään tuttuun tapaan sitten jokaiselle asiakkaalle tekstarilla, eli tieto laatikon avaamisesta tulee sitä kautta.

Mukavaa viikon alkua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (12.2.2018)

Hei taas!

T√§n√§√§nkin oli Silverill√§ erilainen ty√∂p√§iv√§. T√§ll√§ kertaa ajohevosena Hymiö

Silveri ajohevosena

Silveri ajohevosena

- Helena -


Helenan Poksi (12.2.2018)

Tervehdys!

Eilen oli Silverill√§ aivan erilainen ty√∂p√§iv√§. Se p√§√§si Lindan ja Hennan kanssa Niemenrannan koululle, asukasyhdistyksen Laskiaisriehaan talutusponiksi Hymiö Porukkaa oli ollut paikalla mukavasti ja pikku kyytil√§isi√§ oli riitt√§nyt. Hommansa poika oli hoitanut taas upeasti!

Laskiaisrieha

Laskiaisrieha

Tallilla oli lauantaina Ousan järjestämänä koulukisat. Teemana tietystikin ystävänpäivä ja se näkyikin monella tavalla. Oli suklaasydämiä kilpailijoille, hienoja koristeita maneesissa ja kioskin tarjontakin oli teeman mukainen. Korkeimmalla tarjottimella törrötti houkuttelevasti mehevän näköiset muffinssit mahtavalla kuorrutuksella sydänkoristein.

Tunnelma oli my√∂s todella kiva. Rentoa ja kannustavaa mielt√§. Aikuisratsastajille avoinna oleva Timantticup palasi my√∂s tarjontaan t√§lle vuodelle ja siihen olikin heti useita innokkaita saatu houkuteltua mukaan. Ja kovasti kuulosti, ett√§ kokemus ei tule j√§√§m√§√§n ainutlaatuiseksi, vaan t√§st√§ se kisataival alkaa. Seuran sivuilla on tulokset, lis√§tietoa ja kuvia kisoista ‚Äď k√§yk√§√§h√§n katsomassa.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (5.2.2018)

Tervehdys!

Nytp√§s p√§√§sikin hurahtamaan jo pitempi tovi viime poksip√§ivityksest√§, mutta parempi n√§in my√∂h√§ss√§ kuin ei milloinkaanHymiö T√§m√§ johtunee varmaan osaltaan siit√§, ett√§ nyky√§√§n ihmiset tuntuu siirtyneen Facebookkiin ja nuoremmat toki jo facebookista Instaan ja Snappiin ja ties minne. Viime vuoden ajan onkin ollut n√§ht√§viss√§ selke√§sti se, ett√§ facebookkiin laitettu tiedote tulee laajemmin luetuksi ja esim. vapautunut yks√§ri tulee nopeammin myydyksi kuin nettisivujen kautta. No nykyaikaahan t√§m√§ on ja hyv√§ niin, tosin j√§ljess√§ aletaan jo olla, siis nuorempien suhteenHymiö

Jos teist√§ jokunen ei ole viel√§ Facebookissa meit√§ l√∂yt√§nyt, niin kipin kapin etsim√§√§n. Ja lis√§ksih√§n meill√§ on Facebookissa my√∂s sellainen omille asiakkaille oleva suljettu ryhm√§ ‚ÄĚOulunsalon Ratsastuskoulun vakkarit‚ÄĚ joka perustettiin 7.11.2017. Ryhm√§ss√§ on jo mahtavasti 111 j√§sent√§ ja julkaisuja sinne ilmaantuu useita viikoittain. Eli jokainen mukaan tuonnekin ryhm√§√§n.

T√§ll√§ hetkell√§ ulkona paukkuu kirpakka pakkanen, mutta onneksi jo huomiselle on luvassa lauhempaa. Tulevana lauantaina alkaa my√∂s Ousan t√§m√§n vuoden kisakausi, koulukisoilla. Tulkaahan siis kaikki kannustamaan ratsukoita ja nauttimaan kioskin antimistaHymiö

- Helena -


Helenan Poksi (23.1.2018)

Hei taas!

Jokunen teistä varmaan muistaakin vuosien takaa sellaisen ajan, jolloin minä vedin Unadonnalla arkiaamuisin maastoreissuja. Minun lisäkseni niitä veti aikoinaan silloinen hevosenhoitajamme Piia ja muistelen kyllä Nikonkin vetäneen muutaman maastoryhmän silloin aika pian meille töihin tulon jälkeen.

Nuo maastot ovat nyt kuitenkin olleet tauolla jo useamman vuoden, mutta nyt pystyn niit√§ j√§lleen halukkaille tarjoamaan. Castellon kanssa ollaan nimitt√§in nyt tultu jo niin hyvin toisillemme tutuiksi, ett√§ kaasu, jarru ja ratti toimivat luotettavasti maastoryhmien vet√§mist√§ vartenHymiö

Ja käytännössä noiden varaaminen sujuu siten, että jos teillä on jo valmiiksi oma kolmen/neljän hengen porukka, niin laitelkaa vaan s-postia ja katsotaan sopiva aamu. Ja jos taas itse haluaisit lähteä ja sinulla ei ole itsellä tuttuja, jotka pääsisivät kaveriksi, niin laita minulle tieto s-postissa ja koitan yhdistellä halukkaista sopivia ryhmiä.

Mukavaa viikonalkua!

- Helena -


Helenan Poksi (19.1.2018)

Hei kaikille!

Tällä viikolla aloitettiin satuloiden tarkistus ja ensimmäiset neljä on nyt tarkastettu (Herakles, Paula, Malva ja Danitus). Danituksen satulasta saimme palautetta teiltä asiakkailta, että sen istuinosa on jotenkin möykkyinen ja hiertää ratsastajia. Näin ollen Danitukselle vaihdettiin kokonaan eri satula. Ensi viikolla operaatio jatkuu.

Kuluneella viikolla alkoi myös junnujen uusi alkeisryhmä, eli se pienryhmä jota meidän Laura vetää osana opintojaan.

Ratsastajan pakkasvarustusSiitä tulikin silloin jo keskiviikkona mieleeni muistutella kaikkia joita näin, että talvipukeutuminen ratsastustunnille on tärkeää. Nostan nyt vielä kertaukseksi tähän tämän meidän tekemän ohjeen, josta voi katsoa mallia. Tärkeintä on, että laitatte pakkasella toppavaatteet, villasukat, kintaat jne…

T√§rke√§mp√§√§ on nauttia ratsastustunnista l√§mpim√§n√§ ilman oikeaa ohjasotetta kuin palella sormet tunnottomina tunnin ajan Hymiö

Mukavaa viikonloppua!

- Helena -


Helenan Poksi (14.1.2018)

Tervehdys

T√§n√§√§n aamutallia tehdess√§ni pohdiskelin olisiko sit√§ mit√§√§n tapahtunut mist√§ teille kertoisin. Ja valitettavasti taitaa jutun juuret olla niin v√§hiss√§, ett√§ suurimmaksi uutiseksi nousee se, kuinka seuran pikkujouluihin koristeltu joulukuusi oli maistunut hevosille. Kari siirsi tuon kuusen nimitt√§in heppatarhaan viikko sitten ja t√§n√§√§n se poimittiin sielt√§ pois. Hyvin n√§ytt√§isi maistuneenHymiö

Ousan joulukuusi

Vuosi on lähtenyt heppojen osalta käyntiin suhteellisen normaaleissa merkeissä. Muutamia pikku haavoja on ollut ja toki Akitolla oli se Tapaninpäivänä tullut isompikin haava takamuksessa. Siitä on nyt tikit poistettu viime keskiviikkona ja poika onkin päässyt jo täysin takaisin työntouhuun. Tuokin haava näytti aika hurjalta silloin tuoreeltaan, mutta monesti nämä onneksi ovat paljon pahemman näköisiä kuin sitten loppupeleissä ovatkaan. Tässä kyseisessä tapauksessa oli onni onnettomuudessa, että lihas haavan alla oli täysin ehyt ja näin ollen parantuminen ei vaatinut muuta kuin itse ihon paranemisen.

Hevosten satulat tullaan nyt myös käymään läpi. Tarkistetaan istuvuus, mahdollisen toppauksen tarve tai jopa satulan uusimisen tarve. Ensimmäisenä onkin jo Heraklesin satula menossa vaihtoon ja Danituksen satulasta saamamme palautteen ansiosta perehdytään siihen heti seuraavaksi.

Ousan kisakausi alkaa heti helmikuussa koulukisojen merkeissä. Muistakaahan jo alkaa perehtymään ratoihin ja suunnitella itsellenne kisaheppaa!

Mukavaa viikonloppua kaikille

- Helena -


Helenan Poksi (6.1.2018)

Hei!

Laitoimme tänään ilmoituksen osa-aikaisen työntekijän tarpeesta ja paikka tulikin täytetyksi samantien.

Meillä aikaisemmin töissä ollut Henna panostaa tällä hetkellä kevään pääsykokeisiin lukemiseen ja osa-aikaiset työt tutussa talliympäristössä sopivat hänelle mainiosti.

Joten Hennaa tullaan jatkossa taas näkemään tallin päässä työn touhussa. Tervetuloa Hennalle!

- Helena -


Helenan Poksi (6.1.2018)

Tervehdys!

Vuosi 2018 on saatu mallikkaasti k√§yntiin ja uudet tuulet puhaltelevatkin jo kovasti. T√§m√§n vuoden teemana vaikuttaisi olevan opiskeluHymiö

Linda aloitti oppisopimuskoulutuksen 3.1. ja meidän Laura aloittaa ratsastuksenohjaajan opinot. Laurahan on viime vuoden aikana kouluttautunut Hevoshierojaksi ja Hevosten valmentajan ammattitutkinnon yleinen osa on yhtä näyttöä vailla valmis. Ja nyt hän siis laajentaa vielä ohjaajapuolelle. Meillä tuurauksia syksyn ajan tehnyt Meeri lähti myös takaisin koulunpenkille, joten kovasti nyt tosiaan nuoret haluavat kouluttautua.

Ja se on kyllä hienoa! Tuo koulujen käyminen ja yleensäkin se, että meidän työntekijät käyvät kouluilla, avartaa heidän näkemyksiään asioista ja sitä kautta tuo uusia toimintamalleja ja kehitystä myös koko henkilökunnan ja tallirutiinien hyödyksi. Joten mahtava aloitus tälle vuodelle.

Joulu ollaan nyt saatu tallin toiminnassakin pakettiin. Jouluverhot olisi tarkoitus riisua illalla ja palata siltäkin osin arkeen. Toivottavasti kaikilla on ollut mukava joulunaika ja sopivasti sekä löhöilyä, että touhuilua.

Mukavaa arjen alkua kaikille!

- Helena -


>> Lue 2017 pokseja
<< Lue 2019 pokseja