Palvelut
Oulunsalon Ratsastuskoulu

>> Lue 2018 pokseja
<<Lue 2020 pokseja

Helenan Poksit 2019

Helenan Poksi (28.12.2019)

Tervehdys!

Joulu tuli ja meni, ja nyt onkin katseet jo varmasti aikalailla kaikilla kohti uutta vuotta 😊 T√§n√§ vuonna on taas uutisoitu kovasti noista rakettiasioista ja l√§hinn√§ siis siit√§, ett√§ monet isotkin kaupat ovat lopettaneet niiden myymisen. Esim. Bauhaus uutisoi asiasta aika vasta ja sielt√§ kerrottiin p√§√§t√∂ksen perustuvan puhtaasti myyntilukuihin, eli rakettien menekki on niin rajusti v√§hentynyt ett√§ he eiv√§t koe kannattavaksi niit√§ kaupata.

Siit√§kin sattui uutinen silm√§√§ni kuinka kansalaisaloite rakettien myynnin rajoittamisesta oli ker√§nnyt yli 65 000 allekirjoitusta ja se eteneekin seuraavaksi eduskunnan k√§sittelyyn  (Aamulehden uutisen mukaan). Jonkin tutkimuksen n√§in my√∂s siit√§, ett√§ l√§hes puolet kansalaisista haluaisivat rajoittaa rakettien myynti√§ ja k√§ytt√∂√§.

Tämä onkin aihealue joka puhuttelee todella monia. Jokainen koiran/kissan/hevosen tai yleensäkään eläimen omistaja joutuu tätä aina uutena vuotena pohtimaan. Meillä myös aikaistetaan hevosten sisäänotto ja nykyään ne jäävätkin sisälle jo päivällä. Kerran joskus vuosia sitten kävi nimittäin niin, että olimme luottaneet siihen sääntöön jonka mukaan rakettien ampuminen saisi alkaa vasta klo 18:00, mutta pauke alkoi kuitenkin jo paljon aikaisemmin. Kiirehdimme heti ottamaan hevosia sisään kun kuulimme ensimmäisiä räiskeitä taivaalta, mutta valitettavasti hevosetkin olivat räiskeen huomanneet. Koko lauma veti tuhatta ja sataa ympäri tarhaa kauhuissaan. Koitimme huudella niitä ovelta, mutta ei me saatu niiden huomiota heräämään millään. Lopulta Kari koitti pyydystää porukan reunamilla olevia riimulla ja saikin muutaman kiinni ja sisälle ja sen ansioista loputkin seurasivat perässä. Vaarassa tuossa rytäkässä olivat kyllä sekä hevoset, että me paikalla olleet ihmiset.

Tuo on hyv√§ esimerkki siit√§ miten ajattelemattomuus voi aiheuttaa pahojakin vaaratilanteita. Raketteja liian aikaisin ampuneet tuskin edes ymm√§rsiv√§t mit√§ aiheuttivat. Tuon j√§lkeen emme siis ole ottaneet riski√§, vaan hevoset ovat sis√§ll√§ 😊 Ja hyv√§ niin, sinne ei pauke paljon kuulu. Laitamme niille reilusti hein√§√§, radion hiljaiselle ja hieman valoa k√§yt√§v√§lle. Puolilta √∂in k√§velemme aina tarkistamaan tilanteen ja joka vuosi on tallissa ollut t√§ysin hiljaista, kuulunut vain tyytyv√§inen hein√§n rouskutus. Itselleni ei siis el√§imen omistajana ole niink√§√§n merkityst√§ sill√§ saako raketteja yleens√§k√§√§n ampua (siihen en halua ottaa kantaa), vaan sill√§ ett√§ niiden kanssa noudatetaan annettuja s√§√§nt√∂j√§.

Toivottavasti siis vuodenvaihteessa kaikki sujuu kaikkien osalta mallikkaasti ja saadaan kaikki nauttia turvallisesti vuoden vaihtumisesta.

Hyvää Uutta Vuotta!

- Helena -


Rauhallista Joulua

Helenan Poksi (15.12.2019)

Tervehdys!

Joulukuu onkin jo hurahtanut pitk√§lle ja jouluun on en√§√§ alle kaksi viikkoa. Tallin joulukalenteri py√∂rii siis instagramissa ja facebookista p√§√§see my√∂s seuraamaan kuvia ja kysymyksi√§. K√§yk√§√§h√§n siell√§ katselemassa, on meinaa Linda ottanut taas niin upeita kuvia hevosista, ett√§ aivan innoissani oon niit√§ laitellut.  

Viime vuonna kun tuo instakalenteri oli ekaa kertaa oli meid√§n Laura puikoissa sen suhteen. P√§ivitykset sujahtivat siis helposti, mutta jonkin verran t√∂pp√§iltiin kysymyksiin tulleiden vastausten kanssa. Oltiin mietitty vastauksia liian ‚ÄĚkeve√§sti‚ÄĚ ja parinakin p√§iv√§n√§ k√§vi niin, ett√§ joku teist√§ asiakkaista osaisi korjata asiaaHymiö Nyt t√§n√§ jouluna olen ihan itse hoidellut nuo kalenterip√§ivitykset ja toistaiseksi olen ihan onnistunutkin niiden suhteen. Kovasti nimitt√§in j√§nnitin koko juttua, koska instan k√§ytt√∂ ei minulle muuten ole tuttua ollenkaan. Ja kysymyksetkin mietin t√§ll√§ kertaa sen verran pomminvarmoiksi, ett√§ niiss√§k√§√§n ei ole ainakaan viel√§ tullut k√∂mm√§hdyksi√§. Kiva on ollutkin kalenteria nyt pit√§√§ ja tosi kiva on ollut huomata, ett√§ edelleen se kiinnostaa. Aina on ollut joku vastailemassa samantienHymiö

Jokunen aika sitten kerroin, että satuloiden tarkastuskierros on aloitettu ja kaikille myös tilataan uudet satulavyöt. Linda lupautuikin silloin kyselemään tarjouksia ja tilaamaan vöitä, ja nyt ne ovat tulleet.

Uudet satulavyöt

Niiden vaihtaminen aloitetaan v√§litt√∂m√§sti ja jokaiselle saadaankin uusi vy√∂ paikolleen jo ensi viikon alussa. Tosin Maqyarin ja Camin omat satulat ovat nyt olleet topattavina, mutta luulisin niidenkin palautuvan t√§ss√§ ennen joulua.  

Mukavaa joulun odotusta kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (3.12.2019)

Tervehdys!

Pikkujouluista toisiin Hymiö Tuossa alla kirjoittelin henkil√∂kunnan pikkujouluista ja nyt muistuttelen Ousan sennujen pikkujouluista. Ne ovat siis tulevana lauantaina ja niihin on ilmoittautuminen avoinna tallin sein√§ll√§ ja Fb:ss√§.

Sennupikkujoulut

Muutenkin on joulun l√§hestyminen nyt alkanut jo n√§kym√§√§n ja kuulumaan. Joululaulut soi kaupoissa ja joka paikassa py√∂rii joululahjamainoksia. Lapsiperheiss√§ on my√∂s varmasti jo joulun odotus kiihkeimmill√§√§n. Pukille on lahjalistat postitettuna ja tonttuja koitetaan pongata ikkunoiden takaa Hymiö ja tietysti se joulukalentereiden avaaminen kuuluu my√∂s joulun odotukseen. Tallinkin joulukalenteri on py√∂r√§ht√§nyt k√§yntiin ja siihen p√§√§see siis osallistumaan Instagramissa.

Julia

Tallillakin py√∂rii n√§in joulun alla TallitonttuTallitonttuTallitonttu piilottelemassa pieni√§ joulusuklaayll√§reit√§, jotka l√∂yt√§j√§ saa sitten pist√§√§ poskeensa. T√§m√§ perinne on meill√§ ollut nyt jo useamman joulun ja kuulinkin henkil√∂kunnalta, ett√§ oli t√§t√§ osattu jopa odottaakin t√§lle joululle. Ja miksip√§ ei, mukavahan se on yll√§tty√§Hymiö Suklaaherkkuja voi siis l√∂yty√§ k√§yt√§nn√∂ss√§ mist√§ vaan tallin alueelta ja niit√§ lis√§ill√§√§n joka ilta, joten kulkekaahan silm√§t avoinna jos vaikka sitten sattuisi teid√§nkin kohdalle.

Mukavaa viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (25.11.2019)

Tervehdys!

Viime lauantaina meillä oli henkilökunnan pikkujoulut. Käytiin Teatteri Riossa katsomassa standup näytöstä ja siitä sitten jatkettiin syömään ja iltaa istumaan. Oheisen kuvan nappasin kun oltiin ruokia tilailemassa.

Pikkujoulut

Viime viikolla sai Linda ihan brilliantin idean liittyen Ultraboyn hoitamiseen ja varustamiseen. Silloin vuosi sitten kun Ub:n jalka murtui jouduttiin sille antamaan penisilliinikuuri pist√§m√§ll√§. Se ei voinut siet√§√§ pist√§mist√§ ja kiukutteli ihan tosissaan asian suhteen. Silloin alkoi my√∂s kiukuttelu hoitamisen ja varustamisen kanssa. Linda oli viime viikolla hoksannut kokeilla hoitaa sen k√§yt√§v√§ll√§ ja sim sa la bim, se oli kuin eri hevonen! Samassa tajuttiin, ett√§ no niinp√§ tietysti ‚Äď Ultraboy oli ehdollistunut piikityskuurin aikana siihen, ett√§ kun karsinassa kytket√§√§n kiinni seuraa siit√§ jotain tosi ik√§v√§√§. Nyt se on siis hoidettu k√§yt√§v√§ll√§ aina tuosta l√§htien ja lauantaina p√§√§sin itsekin ihastelemaan kuinka se tosiaan suorastaan nautti hoitamisesta Hymiö

Tällaista tämä välillä on, jotenkin sokaistuu aika selvillekin asioille. Tuollaistakaan yhteyttä minkä Ub oli mieleensä luonut, ei vain tullut ajateltua. Vaikka näin kun Linda oli sen kokeilun kautta hoksannut tuntuu tuo täysin loogiselta, onneksi tämäkin kuitenkin selvisi.

Mukavaa työviikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (19.11.2019)

Tervehdys!

Vihdoin ja viimein ilmaantui eilen Bekon oveen jo pitkään odotettu nimikyltti :) Samoin suitsille ja satulalle. Tämä kylttien tulon venyminen on ollut suorastaan jo surkuhupaisaa. Noiden kaiverrus on ollut tuossa tehtävien töiden listalla jo kesän alusta alkaen, mutta jotenkin se on aina tippunut listan pohjalle kiireellisempien asioiden kiilatessa edelle. Mutta nyt uusi kyltti nököttaa komeasti ovessa.

Bekon kyltit

Viime poksissa kerroin virheellisesti että Ousan Fb-sivuilla olisi kuvia viimeksi olleista koulukisoista. Mutta siellä ei kuitenkaan ole niitä ollut - pahoittelut! Jostain syystä tällä kertaa ei ilmeisesti kovin ollut kuvaajia paikalla ja sen vuoksi ei kuvia ole ilmaantunut ollenkaan.

Ousasta tuleekin mieleeni mainita, että Kivakavereiden junnuille järkkäämät pikkujoulut olivat viime sunnuntaina ja sennujen pikkujoulut tulevat olemaan 7.12. Junnupikkujouluissa oli kuulema ollut mukavasti porukkaa ja hauskaa oli ollut. Sennupikkujoulujen ilmoittautumisesta kysyin viikonloppuna järjestäjiltä ja he kertoivat ilmoittautumisen avautuvan ihan lähiaikoina.

Tänään on siis tiistai kun tätä kirjoittelen ja Linda on poikkeuksellisesti tänään aamuvuoron sijasta koulutuksessa. Aiheena on tunneluento, jossa käsitellään hevospelkoa ja jännitystä. Todella tärkeä aihealue joka koskettaa varmasti monia teistäkin jotka meillä kuljette.Osalle jännitys toimii boostina, osalle lamauttavana. Pelon voisin kuitenkin olettaa olevan aina negatiivisesti vaikuttava tunne. Mutta näistä ajatuksista saa Linda siis tänään paljon tietoa ja keinoja auttaa ja kohdata asiakkaita joilla näitä tunteita on. Tärkeätä tällaisten tunteiden voittamisessa ja käsittelyssä on myös se, että kertoo asiasta henkilökunnalle, jolloin tiedetään huomioida asiaa. Monesti esim. tietyn pelon suhteen voidaan tilannetta helpottaa pienilläkin ratkaisuilla.

Linda koulutuksessa

Marraskuun viimeistä viikkoa viedään ja Joulukuu kaikkine mukavine hömpötyksineen kolkuttelee jo nurkan takana. Eipä siis muuta kuin mukavaa viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (14.11.2019)

Tervehdys!

Viime lauantaina oli tallilla Ousan j√§rjest√§m√§t, t√§m√§n vuoden viimeiset kisat. Ousan omilta nettisivuilta l√∂ytyy tulokset ja kuvia on n√§ht√§viss√§ Ousan fb-ryhm√§ss√§. K√§yk√§√§h√§n katsomassa. Ousan kivakavereilla oli my√∂s ihan vasta Kummajaiset ja sielt√§kin napattuja kuvia l√∂ytyy ainakin Instasta Hymiö Eli paljon kivaa on t√§ss√§ loka-/marraskuun aikana ollut ja viel√§ on j√§ljell√§ pikkujoulut sek√§ aikuisille (K18), ett√§ junnuille. Noistakin l√∂ytyy lis√§√§ tietoa Ousan sivuilta.

Tallin arjessa ei ole kovin kummempia l√§hiaikoina ollut. Viime viikolla pakkaset tosin innostivat heppoja hillumaan ja kovasti oli kuulemma ollut tunneillakin pakkasvirtaa Hymiö Heti kelin lauhduttua on tilanne kyll√§kin tasoittunut. Lumen tulo n√§in aikaisin olikin heppojen kannalta ihan superjuttu, toivottavasti vaan pysyisi maassa. Se nimitt√§in poisti kokonaan sen hankalan vaiheen jolloin tarhan pohja on l√§llyajan j√§ljilt√§ mykkyr√§inen ja sitten pakkasten tultua viel√§p√§ j√§√§ss√§. Nyt tarha j√§√§tyess√§√§n sai heti lumipeitteen joka osakseen tasoittaa kuoppaisuutta. Harvinaistahan se olisi, ett√§ lokakuun viimeisen√§ p√§iv√§n√§ satanut lumi pysyisi, mutta ainahan sit√§ toivoa voi Hymiö

Varusteasioita on taas tarkasteltu. Syksyllä uusittiin suojia, riimuja, jalustinhihnoja jne. Nyt on uusista satulavöistä laitettu tarjouspyynnöt menemään, ja satulat tarkistetaan. Ub:lle vaihdettiinkin kokonaan eri satula tässä reilu viikko sitten ja tiistaina lähti Zamirahin satula topattavaksi.

Kyll√§p√§s on tullut paljon hymi√∂it√§. Hyv√§ toki niin, harmihan se  olisi jos kovin itkunaamoja alkaisi t√§nne ilmaantua.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (2.11.2019)

Tervehdys!

Moni teistä muistaa meillä aikaisemmin asuneet Unicumin ja Josin. Nuo molemmat hepathan olivat meidän alkuperäislaumaa ja tulivat siis meille keväällä 2007 Hollannista. Josi, tämä mustavalkoinen iki-ihana inkkariponi ja Unicum, jota Uniksi kutsuttiin, valloittivat todella monen asiakkaan sydämen.

Vuonna 2015 tammikuussa tuli Unicumin takajalan jänteeseen vaurio. Unin paraneminen lähti hyvin käyntiin, mutta katsoimme silti parhaaksi myydä neiti kevyempään käyttöön. Pian sille löytyikin koti maalta, perheestä jossa se pääsi kahden junnutytön omaksi ratsuksi.

Josilla tuli loppuvuodesta 2014 iso lihasvaurio toiseen takajalkaan. Josia pyrittiin kuntouttamaan meill√§ useita kuukausia, mutta monesti n√§m√§ lihasvauriot ovat hankalia parantumaan, kuten t√§ss√§kin tapauksessa. Josi siirtyi muutama viikko ennen Unin myynti√§ yll√§pitoon tutun ihmisen luokse. T√§m√§ yll√§pitosopimus kuitenkin purettiin jo muutaman viikon j√§lkeen ja siin√§ etsiess√§mme Josille uutta kotia, hoksasimme kysy√§ paikkaa perheest√§ johon Uni oli myyty. Ja eip√§ mennyt kuin muutama p√§iv√§ ja Josi matkasi kohti uutta kotiaan, Unin luokse Hymiö

Neidit ovat siis saaneet elellä yhdessä vuosia, kunnes nyt viikolla sain valitettavasti harmillisia uutisia. Unicum on siirtynyt taivaslaitumille. Näin 18 vuoden iässä sillä oli niin pahaksi edennyt hampaissa oleva diasteema, että eläinlääkäri oli suositellut tätä ratkaisua.

Nyt Josi opettelee elämäänsä uuden kaverin kanssa, toivottavasti rakentaen uuden ystävyyden.

Tämä Unin ja Josin yhteinen elämä oli minusta ihana. Ne muuttivat yhteen muuttaessaan meille 2007. Sen jälkeen niiden tiet erosivat vain muutamiksi viikoiksi, kunnes ne taas asuivat saman katon alla aina tähän vuoteen 2019 lopulle asti. Siinä on jo niiden välille ehtinyt kehkeytyä todellinen vuosisadan ystävyystarina.

Kuvagalleriasta löytyy kuvia ja tekstiä neideistä vuoden 2015 alta. Oheinen kuva on otettu loppukesällä.

Uni ja Josi

- Helena-


Helenan Poksi (28.10.2019)

Tervehdys!

Hieman erilainen ty√∂p√§iv√§. Tosin minun osuuteni noiden levitt√§miseen oli l√§hinn√§ vieress√§ katsomista. Ja tietysti tepastelemista pitkin pihaa ‚Äď kuivin jaloin Hymiö

Pihahommia Pihahommia Pihahommia Pihahommia


- Helena -


Helenan Poksi (22.10.2019)

Tervehdys!

Niin se syksy vaan etenee ja nyt elell√§√§n jo syyslomaviikkoa. Kivakavereilla on ohjelmassa t√§ll√§ lomaviikolla leffailta ja tallin arjessa t√§m√§ lomaviikko n√§kyy p√§iv√§saikaan olevilla extratunneilla. Tuo kivakavereiden toiminta on aivan ihanaa seurattavaa, tosi aktiivisia nuoria ja todella mukavan kuuloisia juttuja. Seuraavaksi tulossa on Halloween-teemaiset ‚ÄĚKummajaiset‚ÄĚ 3.11.

Kummajaiset

Tuo kivakaveritoiminta on pyörinyt tallilla jo vuosia ja se toimii tosi hyvin yhdistäen tallin nuorimmat ja vanhimmat junnut toisiinsa. Tällä luodaan myös sitä erittäin tärkeää yhteenkuuluvuuden tunnetta, mikä sitten ehkäisee kaikenlaisen kiusaamisen syntymistä. Kovasti me koitetaan tallin puolelta jakaa aina uusille ryhmille esitteitä tästä Ousan toiminnasta ja toiveissa meillä onkin, että kaikki vanhemmat olisivat perehtyneet Kivakavereiden toimintaan ja kannustaneet junnunsa mukaan! Lisätietoa löytyy Ousan omilta nettisivuilta: http://ousa.fi/kivakaverit/

Mukavaa lomaviikkoa kaikille joilla sellainen on Hymiö

- Helena -


Helenan Poksi (11.10.2019)

Tervehdys!

Nyt se syksy sateineen n√§ytt√§√§ saapuneen. Kun katsoo s√§√§ennustetta on n√§ht√§viss√§ paljon sinisi√§ pilkkuja ja ulos katsottaessa pilvet roikkuvat matalalla. Ihan kuten Pikku Kakkosessa Sanni Sateenkaari sanoi: ‚ÄĚpilvetkin n√§ytt√§v√§t olevan tyytym√§tt√∂mi√§ luomaansa s√§√§h√§n‚ÄĚ.

Auttaisikohan se t√§√§ll√§kin jos laulaisi oikein n√§tisti, niin pilvet tulisivat hyv√§lle tuulelle ja leijailisivat pois ‚Äď kuten tarina jatkui Pikku Kakkosessa Sannin laulettua Hymiö

Itseasiassa tämä syksyn tulo ei minua haittaa, se on minun mielestäni vuodenajoista kaikkein ihanin. Toki noita sateita ei tarvitsisi kauheasti olla, mutta jotenkin sekin luo ihanaa tunnelmaa kun on pimeä syysilta ja vesi ropisee tummaan asfalttiin katulampun loistaessa. Ja toisaalta ne kuulaat poutapäivät ruskamaisemissa - ei paljon nätimmäksi pysty enää panemaan. No mutta nämä on tietysti jokaisen omia kokemuksia ja mieltymyksiä, ja sehän se juurikin on rikkaus kun saadaan nauttia kaikista vuodenajoista.

Hevosten kannalta syksy edustaa laidunkauden loppumista, talvikarvan kasvatusta ja myöskin hormonaalisesti kiimakierron lepoon painumista. Tämä tammojen syksyn viimeinen kiima ennen pitkää talvea vaikuttaakin olevan se vuoden voimakkain kiima. Itsestäni tuo tuntuu jokseenkin epäloogiselta, ennemmin ajattelisin, että kevään ensimmäinen kiima pitkän talven jälkeen tulisi voimakkaimpana, mutta näin se ei kuitenkaan ole. Ja tokihan noissakin asioissa on myös yksilöllisiä eroja.

Tallin toiminnassa syksy tarkoittaa tasaantumista. Alkusyksystä on aina enemmän liikehdintää asiakasrintamalla ja jonkin verran myös nuo kiimat vaikuttavat. Muuten tämä ei kyllä kovin meillä näy. Toki koululaisten syysloma kohta alkaa ja sen aikana meilläkin on ohjelmassa erillistunteja koko viikon ajan.

Viime poksissa kerroin Ousan tulevista pikkujouluista, mutta väärällä päiväyksellä. Olettehan kaikki varmasti huomanneet tuon korjaustekstin, eli K18 pikkujoulut ovat 7.12.!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

- Helena -

Ps. T√§m√§n kirjoittamisen ja julkaisemisen v√§liss√§ taisikin joku jo laulella, sill√§ s√§√§ennusteesta on pisarat aikalailla poistuneet Hymiö


Korjaus

Pikkujoulujen päivämäärä korjattu oikeaksi! Oikeasti Ousan pikkujoulut ovat 7.12.! Pahoittelemme poksissa ollutta virhettä.

Helenan Poksi (3.10.2019)

Tervehdys!

Viime lauantaina oli tallilla Ousan järjestämät estekisat. Tulokset löytyvät Ousan omilta nettisivuilta ja fb ryhmään oli jo ainakin joitakin kuvia ilmaantunut. Mukavasti näkyy uusimmillakin tulokkailla olleen startteja, Bekolla 2 ja Julialla sekä myös Agarilla 3. Tokihan Agar ja Julia ovat jo olleet meillä viime kevät talvesta asti ja Bekokin kesän alusta, mutta aina se kuitenkin mietityttää löytävätkö uusimmat tulokkaat ikään kuin paikkansa asiakkaiden ratsutoivelistoilta.

Hyvin ovat silti löytäneet paikkansa noita aikaisemminkin tulleet. Wendi näkyy monesti toiveiden listalla Ultraboysta puhumattakaan. Se muuten, että Ub ei näy kisojen tuloslistalla johtuu ihan siitä, että sillä ei vielä hypätä. Viime syksynä murtunut etujalka näyttää kuntoutuneen hyvin ja koulutunneilla Ub käy normaalisti. Mutta esteitä sen kanssa ei olla vielä aloitettu. Eikä taideta vielä tänä vuonna aloittaakaan. Peilaan tätä ratkaisua siihen, kun minulla itselläni murtui rintalasta viime vuonna Tapaninpäivänä ja edelleen aina joissakin tilanteissa se vihloo. Joten luutuminen todellakin jatkuu pitkään ja hevosella mahdollisesti vielä pidempään.

Ousa oli muuten jo ilmoittanut sennujen pikkujouluajankohdan (7.12.), joten merkatkaahan kaikki tuo päivä ylös kalenteriin!

Mukavaa viikonloppua!

- Helena -


Helenan Poksi (20.9.2019)

Tervehdys!

Tämän viikon teemana on ollut vaihteeksi klinikalla käynti. Sitä harrastettiin nimittäin tälle viikkoa kaksikin kertaa. Onneksi kyseessä oli Wendin kanssa hammashoidon kontrollikäynti ja Danituksenkaan tilanteessa ei mitään varsinaisesti uutta löytynyt.

Danitus klinikalla

Danituksen kanssa k√§ytiin siis klinikalla keskiviikkona. Aikaisemmin todettu kaviopaise ei vaan ole nimitt√§in hautomisesta huolimatta tullut ulos ja k√§vimme tarkistamassa tilanteen. Ja uskottava se on, kaviopaiseesta edelleenkin on kyse. Joten hautominen jatkuu. Toivottavasti nyt ei loputtomiin jatkuisi, kuulemma nimitt√§in n√§m√§ sein√§m√§paiseet voivat joskus olla hyvinkin pitk√§aikaisia ja hankalia saada parannettua. Mutta lohtu t√§ss√§ toki kuitenkin on se, ett√§ kyll√§ se ennemmin tai my√∂hemmin paranee Hymiö

Wendi klinikalla

Wendillä oli viime käynnillä yksi hammas lohjennut ja siitä irrotettiin pala. Lisäksi sillä on parissa muussakin hampaassa hieman ongelmaa, mutta onneksi tilanne on nyt suussa kuitenkin rauhallinen. Seuraava kontrollikin tuli vasta ensi vuoden puolelle. Ja hyvinhän se Wendi koko ajan syö ja liikkuu, eli onneksi nämä hammasprobleemat eivät näytä neitiä vaivaavan.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (11.9.2019)

Tervehdys!

T√§n√§√§n saatiin laitettua paljon uusia kuvia ratsujen sivuille. Niit√§ oli itseasiassa odottelemassa p√§ivityst√§ 17 kpl, joten mukavasti on nyt uutta materiaalia Hymiö K√§yk√§√§h√§n siis bongailemassa ratsujen omilta sivuilta. Tuolla Ousan facebookissa onkin ollut tosi hienosti kuvamateriaalia aina kisojen j√§lkeen, superkiitokset viel√§ t√§ss√§ poksissakin kaikille teille kuvaajille jotka mielell√§nne jaatte kuvia ja saamme my√∂s luvan laitella niit√§ t√§nne kaikkien iloksi.

Syksyn touhut on nyt päässeet käyntiin. Kurssijuttuja on aloiteltu ja kovasti olen jo syyslomaviikonkin ohjelmaa valmistellut. Jotenkin aina tuntuu hassulta elää suunnitelmien kanssa jo kesällä syksyä ja syksyllä talvea jne. Mutta niinhän sen täytyy mennä, jotta ehtii ajoissa kaiken sopimaan. Eli syyslomaviikolle on tulossa reilusti yksityistuntiaikoja ja muutama kaveritunti. Noista tarkemmat tiedot päivitetään vielä syyskuun aikana. Nyt tulevana viikonloppuna pidetään kisatreeniä ja tänä aamuna päivitettiin 5.10. kurssi-illan ohjelma.

Tuo 5.10. kurssi-ilta sis√§lt√§√§ nyt suoraan teilt√§ asiakkailta tulleita toiveita. Kaksi noista tarjolle laitetuista ryhmist√§  oli suoraan teid√§n toiveenne mukaisesti. Eli muistakaa, jos kaipaisitte jotain niin kertokaa! Ainahan ei kaikkea pystyt√§ toteuttamaan, mutta aina mahdollisuuksien mukaan.

Kovasti on nyt siis ohjelmaa tallilla tiedossa. Tulevana lauantaina kurssi-ilta. Sitten kuun lopulla 28.9. Ousan j√§rjest√§m√§t kisat. Tuon j√§lkeen 5.10. kurssi-iltama ja siit√§ ei sitten pitk√§ hujaus syyslomaan olekaan Hymiö

Mukavaa syksyn alkua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (3.9.2019)

Tervehdys!

Syksyn henkil√∂kuntailta vietettiin viime lauantaina ja nyt ollaankin koko porukka huitsin hyvin rentouduttu Hymiö Ilta alkoi sekkailupuisto Huikiassa, jossa kiipeiltiin vallan menestyksekk√§√§sti. Kaikki uskaltautuivat useamman radan suorittamaan ja osa kiipeili jopa mustan radan l√§pi. Huikiasta jatkettiin saunalle jossa oli my√∂s ulkoporeamme ja siell√§ me kokkailtiin, saunottiin ja lilluttiin poreissa. Ilta hurahtikin ihan huomaamattaan pikkutunneille asti, mutta onneksi meist√§ kell√§√§n ei ollut ty√∂vuoroa sunnuntaina. Oli kyll√§ taas ihan superhauskaa ja kovasti saatiin virtaa jaksaa edet√§ kohti pitk√§√§ ja pime√§√§ talvea. Onneksi siell√§ toki on tulollaan pikkujoulut Hymiö

Tässä muutamia otoksia Huikiasta. Kuvaajana kaikissaPetri, joka ei siis siksi näy yhdessäkään kiipeilykuvassa.

Huikia Huikia Huikia


Syyskuu on alkanut ja tallilla touhut jatkuu entiseen malliin. Wendi oli viime viikolla klinikalla hammashoidossa. Elokuussa kun tallilla oli kaikilla hevosilla vuosittainen hammashoito huomattiin Wendillä lohjennut hammas. Hampaan lohjennut pala poistettiin klinikalla ja samalla löytyi suusta myös yksi tulehtunut hammas. Nyt vaan toivotaan, että tulehdus hellittää lääkkeillä.

Danitus oli myös jokunen viikko sitten klinikalla ja siltä löytyi kaviosta paise. Se on nyt mitä ilmeisimmiten parantunut kokonaan, eilen oli herra nimittäin jo takaisin työn touhussa.

Muuten ei tässä oikeastaan mitään tulekaan mieleeni, joten ei muuta kuin mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.

- Helena -


Helenan Poksi (27.8.2019)

Hei

Viime lauantaina oli tallilla Ousan j√§rjest√§m√§t koulukisat. Hienosti oli taas kuulemma kaikilla ratsukoilla mennyt, joten onnittelut jokaiselle. Fella oli ehk√§ ollut se eniten katsojia yll√§tt√§nyt ratsu. Se oli liidellyt reippaasti radalla ja jopa kuumunut suorituksen aikana. Ratsastaja oli saanut sit√§ pid√§tell√§ ja lopulta se olikin saanut yleis√∂lt√§ raikuvat aplodit. Se mik√§ t√§ss√§ oli monelle yll√§tt√§v√§√§ on se, ett√§ aika moni kokee Fellan laiskaksi. Totuushan kuitenkin on se, ett√§ t√§m√§kin asia riippuu ratsastajasta Hymiö

Fella

Niin kuin moni muukin hevosen ‚ÄĚominaisuus‚ÄĚ tulee sielt√§ satulan yl√§puolelta, ratsastajasta. Kuuman hevosen osaa tietyt ratsastajat ratsastaa rauhalliseksi esim. esteradalla, toisilla kuumat kuumuu lis√§√§kin. Toisilla ratsastajilla voi samainen hevonen olla s√§ikky ja toisilla valtavan rohkea ja luotettava. T√§st√§ hyv√§n√§ esimerkkin√§ olen monesti kertonut meid√§n aikaisemmasta opetushevosesta Wotanista. Se oli kerran hevosjalkapallotunnilla ja eka peliss√§ se liiteli kohti palloa tehden maaleja ja loisti porukan parhaana. Tunti loppui ja seuraavat ratsastajat nousivat kyytiin ‚Äď yll√§tt√§en Wotan ‚ÄĚpelk√§sikin‚ÄĚ palloa, ei uskaltanut menn√§ edes l√§helle. Ja n√§m√§ kyseiset pelitunnit olivat siis per√§kk√§in.

Kovasti tallilla kuuleekin kuinka ratsastajat kyselev√§t toisiltaan: ‚ÄĚmillainen heppa t√§m√§ on" jne. ja sitten luodaan ennakko-odotus hevosesta toisen ratsastajan kokemana ja toimitaan itse sen mukaisesti, jolloin hevonenkin toimii odotuksen mukaisesti. Vaikka omalla ratsastustyylill√§ hevonen saattaisi olla jotain ihan muuta! Eli muistakaahan aina muodostaa oma n√§kemyksenne oman kokemisenne kautta Hymiö

Mutta palatakseni kisoihin. Kuvia oli kovasti taas jaettuna Oulunsalon Ratsastajat Ry:n facebook ryhmässä, joten sieltä kannattaa niitä bongailla. Ja tulokset löytyvät tuttuun tapaan Ousan nettisivuilta.

Lopuksi vielä Danituksesta. Facebookkiin tulikin viime viikolla jo laitettua tietoa kuvan kera, että Danitus kävi klinikalla ja kaviosta löytyi paise. Poika tarvitsee nyt siis vaan sopivassa suhteessa lepoa ja haudetta.

Mukavaa viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (18.8.2019)

Tervehdys!

Taas on aikaa hurahtanut viime poksista, jotenkin tuo sosiaalinen media vie huomiota ja meinaa unohtua n√§m√§ nettisivut. Enemm√§n laittelee fb-kuvia ja sinne asioita ja jonkin verran toki my√∂s instaan. Mutta nyt vaihteeksi t√§√§ll√§kin Hymiö

Syksyn lukukausi on alkanut kouluissa ja toki tallillakin n√§kyy aina t√§m√§ syksyn alkaminen. Ihmiset perinteisesti t√§ss√§ elokuussa hakevat uusia harrastuksia ja tekev√§t tietyll√§ lailla ‚ÄĚuuden vuoden lupauksia‚ÄĚ aloittaessaan ryhtikuurin loman m√§t√∂ilyn j√§lkeen. Ja hyv√§h√§n se on niin, lomalla tuleekin olla vaan ja sitten ehtii kyll√§ taas olla tiitter√§n√§ koko pitk√§n talven.

Syksyn aluksi tallille uusittiin v√§h√§n tarvikkeitakin Hymiö Linda tilasi isot kasat uusia suojia, riimuja, riimunnaruja ja jalustinhihnoja.

Tarvikkeita Tarvikkeita Tarvikkeita Tarvikkeita


Nyt meille tulikin pitkästä aikaa tuollaisia riimuja, joissa on pieni pehmusteosa niskassa. Se miksi niitä ei olla vuosiin otettu, johtuu siitä, että aikoinaan hepoilla oli riimut päässä ulkona ja kun satoi kovasti kastui pehmuste hautoen niskan alueen ihoa. Josiponilla sitten kerran pääsi rikkoutumaan iho juurikin tuosta niskan alueelta ja sille ei pystytty suitsiakaan pukemaan moneen päivään. Mutta nyt saavat hepat nauttia pehmusteista huoletta, sillä enäähän me ei käytetä riimuja ulkona.

Ja tuosta tulee sujuvasti mieleeni mist√§ se johtuu, ett√§ riimuja ei en√§√§ k√§ytet√§ Hymiö Ja seh√§n johtuu siit√§, ett√§ kun Akito (joka on kyll√§kin jo muuttanut muualle) tuli meille ja laitoimme sen laumaan juuttui sen jalka Heraklesin (joka my√∂s muuttanut pois) riimun solkeen. Se oli ihan k√§sitt√§m√§t√∂n tilanne, solki oli p√§√§ssyt kavion ja keng√§n v√§liin. Katsottiin ihmeiss√§√§n, miksi ponin jalka sojottaa yl√∂sp√§in ja poni makaa maassa ja Herakles pitelee oudosti p√§√§t√§√§n. Onneksi reagoitiin nopeasti ja saatiin tilanne haltuun, eik√§ kummallekaan hepalle sattunut mit√§√§n. Mutta tuossa oli kyll√§ h√§t√§ k√§sill√§. Sen koomin ei tosiaan ole riimuja pidetty turhaan ulkona.

Se onkin hauskaa kuinka hyvin moni asia johtuu juurikin jostain kokemuksen tuomasta ajatuksesta. Niitä ei kohta enää edes ajattele, mutta paljon on vastaavia juttuja.

Tänään, sunnuntaina meillä onkin Oonan ja Lindan kanssa ohjelmassa käyttää muutamaa heppaa hieman maastoilemassa ja toki itseämme samalla rentoutumassa. Katsotaanpas, jos saadaan jotain kuvia sieltä napattua, niin tulen laittelemaan niitäkin tänne.

Mukavaa viikon alkua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (7.8.2019)

Tervehdys!

T√§n√§√§n onkin jo koululaisten viimeinen kes√§lomap√§iv√§ ja huomisesta eteenp√§in palaa tallillakin toiminta ihan normaaleihin syksyn/talven kaavoihin Hymiö Tarkoittaa siis p√§iv√§toiminnan poistumista, tai siis yksityistunnit jatkavat kyll√§ ennallaan torstai- ja perjantai-iltap√§ivisin, mutta kurssitunteja ei en√§√§ ole. Toki talven mittaan jotain j√§rkk√§ill√§√§n, viikonloppuisin, perjantai-iltaisin ja aina koululaisten loma-aikoina.

Muutoinpa tuonne tallin arkeen ei kauhean paljon mit√§√§n kuulu. UB on ollut tunneilla nyt kes√§kauden ja hyvin on jalka toiminut. Estetunneille sit√§ toki ei viel√§ olla otettu ja sen suhteen ei mit√§√§n kiirett√§ pidet√§k√§√§n. Muutenkin hepat ovat olleet kes√§kauden terveen√§, ainoastaan Danitus alkoi viime viikon loppupuolella ontumaan ja on edelleen levossa. Tuo jotenkin silti s√§ik√§ytt√§√§ minua, kun poikahan ei ole viel√§ koskaan meill√§ ollessaan ontunut, ja toivottavasti nytk√§√§n ei ole kyse mist√§√§n sen vakavammasta. Klinikka-ajan sain sille ensi viikon alkuun.  

Noista estetunneista tulikin mieleeni, ett√§ Julia on osoittautunut odotusten mukaisesti aivan superponiksi estepuolella. Se liitelee kaikesta yli ja auttaa ratsastajaansa. Ja kyll√§ se toki osaava ja tyk√§tty on koulutunneillakin, mutta esteet on selv√§sti sen juttu. Toinen ‚ÄĚsen juttu‚ÄĚ on nojailla tarhan aitaan Hymiö Tai siis ei se nyt ihan t√§ysin siihen nojaile, mutta ei se n√§yt√§ pikku s√§hk√∂iskuista piittaavan kun palkintona on vihre√§√§ ruohoa. Se on nimitt√§in niin pikkuinen, ett√§ se mahtuu melkein aidan alta, joten se k√§velee siihen aidan kohdalle ja kurottautuu pitk√§lle aidan alitse rouskuttamaan ja ei sill√§ ilmek√§√§n v√§r√§hd√§ kun aita nojaa sen harjamartoon. Onneksi se ei kuitenkaan ole p√§√§tt√§nyt aitojen alta kokonaan menn√§ ‚Äď ainakaan toistaiseksi Hymiö

Koulujen alkamisesta huolimatta joillakin jatkuu edelleen kesälomat, joten mukavia lomapäiviä kaikille joilla niitä vielä on!

- Helena -


Helenan Poksi (29.7.2019)

Tervehdys!

Tänään palattiin tallin toiminnassa normi arkeen. Tai siis kesäiseen arkeen, eli kurssitoimintaa iltatuntien ohessa on tarjolla vielä koulujen alkamiseen saakka. Heppojen osalta siis lomat on nyt tältä erää lomailtu ja työt ovat alkaneet.

Loma hepoilla sujui hyvin rauhallisissa merkeissä. Koko aikana ei tullut kuin pari pikku haavaa, jotka eivät kyllä mitään suurempia toimenpiteitä vaatineet. Normi putsauksella ja haavavoiteilla selvittiin kummastakin tapauksesta. Kenkiä ei myöskään ollut tippunut keneltäkään, ainoastaan Castello pudotti yhden kengistään maastossa käydessämme.

Torstaista eteenpäin pääsivät hepat myös talliin syömään väkirehuja ja hetkeksi lepäilemään. Tämä on osoittautunut hyväksi tavaksi aloitella loman jälkeen väkirehujen antaminen, päästään nopeammin palauttamaan normi annoskoko kun aloitellaan jo loman loppupuolella pikku määrillä. Tänä kesänä päädyin kyllä myös poikkeuksellisesti Bekon ruokkimiseen läpi koko loman ajan. Uusimpana tulokkaana se on hieman stressannut laumaan menoa ja ötököitä. Ja lisäksi on kyllä vaikuttanut siltä, että ei se ole öisin ulkona kauheasti malttanut nukkua kun on meinannut alkaa hoikistumaan, joten sille annoimme tosiaan aina aamuisin kunnon rehuannoksen.

Beko

Itseni kannalta on t√§m√§ hein√§kuun viimeinen maanantai aina sellainen mukava p√§iv√§, henkil√∂kuntaa palaa lomilta ja itseni osalta tallin huoltotauko on ohitse. Paljon taas touhuiltiin, vaikkakin jotain suunnitelmia j√§tettiin viel√§ syksyllekin toteutettavaksi. Mutta niist√§ lis√§√§ my√∂hemmin Hymiö  

- Helena -


Helenan Poksi (24.7.2019)

Tervehdys

Heppojen loma on jo edennyt pitkälle ja tallin, maneesin ja piha-alueiden huoltotyöt lähestyvät loppuaan.

Paljon on taas saatu aikaiseksi. Huolto alkoi tallin, sekä hevosten harjojen, suojien ym pesulla. Siivoiluiden jälkeen seurasivat kentän aidan maalaus ja nurmialueiden leikkaus ja samassa sai katsomokin uuden ilmeen.

Tallinhuoltoa Tallinhuoltoa


My√∂s maneesissa on touhuiltu. Reunamuurista korjailtiin rikkiolleet alueet ja muuri maalattiin. T√§n√§ vuonna maneesia my√∂s siivoiltiin Hymiö Tuolla ylh√§√§ll√§ keikkuessaan oli Kari hoksannut ottaakin uudenlaisen kuvan maneesista, ihan uudesta n√§k√∂vinkkelist√§ katsottuna

Tallinhuoltoa Tallinhuoltoa


Ja on tallilla ollut tragediaakin, joka kyllä oikeastaan vieläkin jatkuu. Heinäladon ylisiltä oli pari päivää sitten tippunut 4 linnunpoikasta maahan. Niistä kaksi menehtyi pian putoamisen jälkeen, mutta toiset kaksi vaikuttivat hengittelevän suht rauhallisesti. Annettiin niiden sitten olla siinä lattialla (laitettiin toki pyyhettä tarjolle pehmusteeksi) yön yli, jotta nähdään miten niiden tilanne etenee. Seuraavana aamuna olivat poikaset edelleen samassa paikassa ja hengittivät rauhallisesti. Ne olivat kuitenkin suoraan oviaukolla, eikä emo näyttänyt niitä siinä hoitavan, joten päädyttiin kietaisemaan ne pyyhkeen sisään ja siirtämään siilon päälle. Tänä aamuna oli poikaset taas ilmaantuneet ladon lattialle ja vaikuttivat jo tosi pirteiltä ja hyvin voivilta. Kesätyötytöt tekivät niille sitten pesän ja siihen ne jäivät kun tallilta tänään poistuttiin. Aamulla onkin sitten mielenkiintoista nähdä mistä ne poikaset löytää, mutta hengissä uskoisin jo kyllä niiden tästä selviävän.

Tallinhuoltoa


Mukavia hellepäiviä kaikille!

- Helena -

Ainiin, muistathan että tallin toiminta jatkuu ensi maanantaina, eli 29.7!


Helenan Poksi (17.7.2019)

Hei!

Heppojen lomaillessa on tallissa jo totuttuun tapaan täysi tohina käynnissä. Talli on tyhjennetty ja se on pesty katosta lattiaan. Ruoka- ja juomakupit on hangattu puhtaiksi ja koko talli tullaan vielä desinfioimaan.

Tallinhuoltoa


Min√§ taas aloitin eilen heppojen ulkoilutarhan siivoilua ja kovasti ilmaantui v√§litt√∂m√§sti apureita paikalle. Hauskaa oli, ett√§ t√§n√§√§n menness√§ni m√∂nkij√§ll√§ tarhaan ei ket√§√§n en√§√§ siivoilut kiinnostaneet Hymiö

Tallinhuoltoa Tallinhuoltoa


Muutenkin oli nähtävissä, että hepat alkoivat päästä lomafiiliksiin. Porukka makoili pitkin poikin lähes toistensa jaloissa. Ajattelinkin, että hyvin luottavaisesti nuo tosiinsa suhtautuvat kun tuolla tavalla uskaltavat makoilla. Ja vieläpä ihan siki unessa, kun viereen asti pääsin kuvailemaan.

Tallinhuoltoa Tallinhuoltoa


Huomenna taas siivoiluja jatketaan ja päivittelemme tänne niiden etenemisestä kuvia.

- Helena -


Helenan Poksi (14.7.2019)

Hepat lomailevat ja palaavat töihin seuraavan kerran maanantaina 29.7.

Puhelinpalvelu on seuraavan kerran käytössä lauantaina 27.7. jolloin kesän aikana kertyneet tekstarit luetaan.

Hyvää kesää!

Hyvää Kesää


Helenan Poksi (8.7.2019)

Lämpimät onnittelut Lauralle ja Castellolle 120-luokan voitosta ja parin ensimmäisestä 130-tason sijoituksesta (sij. 2)!

Laura ja Castello

- Helena -


Helenan Poksi (30.6.2019)

Tervehdys!

Nyt onkin päässyt lurahtamaan jo hävyttömän pitkä aika siitä kun tätä poksia viimeksi päivitin. Etusivua on kyllä muuten koitettu pitää ajan tasalla, mutta pakko myöntää, että hieman on sekin takkuillut. Mutta lienee parempi myöhään kuin ei milloinkaan..

Tallilta ei siis sen kummempaa kerrottavaa taaskaan ole. Henkil√∂kunnasta Petrill√§ ja Lindalla alkoi nyt kes√§loma ja kahden viikon kuluttua j√§√§ sitten loput henkil√∂kunnasta ja hepat lomalle. Siin√§ vaiheessa me sitten Karin kanssa aloitetaan ty√∂t, talli j√§lleen tyhjennet√§√§n, pest√§√§n ja desinfioidaan kokonaan. Ja toki my√∂s kaikki irtaimet pest√§√§n ja putsaillaan. T√§m√§ vuosihuolto joka tosiaan ollaan toteutettu joka vuosi on kyll√§ tosi superhyv√§ juttu. Vuodessa ei lika ehdi pintty√§ liian pahasti vaan l√§htee jokseenkin j√§rkevill√§ otteilla irti Hymiö

Kes√§kausi on sujunut tuntien ja kurssien osalta mukavasti. Jos jollakin teist√§ on viel√§ korvauskertoja saamatta ja ette ole ilmoittaneet asiasta henkil√∂kunnalla, niin laitelkaahan heti viesti√§! Samoin te, joilla on kes√§n kausikortti loppunut ja ette ole en√§√§ tulossa kes√§kauden aikana tunnille ‚Äď muistakaa ilmoittaa peruminen!! Moni nimitt√§in ajattelee, ett√§ me automaattisesti perutaan loput kauden tunnit kun kortti on k√§ytetty. Mutta meh√§n ei voida niin tehd√§, sill√§ h√Ĺvin moni taas haluaa k√§yd√§ tunneilla koko kauden ja maksaa loput kerrat normikortilla/muilla tavoin. Joten ilmoitelkaa perumiset, n√§in my√∂s saadaan tarvittavia korvaavia aikoja niit√§ tarvitseville!

Mukavia kesäpäiviä kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (20.6.2019)

Tervehdys!

Juhannus jo kolkuttelee ovella ja tallin/hevosten kannalta se tarkoittaa leppoisia vapaap√§ivi√§. Kuten varmasti my√∂s monen ihmisenkin kannalta Hymiö Perinteisesti kaupunki hiljenee ja kaikki jotka vain vapaalla ovat, viett√§v√§t juhannuslomansa maalla/m√∂kill√§.

Itselläni Juhannus hurahtaa grillaillen ja niitä näitä touhuillen. Ja tietysti hepat kaipaavat ruokaa ja huolenpitoa vapaalla ollessaankin. Mutta mukava kyllä onkin taas välillä tallilla touhuilla, koko kesänä en nimittäin paikalla ole paljon ollutkaan.

Tätä poksiakin kun aloin miettimään huomasin että eihän minulla ole oikeastaan mitään kerrottavaa koska en ole paljon tallilla ollut. Mutta hyvä välillä niinkin, henkilökunta hoitaa kaiken hienosti ja saa itse vähän lomailla.

Mukavaa Juhannusta kaikille!

Hyvää Juhannusta!

- Helena -


Helenan Poksi (11.6.2019)

Hei!

Tänään aloittaa tallilla uusi harjoittelija Ruukin Maaseutuopistolta, Aleksandra Apila. Aleksandraa tullaan näkemään tallilla aina 5.7. asti erilaisissa tehtävissä, joten käykäähän henkilökuntasivuilta vilkaisemassa kuva ja tunnistatte kuka siellä tallilla pyörii apuna.

Viime poksissa kerroin, kuinka Ultraboy pääsi isoon tarhaan ja ollaan laittamassa laumaan. Laumaan poika sujahti melkeinpä huomaamatta ja siitä asti onkin ollut tosi kiva katsella kuinka tyytyväisenä se tellustelee toisten parissa. Ja omalle laumapaikalleenkin se selvästi heti asettui, lauman peräpaikkaa pitämään yhdessä Camin kanssa. Tai noista ei oikein ota selkoa kumpi kumpaa komentaa, tuskin ovat itsekkään perillä asiasta. Mutta joka tapauksessa nyt on tämä 7 kuukauden poikkeustilanne tuon Ultraboyn osalta ohi. Toivottavasti nyt ei enää tule mitään takapakkia ja jalka jatkaa vahvistumistaan. Tunneillahan se on myös käynyt jo viime viikon ajan.

Viime viikolla oli tarhassa muutenkin touhuilut kovasti k√§ynniss√§ ‚Äď vesileikkien merkeiss√§. Siin√§ tarhan etualueella on maanpinnan kallistukset siten, ett√§ sateella siihen kasaantuu sellainen ‚ÄĚlampi‚ÄĚ. Siin√§ sitten on hepoilla kiva polskutella ja l√§yskytell√§ vedell√§ Hymiö Kovasti tuosta n√§ytet√§√§n tykk√§√§v√§n.

Polskuttelua

Mukavia kesäpäiviä kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (1.6.2019)

Tervehdys!

Tänään hypähti Ulraboyn elämä taas pykälän verran lähemmäs normaalia, se pääsi isoon tarhaan Castellon kanssa. Irti päästettäessä se katseli hetken hämillään ja hölkytteli hieman ympäriinsä, kunnes ralli alkoi Voi sitä riemua kun se laukkaili ja pukitteli ja hillui ja hyppeli siinä pystyi jo näkemään kuinka hevonen oli onnellinen. Eikä ihme, sillä pitkäänhän Ultraboy oli ensin karsinalevossa ja sen jälkeen pikkutarhassa, aika tarkalleen 7 kuukautta. Murtuma tuli 3.11. Huomenna aamulla me sitten laitamme sen laumaan.

Tarhassa

Myös uusin tulokas vaikuttaisi nyt löytäneen sen oman tammansa, nimittäin Paulan. Olen tässä jo muutaman viikon ajan huomannut, että aina kun menen tarhaan tai otan hevosia sisään oleilevat nuo kaksi kahdestaan. Ihanaa kun Paulallakin on nyt taas oma bestis. Joskus viime keväänähän Tessika ja Paula palloilivat yhdessä, mutta se liitto rakoili jo talven aikana.

Tarhassa

Tänään on sitten koululaiset päässeet kesälaitumille, nauttikaahan lomasta kaikki te joilla sellainen on ja toisaalta nauttikaa te kaikki kesätöistä joilla sellainen on

- Helena -


Helenan Poksi (23.5.2019)

Tervehdys!

Kesä tekee tuloaan ja ilmat lämpenee kovaa vauhtia. Myös hepat osaavat selkeästi nauttia tästä kesän tulosta, tarhassa vaikuttaisi olevan koko ajan puoli jengiä pötköllään. Parhaita nautiskelijoita lienee he, jotka jopa syövät makoillen

Castello makoilee Zami makoilee

Koululaisilla onkin nyt siis viimeinen kouluviikko ja kesälomille sännätään ensi lauantaina. Olettehan muuten kaikki joita asia koskettaa huomanneet, että tuolloin päättäjäispäivänä tunnit pidetään vasta iltapäivällä.

Kesän kausikorteista on muutama kysellyt milloin ne jaetaan, niin tässä nyt kaikille yhteisesti tieto että ensi viikosta alkaen. Ja kortin saa kunhan maksu näkyy tilillä, eli ei tarvitse erikseen kuittia olla. Siksikin niiden jakaminen aloitetaan vasta tuolloin, jotta kaikkien maksut varmasti ehtivät kirjautua.

Ja sitä voisin tässä myös pyytää teiltä kaikilta, että huomioikaa kun varaatte korvaavia tunteja, että teidän peruminen tulee myös ylös! Meillä on aina joka kesä jonkin verran sitä ongelmaa, että kun ihminen varaa niitä korvaavia jää siinä hössäkässä perumiset laittamatta ja sitten jääkin tyhjiä paikkoja vaikka ihmisiä olisi jonossa. Eli käykää myös perutuksenne huolella läpi!

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (23.5.2019)

Tervehdys!

Kukat

Tämän kesän kukkaistutukset laitettu. Tällä kertaa hieman kauemmas hevosten kulkureitiltä, jotta säästyisivät hieman viime kesäisiä pidempää. Tuolloinhan kukkien korkeat osat katosivat heti parempiin suihin

- Helena -


Helenan Poksi (16.5.2019)

Tervehdys!

Nyt onkin jo hurahtanut tovi siit√§ kun viimeksi t√§√§ll√§ kirjoittelin, jotenkin on taas ollut t√§m√§ joka kev√§inen toukokuuh√§ss√§kk√§ Hymiö Tai no, eip√§ t√§ss√§ nyt sen suurempaa h√§ss√§kk√§√§ ole, tuntiryhmien yhdistelemist√§ ja uusien muodostamista kes√§√§ varten. Mutta jotenkin se aika taas p√§√§si hurahtamaan ja unohtui t√§m√§ poksi kokonaan.

Tapahtumiakin on tallilla jo tässä välissä ehtinyt olla, jokakeväinen derbyhän hypeltiin nimittäin viime lauantaina. Itse en ollut tänäkään keväänä tuossa paikalla, mutta hienosti oli kuulemma kaikki sujunut. Tallin uusin tulokas Bekokin oli päässyt mukaan hyppelöihin ja alkujännityksestä päästyään olikin homma hoitunut vallan mallikkaasti. Kuulin, että paikalla oli ollut muutamia kuvaajia ja laitoinkin jo kyselyä kuvista. Heti jos niitä saan, niin tulen kyllä laittelemaan niitä tännekin katseltavaksi.

Muutamat teistä ovat nyt myös tällä viikolla ehtineet nähdä Ultraboyn tunnilla. Toipuminen siis etenee edelleen toivotulla tavalla ja nyt sen kanssa tehdään jo töitä koko tunnin mittaisesti. Tämän toukokuun ajan Ultraboy on edelleen Lindan ratsastettavana ja Linda käy sen kanssa tunneilla, mutta tarkoitus sen kanssa on aloittaa asiakastyöt heti kesäkuun alusta. Ja tämä suunnitelma vaikuttaisi tällä hetkellä erittäin realistiselta, Linda on tehnyt Ultraboyn kanssa mielettömän hyvää työtä. Lindahan on siis ratsastanut sitä jo maaliskuulta asti.

Tulevana lauantaina onkin sitten vuorostaan ohjelmassa Ousan kisat, t√§ll√§ kertaa esteiden merkeiss√§. Paikalla on hyvin varusteltu kanttiini, eli tulkaahan kaikki paikalle ja varatkaa muutama kolikko mukaan ihan herkuttelua silm√§ll√§ pit√§enHymiö

- Helena -


Helenan Poksi (5.5.2019)

Hei taas!

Eilen k√§vinkin t√§√§ll√§ kirjoittelemassa, ett√§ kes√§ mahtaa olla peruttu. T√§n√§√§n sama fiilis jatkui Hymiö Aamu aloitettiin ajelemalla tarhassa karhilla, jotta saatiin lumipinta hajoitettua ja uskallettiin laittaa hevoset ulos. Osalla on nimitt√§in jo kes√§keng√§t ja kaikilta on muutenkin ruuvailtu takakengist√§ hokit pois uuden tulokkaan takia viikko sitten.

Lauantai-illan hepat joutuivat olemaan sisällä, sillä lunta oli paikoitellen jopa yli 10cm, joten nyt oli tarhaan pääsyn jälkeen lähes jokaisella ohjelmassa piehtarointia oikein pitkän kaavan kautta.

Tarhankarhintaa Tarhankarhintaa

- Helena -


Helenan Poksi (3.5.2019)

Tervehdys!

Kes√§ onkin vissiin peruttu t√§lt√§ vuodelta ‚Äď tai ainakin sellainen fiilis minulla tuli kun aamulla katsoin ulos ikkunasta Hymiö Mahtoi meid√§n Beko poikakin olla hieman h√§mill√§√§n ulos menness√§√§n. Nimitt√§in Liettuassa, mist√§ Beko siis tuli, ei paljon lunta n√§y. Toki joskus jonkin verran, mutta on sen t√§ytynyt olla aika shokki kun maa oli valkoisenaan ja palelikin varmasti ihan kiitett√§v√§sti. Linda olikin onneksi ottanut hepat sis√§lle jo normaalia aikaisemmin, koko porukan, sill√§ onhan noilla muillakin jo l√§hestulkoon kaikilla talvikarva karissut pois. Eniten karvapallo taitaa olla Castello.

No mutta eiköhän tuo tilanne jo huomiselle palaudu ja kesä jatka tuloaan kuten pitääkin. Mutta on se jännä kuinka paljon ilmalla on vaikutusta mielialaan ja omaan aktiivisuuteen. Jotenkin ei tällä kelillä paljon huvita mihinkään mennä, eikä näin ollen kauheasti mitään touhutakaan. Mutta eipä se haittaa, toisinaan tekee hyvääkin olla vaan.

Viime poksissa porisin kuinka vaikutti siltä, että laumalle oltiin saamassa uusi johtaja. Mutta tilanne kääntyikin hyvin nopeasti päälaelleen, ja Beko oleilee edelleen pääasiassa Julian kanssa hieman erillään muista. Se, että Beko on ikään kuin ominut Julian, vaikuttaa olevan Danitukselle ok. Mutta heti jos Beko koittaa mennä muiden völjyyn saa se häädön hyvin nopeasti. Tilannehan toki tulee elämään vielä useamman viikon ajan.

Tunneilla Beko aloitti lähes heti tulonsa jälkeen, eli kolmantena päivänä. Tulo sattui torstai aamuyölle ja sen päivän poika sai koittaa sopeutua uuteen laumaan. Perjantaina meidän Laura liikutti Bekon kevyesti ja lauantaina se pääsi jo tutustumaan tulevaan työtehtäväänsä, eli oli asiakaskäytössä. Hienosti oli tunti sujunut, toki hieman jännittyneenä, mutta ratsastaja oli kovasti tykännyt Bekosta. Siitä eteenpäin poika on tehnyt tunnin illassa ja saa nyt jonkin aikaa totutella tuolla tahdilla tähän uuteen hommaan.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

- Helena -


Hyvää Wappua!

Helenan Poksi (26.4.2019)

Tervehdys!

Eilen saapui talliin uusi asukki ‚Äď Beko. Poika tuli aamulla noin kuuden aikoihin ja ehtikin siis sopivasti muutaman tunnin lev√§t√§ ennen laumaan p√§√§semist√§. Itse laumaaminen sujui rauhallisissa merkeiss√§, Beko osasi ottaa tilanteen rennosti turhia h√∂tkyilem√§tt√§. Selv√§stikin on poika ollut aikaisemminkin isommassa porukassa.

Tänä aamuna olimme myös paikalla ulosmenon aikaan ja nyt olikin laumajärjestyksen suhteen uudet kuviot ilmassa. Beko haastoi Danitusta vahvastikin ja on selkeästi nyt omasta mielestään vahvin uros lauman johtoon. No tuon kuvion selvittely etenee omalla painollaan ja muutaman viikon päästä pääsemme näkemään lopputuloksen. Kovasti kuitenkin tänä aamuna vaikutti siltä, että uusi johtaja laumalle saataisiin.

Aikaa oli toki my√∂s yst√§v√§llisille eleille, kuten kuvasta n√§kyy. Hauska triorapsuttelutuokio Hymiö

Aamurapsutukset

- Helena -


Helenan Poksi (24.4.2019)

Heissan!

Nyt oli tallin takaa lumet sulaneet ja pystyttiin tekem√§√§n Ultraboylle oma tarha, joka on kiinni laumatarhassa. Ajatuksena siis se, ett√§ Ultraboy saa v√§h√§n kontaktia toisten heppojen kanssa ja p√§√§see my√∂s fiiliksen tasolla hengailemaan toisten seuraan ‚Äď l√§hes samaan tarhaan.

Ultraboy

Kovasti tuo Ultraboyn tulo aidan taakse herättikin ihmetystä. Kaikki pörhälsivät aidalle ihmettelemään tilannetta ja pörhistelemään. Mukavan leppoisasti tilanne kuitenkin hoitui ja Ultraboy rauhoittui syömään päiväheiniään.

Ultraboy Ultraboy

Hepoilla oli muutenkin tarhassa touhuilua, selv√§sti jo kes√§fiilikset meneill√§√§n. L√§t√§k√∂ss√§ polskittiin ja l√§yskyteltiin kovasti, pulikoimaan siihen ei kuitenkaan kukaan viel√§ tohtinut alkaa HymiöTuo l√§t√§kk√∂ onkin kyll√§ tosi kiva, se tuottaa paljon iloa ja ajankulua. Ihan alkujaan nuo maanpinnan kallistukset tulivat vahingossa, maa painui silt√§ kohdalta muodostaen tuollaisen altaan. Muistan kuinka eka syksyn√§ traktori kuski joka oli tarhaa siivoamassa meinasi alkaa tuota aluetta tasoittelemaan kun satuin onneksi tilanteen huomaamaan ja juoksin pelastamaan l√§t√§k√∂n. Siit√§ asti olenkin sit√§ aina muistanut varjella Hymiö

Ultraboy

Tänään tai viimeistään huomenna saadaan talliin uusi tulokas. Tulenkin siis aika pikaisesti uudestaan tänne poksia päivittelemään uuden asukin kuvilla.

- Helena -


Helenan Poksi (14.4.2019)

Tervehdys!

T√§n√§√§n alkoi tarhan kev√§tsiivous, varma merkki kes√§n l√§hestymisest√§, noin niin kuin minun vinkkelist√§ni katsottuna Hymiö

Tarhan siivousta

Saapa nähdä miten tänä vuonna menee, mutta yleensä joka kevät on hepat saaneet eka kertaa olla yön ulkona huhtikuun viimeisenä päivänä. Ainut poikkeus näinä vuosina tuohon aikatauluun on ollut viime keväänä. Kaikkina muina vuosina on tarha tuolloin ollut jo sula ja riittävän kuiva.

Ja näitä vuosiahan on jo kertynyt 12. Itsestä tuo numero tuntuu tosi hurjalta. Tavallaan ei muista elämää ennen tallinpitoa ja toisaalta tuntuu, että vastahan tätä on alkanut tekemään ja edelleen saa oppia uusia asioita. Vaikka taitaa näin hevosten kanssa touhuillessa olla aina sitä uuden oppimista.

Tätä poksiakin olen kirjoittanut siis jo reilun 12 vuotta. Nettisivut yritykselle perustettiin jo tontin raivaamisen alkaessa ja siitä asti on poksi ilmaantunut keskiarvoisesti kerran viikossa. Noin äkkiseltään laskettuna voisi siis arvella minun kirjoitelleen näitä turinoitani nyt n. 640 kertaa. Aika huima määrä kun ajattelee noin kokonaissummana. Mutta jokunen teistä näitä tykkää lueskella, sillä kevään asiakaspalautteissa toivottiin useammassakin, että näitä saisi lisää. Kiitokset tuosta!

Se tulee noista alkuajan pokseista erona nykyisiin mieleeni, ett√§ niiss√§ ei paljon valokuvia ollut. Silloin minulla itsell√§ni oli viel√§ k√§yt√∂ss√§ sellainen nuorten ‚ÄĚluuriksi‚ÄĚ kutsuma puhelin, jolla ei siis paljon kuvia r√§psitty. Mutta nyky√§√§n kun kulkee kamerak√§nnykk√§ taskussa on kuva helppo napata ja kyll√§ siin√§ vaan on vinha per√§, ett√§ kuvat kertoo enemm√§n kuin tuhat sanaa.

Ensi viikonloppuna onkin sitten pääsiäinen. Tallilla se tarkoittaa poikkeusohjelmaa, kursseja ja lisätunteja normaalien vakiotuntien asemasta. Todella moni teistä on nimittäin vielä kevään viimeistä kertaa laskettelemassa tai sitten muuten vaan reissussa.

Mukavaa viikon alkua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (9.4.2019)

Hei!

Nyt p√§√§st√§√§n jo julkaisemaan ūü§© Uusi hevonen porukkaamme on l√∂ytynyt ja asia on varmistunut eilen l√§√§k√§rintarkastuksessa! Meille muuttaa siis t√§m√§ n. 170 cm korkea, 2013 syntynyt ruuna.

Ruuna kilpailee nykyisess√§ kodissaan 120-tasolla ja toki koulupuoli sujuu my√∂s ūüėä

Kiitos Pekka Larsen ja TEHOn myyntivälitys, että löysitte meille tämän helmen!

T√§ss√§ pari videota ruunasta, niin p√§√§sette tekin jo fiilistelem√§√§n! ūüėć

Esteitä: https://youtu.be/qTHvFDjnGQE

Koulua: https://youtu.be/n7p2a0Amw6w

- Helena -


Helenan Poksi (8.4.2019)

Hei!

T√§n√§√§n olikin tallilla hieman toisenlaista huoltohommaa. Viem√§riauto k√§vi aukaisemassa putkistot ja samalla tyhjennettiin lattiakaivot. Lauantaina sain nimitt√§in tallilta puoli kahden aikoihin tiedon, ett√§ vessa ei ved√§. Siin√§ sitten kiiruusti k√§vin putkimiest√§ hakemassa kaupasta ja koitin sit√§ pullollisen kaataa p√∂ntt√∂√∂n ensiavuksi, mutta eih√§n se mit√§√§n auttanut. Ja t√§m√§ sattui tietysti taas juurikin viikonloppuna, jolloin Kari oli reissussa HymiöEnp√§ sitten muuta osannut kuin soittaa Oulun Viem√§rihuoltoon. No t√§n√§√§n sielt√§ auto k√§vi ja homma hoitui.

Akuuttiin ummetukseen

Tallin keskik√§yt√§v√§n kaivo imettiin my√∂s tyhj√§ksi, ja voinette kuvitella millaiset s√§tkyt Ultraboy sai karsinassaan kun putkimies letkuineen ilmaantui karsinan eteen. Puhumattakaan kun imu laitettiin putkiin p√§√§lle ja humina oli aikas suurta Hymiö No mutta nyt huilaa vesi komeasti p√∂nt√∂ss√§.

Hepoilla oli tarhassakin tänään jotenkin säpinä päällä. Kaipa se tämä yllättävä lumi-/räntämylläkkä sai niissä aikaan tietynlaista levottomuutta, sillä kovasti koko porukka siellä hillui. Hassulta se näytti kyllä itsestäkin kun taas pitkästä aika oli tarhanpohja valkoisena.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (4.4.2019)

Hei

Nyt tulin vain pikaisesti l√§hinn√§ laittamaan t√§h√§n n√§m√§ pari kuvaa, jotka kyll√§ jo eilen laitettiin facebookkiin ja Instaan ‚Äď mutta osa teist√§ ei liene ollenkaan noissa kanavissa. Mutta siis joka tapauksessa kuvissa Ultraboy nyt ratsastajan kanssa Hymiö

Ultraboy Ultraboy

Kuvat Laura Mattila

Kuntoutus etenee mukavasti ja tämän viikon maanantaina se sai eka kertaa ratsastajan kyytiinsä. Poika oli ollut suorastaan enemmän laiskan kuin villin tuntuinen, mikä oli minusta hieman yllättävääkin.

Mutta parasta t√§ss√§ on kyll√§ tuo ilme mill√§ Ultraboy on nyt koko ajan maneesissa ollut. Sen koko olemus huokuu tyytyv√§isyytt√§. Instagramissa joku olikin kommentoinut mielest√§ni vallan osuvasti: ‚ÄĚse n√§ytt√§√§ maailman onnellisimmalta hevoselta‚ÄĚ.

- Helena -


Helenan Poksi (31.3.2019)

Hei!

T√§n√§ aamuna olikin tallissa tosi unista porukkaa kun menin aamuruokia jakamaan. Heppojen sis√§inen kello oli talviajassa ja oli hauskakin n√§hd√§ kuinka unisina ne olivat Hymiö Aamup√∂per√∂t kuitenkin katosivat kupeista ripe√§√§ vauhtia ja ulosmeno sujui ihan normitapaan.

Silveri

Heppojen kanssa nämä kellojen siirtelyt eivät haittaa, mutta voin kuivitella, että esim. navetoissa voi olla eri tilanne aamulypsyjen aikataulujen kanssa. Toki itselläni ei ole navetasta, eikä lehmistä mitään kokemusta, pari kertaa vaan olen yleensäkään navettaan sisään päässyt käymään.

Niin ne on nämä hevosalan sisälläkin olevat eri lajit monille meistä vieraita. Itselleni on esim. ravimaailma aivan vieras. Vaikka nuorena lukioikäisenä olin jopa raviohjastajien kahviossa myyjänä aina ravipäivinä en silti tullut koskaan päätyneeksi ravihevosen kyytiin. Eka kertaa kärryillä istuin meidän Silverin kyydissä tuossa Niemenrannan päätiellä, joten kovin on vierasta se touhu edelleenkin.

Kevään tulo etenee mukavaa vauhtia, ilmat lämpenee ja kovasti lumet sulaa. Tänä vuonna ei onneksi ainakaan vielä olla saatu ihan valtavaa järveä tuohon tallitielle, ja toivottavasti ei saadakaan. Siitä nimittäin Kari nappasi Puuhapetellä lumet rumpujen päältä jo aikaa sitten ja näin ollen toiveissa on, että rumpu on sulanut läpi asti. Jonkinlaista isoa lammikkoahan siinä toki oli tuossa perjantaina, mutta tänään oli tie jo siltäosin sula.

Mukavaa kevätpäivää kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (26.3.2019)

Hei!

Taas se on viikko vier√§ht√§nyt viime kirjoittelusta ja koitin tuossa mietiskell√§ olisiko sit√§ tallilla mit√§√§n tapahtunut ‚Äď mutta eip√§ sit√§ oikein ole. Ultraboyn kuntoutuskin etenee samaan tapaan kuin viime viikolla, eli maneesissa jolkutellen. Tai siis ei se paljon jolkuttele, vaan virtaa tuntuu edelleen kovasti olevan. Toki nyt on ollut niin tuulisia ilmoja, ett√§ osakseen tuo hilluminen voi johtua siit√§kin. Piehtarointi on nyt my√∂s ollut sellainen Ub:n juttu, eilenkin poika py√∂ri ees taas hankaillen itse√§√§n hiekkaan Hymiö

Ultraboy Ultraboy Ultraboy

Hevosten osalta ei oikein ole muuta kerrottavaa. Hevoskaupparintamalla vaikuttaa nyt olevan harmillisenkin hiljaista, eli uutta tulokasta en valitettavasti pääse vielä esittelemään. Mutta eipä sen suhteen nyt hengenhätää ole, odottelemme rauhassa, että löytyy se juuri meille sopiva heppa.

Henkilökunnan osalta voinen kertoa, että talvilomat alkavat piakkoin olla ohitse ja viimeinenkin lomalainen palailee lomilta keskiviikoksi töihin. Näinpä me päästään myös viimein porukalla lukemaan teiltä saamamme asiakaspalautteet. Tokihan olen niistä henkilökunnan kanssa jotain jutellut ja kertonut esille nousseista asioista, mutta varsinaisesti teidän tekstejänne he pääsevät siis lukemaan vasta tässä vaiheessa.

Tulevana sunnuntaina on muuten Ousalla kevätkokous, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle. Lisätietoa asiasta löytyy Ousan sivuilta: https://oulunsalonratsastajat.kotisivukone.com/

Muuten on kyll√§ tallilla ollut varsin hiljaiseloa, ja hyv√§ niin. Mukavaahan se on kun saadaan vain nautiskella ihanista kev√§isist√§ auringonpaisteista Hymiö

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (18.3.2019)

Tervehdys!

T√§n√§√§n siirtyi Ultraboyn kuntoutus seuraavalle asteelle, eli se p√§√§si jo maneesiin h√∂lkk√§ilem√§√§n. Tai siis tarkoitus oli h√∂lkk√§ill√§, mutta ei sit√§ kyll√§ kovin sellaiseksi voisi kutsua Hymiö Pojalla oli virtaa ihan hirmusti ja peppu lentelikin kohti taivasta siihen tyyliin. T√§ss√§ oli nyt mit√§ ilmeisimmin n√§ht√§viss√§ sit√§ liikkumisen iloa Hymiö Koko muuta laumaa t√§m√§ Ultraboyn meneminen maneesiin kiinnosti kovasti. Koko porukka nimitt√§in kiirehti portille ihmettelem√§√§n tilannetta ja p√§llisteli siin√§ niin kuin ei olisi koskaan ennen Ub:t√§ n√§hnyt.

Ultraboy Ultraboy UB menee maneesiin

Tästä se kuntoutuminen nyt sitten etenee liikkumisen merkeissä. Ihan alkuun, ainakin tämä viikko, annetaan sen liikkua liinassa ja pikkuhiljaa siirrytään liikuttamaan sitä ratsain. Myös liikkumisen määrää nostetaan varovaisesti. Tämä vaihe me otetaan nyt silleen extravenytetysti, ettei vaan tulisi mitään takapakkia. Tänään poika nimittäin liihotteli mahtavaa ravia sen mitä nyt ravata malttoi, ja liike oli kyllä hieno.

Mukavaa viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (14.3.2019)

Afrika l√§hti aamulla kohti uutta kotiaan ja p√§iv√§ll√§ sain tiedon, ett√§ matka oli mennyt hienosti ja tamma oli p√§√§ssyt perille. Tippa tuli itsell√§ aamulla silm√§√§n kun tuntui niin haikealta ajatella Afrikan l√§ht√∂√§, mutta onneksi siell√§ on Anna pehment√§m√§ss√§ muuton j√§nnityst√§ Afrikan osalta Hymiö Tosin, eiv√§t kuulemma ainakaan viel√§ ole osoittaneet kiinnostusta toisiaan kohtaan. Afrikasta saamme varmasti viel√§ kuulumisia kunhan on kunnolla kotiutunut ja ovat omistajansa kanssa saaneet hieman tutustua toisiinsa.

Afrika Afrika Afrika

Akitostakin voisin muuten mainita, että pojalla menee tosi hienosti! Hyppyhommia ovat jo kovasti treenanneet ja eka kisoihinkin on jo ilmoittautuminen sisässä.

Akito Akito

Ja Cayennestäkin saimme tässä viikko, vai olikohan pari viikkoa sitten myöskin kuulumisia. Siellä olivat päässeet aloittamaan kevään kisakauden ja neiti olikin ollut todella super. Ruusuke oli lähtenyt mukaan kotimatkalle.

Uuden hevosen etsiminen on meillä ollut nyt käynnissä jo hetken aikaa ja toivottavasti pääsen piankin kertomaan teille uudesta tulokkaasta.

- Helena -


Helenan Poksi (9.3.2019)

Tervehdys!

Nyt on Afrika l√∂yt√§nyt uuden kodin ja arvatkaapas kenen kanssa se p√§√§see samaan talliin Hymiö Annan kanssa! Minusta t√§m√§ on aivan mahtavaa. Ja mielenkiintoista kuulla sitten kun Afrika on sinne mennyt miten Anna ja Afrika reagoivat n√§hdess√§√§n toisensa. Aivan superhieno juttu.

Afrikan muuttopäivä varmistuu tässä lähipäivinä, mutta todennäköisesti se kuitenkin on meillä vielä useamman päivän ellei jopa viikonkin. Joten ehditte kaikki sille heipat käydä sanomassa. Jotenkin se on aina omalla tavallaan surullista kun näitä heppoja muuttaa pois, mutta kyllä näissä tilanteissa kuitenkin aina on se asian toinenkin puoli. Afrikalla tulee varmasti olemaan ihan mahtavat oltavat uudessa kodissaan.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (2.3.2019)

Hei taas!

Jatketaanpas samalla aiheella, eli palautteissa tulleilla jutuilla. Nyt ollaan nimitt√§in saatu palautetta, ett√§ on tosi kiva lukea poksista mit√§ palautteissa on poristu Hymiö

T√§ss√§ olen siis kertoillut joitakin palautteissa esiin tulleita asioita ja uusia ideoita, mutta jos sinun omaasi ei olla mainittu, niin ei huolta ‚Äď se ollaan kyll√§ luettu ja otettu pohdintaan/harkintaan. Ihan kaikkea en vaan ole esille nostanut.

Mutta nyt siis aiheeseen. Porkkanaviikkoa on toivottu. Eli toteutettuna siten, että kerran kuussa olisi viikko jolloin asiakkaat saisivat antaa hepoille porkkanoita. Valitettavaa tämän idean kannalta on vaan se, että tuo herkkujen antaminen väistämättä lisää sitä että hevoset hamuavat herkkuja lisää ja alkavat näykkimään. Parempi tapa kiittää hevosta on antaa sille rapsutuksia.

Yksi teistä laittoi postia siitä maneesiin menevästä ovesta josta katsojat kulkevat, että se on rikki. Tähän voin kertoa, että oven lukko on nyt korjattu ja samalla vaihdettiin kahvoja myös muihin tallin oviin. Hyvä pointti oli tässäkin! Kari, joka juurikin näitä huoltohommia tallilla hoitelee ei ollut tuota maneesin oven hajoamista edes huomannut.

Parkkipaikan puolelle toivottiin lisää valoa. Tämä laitetaan harkintaan, sillä totta kyllä on, että siellä on hämärää. Tätä täytyy vaan nyt vähän pohtia miten valaistuksen lisääminen sinne näppärästi onnistuisi.

Välitodistusten jakoa toivottiin useammin kuin kerran vuodessa, samoin kuin Derbyä myös syksylle. Noita voidaan molempia harkita, mutta derbyn suhteen se juuri siirrettiin pari vuotta sitten keväälle syksyltä. Sen vuoksi siirrettiin, kun tarhan pohja on heikommassa kunnossa aina syksyisin. Ratsastusasioihin liittyen toivottiin myös, että me pitäisimme tarkemmin huolta tuntien tasoista, eli tarkoittaa sitä että katsoisimme tarkemmin minkä tasoisille tunneille kenellekin tarjoamme perutuspaikkaa. Ja lisäksi toivottiin maneesin liikennesääntöjen kertaamista! Eli katsokaahan kaikki nyt nämä säännöt taas kertaalleen läpi.

Yksi asiakas muisteli palautteessaan, että meillä on ollut joinakin vuosina hiihtolomaviikolla alennuskampanja ja toivoi sitä tällekin vuodelle. Mainitsi siitä, kun nyt ollaan uusille tulokkaille tehty tarjouksia niin olisi kiva vakkareillekin saada jotain. Ja mehän laitettiin nyt sitten tällainen alekampanja pystyyn.

Mukavaa hiihtolomaa kaikille joilla sellainen on!

- Helena -


Helenan Poksi (24.2.2019)

Tervehdys!

Joitakin juttuja voisin viel√§ mainita noista palautteista. Ihan ensiksi tulee niit√§ ajatellessani mieleeni sellainen suorastaan surkuhupaisa tapaus asioihin ‚ÄĚturtumisesta‚ÄĚ. Tallin etuoven auki pit√§v√§ juttu siin√§ sein√§ll√§ on ollut rikki ties kuinka kauan. Olen sit√§ monesti itsekin, varsinkin tuulisilla keleill√§, harmitellut kun se ovi meinaa helposti napsahtaa hepan pyllylle ovesta ment√§ess√§. No asialle ei olla kuitenkaan tehty mit√§√§n, kunnes viikolla sain palautepoksissa viesti√§, ett√§ harmittaa kun sit√§ etuovea ei saa pysym√§√§n auki. V√§litt√∂m√§sti seuraavana iltana k√§vimme Karin kanssa ostamassa siihen uuden pidikkeen ja nyt se on jo asennettuna paikoillaan.

Ovistoppari Ovistoppari

Kuinka hassua onkaan, ett√§ tuollainenkin asia ik√§√§n kuin piti lukea, ennen kuin tajusi oikeasti tehd√§ sille jotain. Se oli kait jo ollut niin kauan rikki, ett√§ siihen oli jo t√§ysin tottunut Hymiö

Tavallaan tuo on myös hyvä esimerkki siitä, että laitelkaa vaan tulemaan vieläkin kaikenlaisia asioita vaikka ne olisivatkin itsestään selvyyksiä. Ei tuonkaan palautteen antaja varmaan ajatellut, että en tietäisi asiaa, mutta näin kun se nostettiin esille tuli se heti hoidettua.

Ja saa minulle muulloinkin laitella s√§hk√∂postia, tai mainita asioista tallilla! Nyt sain viesti√§ henkil√∂kunnalta, ett√§ muutama asiakas oli toivonut kurssia jossa keskitytt√§isiin jalan oikeaan asentoon ja kannusten k√§ytt√∂√∂n ‚Äď ja sellainen laitetaankin ilman muuta tarjolle. Tulee olemaan maaliskuun lopulla, siit√§ esite p√§ivitet√§√§n ensi viikolla.

T√§n√§√§n on muuten tuossa Niemenrannan koululla perinteinen Rotary Clubin j√§rjest√§m√§ Laskiaisrieha. Paikalla on makkaraa ja virvokkeita, moottorikelkka-ajelua, berninpaimenkoiria, paloauto ja tietysti Silveri Hymiö Silveri onkin maineikkaasti hoidellut tuota talutusponin teht√§v√§√§ aina siit√§ saakka kun Anna poistui meilt√§. Ja hienosti onkin kuulemma hommansa hoitanut.

Mukavan aurinkoista viikonloppua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (20.2.2019)

Tervehdys!

Viime kerralla väläyttelin jo ajatusta tuosta nyt tarjolle laitetusta Intensiivikurssista. Yksi asiakas siis toivoi palautteissa jonkin sortin Personal Trainer tyyppistä hässäkkää ja siltä pohjalta räätälöimme nyt tämän uuden kurssin. Toivottavasti tässä edes osaltaan tavoitettiin asiakkaan ajatusta.

Ja sitten lisää palautteista. Harjapakkien sisältöjen tarkistusta toivottiin tehtävän tiheämmin ja tämän kyllä allekirjoitan itsekin. Turhan helposti harjat lähtevät kulkeutumaan pakista toiseen ja sitten ei jollakin ole ollenkaan harjoja. Koitamme petrata tässä asiassa.

Samoin varusteiden pesuun varattujen sienien kunnosta huomautettiin. Tuo on myös valitettavasti aiheellinen huomautus, vaihdamme ne nyt heti uusiin ja koitamme muistaa vaihtaa ne tästä eteenpäin säännöllisesti.

Yksityistuntien ajankohta nousi esille useammassakin palautteessa, mikä ei itse asiassa ole minulle yllätys. Eli arkisin päivällä töissä käyvät eivät pääse noita nykyään koskaan hyödyntämään. Tämä yksäreiden tarjoaminen esim. lauantai-iltapäivällä jolloin ei maneesi ole varattuna ryhmätunneille olisi muuten mahdollista, mutta tunnin kustannukset nousisivat pakostakin. Kustannuksena olisi nimittäin sekä opettajan, että tallityöntekijän palkka. Arkena päivällä tuo tallityöntekijän palkka ei vaikuta tunnin kustannukseen, koska työntekijä on joka tapauksessa tallissa. Jos kuitenkin haluat yksityistuntia lauantai-iltapäivälle, laita minulle suoraan s-postia ja suunnitellaan tunti yhdessä.

Kesäajalle yksityistunteja toivottiin siten, että Laura pitäisi niitä yhtä aikaa tuntien kanssa. Tunti olisi siis kelistä riippuen kentällä/maneesissa ja yksäri sitten siinä mikä olisi vapaana. Tämä onkin ihan suht mahdollinen ajatus ja laitankin asian itselleni ylös.

Aika vähän on kokonaisuudessaan palautteita tullut, joten käykäähän vielä niitä meille laittelemassa! Olisi tosi kiva saada lukea lisää ideoita ja ajatuksianne.

Ja vielä hox: paljon uusia kuvia heppojen omilla sivuilla!

- Helena -


Helenan Poksi (15.2.2019)

Tervehdys!

Palautteiden parissa jatketaan. Sieltähän tuli tuo idea tuohon kouluratojen treenimahdollisuuden tarjoamiseen. Palautteen antaja kylläkin ideoi asiaa myös estekisojen osalta, mutta sitä täytyy vielä erikseen meillä pohtia.

Palautteissa on tullut joitakin muitakin ideoita joita vielä työstetään. Mutta yhtenä voisin nyt väläytellä jonkin asiakkaan toivetta personal trainer - tyyppisestä hässäkästä. Tuo ajatus jäi minulla kovasti pyörimään ja sen pohjalta tulemme tarjoamaan uutena juttuna intensiivikurssia. Mutta siitä lisää ensi viikolla, sitten kun kaikki palikat ovat sen osalta kasassa.

Leikkitunteja toivottiin lisää, samoin maastoja. Noita maastoreissuja voisimmekin kyllä laittaa tarjolle heti tähän kevättalvelle. Leikkituntien osalta voitaisiin tehdä niin että opet kyselevät missä ryhmissä olisi halukkuutta ja toteutetaan sitten toiveiden mukaisesti. Ja voisi niitä toteuttaa myös uudellakin tavalla, esim. tunnin alkulämmittelynä.

Yhdessä palautteessa puhuttiin, etta olisi hyvä jos tallin käytävää lakaistaisiin pitkin iltaa, joka tunnin välissä. Tähän joudun valitettavasti sanomaan, että näin ei voida toimia pölyn takia. Lakaistaessa ilmaan nousevan pölyn määrä on nimittäin niin iso että se olisi haitaksi kaikille tallissa olijoille.

Kahdessa palautteessa toivottiin enemmän vaihtelua heppajakoihin. Tähän toivoisin, että te jotka kaipaatte lisää vaihtelua, kertokaa siitä. Sillä tämä heppojen vaihteleminen on hyvin paljon mielipiteitä jakava asia. Osa teistä nimittäin toivoo, että olisi sama heppa monta kertaa peräkkäin. Yksi toivoi silleenkin, että saisi aina esim. kuukaudeksi kerrallaan varata itselleen saman hepan. Eli heppajakojen suhteen, puoleen jos toiseen, kertokaa toimistossa oma toiveenne niin pyrimme niitä aina mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan.

Ja on palautteissa kyllä tullut yllättäviäkin juttuja. Yksi asiakas kertoi kuinka häntä harmittaa lukea netin keskustelupalstoilta meidän haukkumista. Ja ennen kaikkea sitä että meillä hepat tekisivät viisi tuntia töitä päivässä. Palautteen antaja ehdotti että julkaisisimme hevosten työmäärät nettisivuillamme viikottain jotta tuollainen haukkuminen loppusi. Itse uskon valitettavasti siihen, että jos joku haukkumisen aihe ikään kuin estetään, niin kyllä haukkujat keksivät toisen aiheen.

Ja mitä tulee tuohon meidän hevosten työmäärään, niin te kaikki meidän asiakkaat olette varmastikin nähneet toimiston pöydällä sen pienen värikkään vihkon, johon hevosjaot merkitään. Se vihko on aina jossakin siinä pöydällä ja sitä saa jokainen ihan vapaasti katsoa. Siinä on aina neljä viikkoa yhdessä vihkossa kerrallaan nähtävissä.

Tässä siis jotain palautteista, jatkan niistä seuraavalla kerralla lisää.

Ja muistakaahan kaikki käydä niitä meille kirjoittelemassa.

- Helena -


Helenan Poksi (13.2.2019)

Täällä taas. Hyvin on luutuminen jälleen edennyt, röntgenkuvissa murtumalinja näkyi enää aavistuksen verran.

Ultraboy

Hitaasti kuitenkin nyt kuntoutuksen kanssa edetään. Ohjelmassa Ub:llä siis sairastarhassa majailua ja koiranpentuna tallissa pyörimistä.

- Helena -


Helenan Poksi (10.2.2019)

Tervehdys!

Taas aletaan lähestyä sitä hetkeä vuodesta, kun on aika kysellä teiltä palautteita. Ja jälleen on siis ohjelmassa tämä netin kautta toteutettava kysely, johon pääsette vastaamaan nimettömänä.

Tämä samainen netin kautta toteutettava kysely on ollut meillä käytössä jo vuodesta 2011. Paljon siihen ei olla tehty muutoksia, ainoastaan pisteytystaulukkoa ollaan hieman parannettu ja lisäksi kysely ollaan muokattu responsiiviseksi, jotta siihen olisi helppo vastata suoraan myös kännykällä.

Ihan ensimmäisinä vuosina saimme muutamia hyviä konkreettisia ideoita palautteiden kautta, esim. heinäladon seinälle ulos laitettiin valo valaisemaan maneesista tulijoita. Paljon ollaan vuosien saatossa luettu myös ideoita erilaisten kurssien sisällöiksi ja monesti ollaan saatu myös sekä risuja, että ruusuja kehityskeskusteluiden pohjaksi. Toivottavasti jaksatte tänäkin vuonna meille ahkerasti kirjoitella ja saamme uusia ajatuksia palautteistanne.

Kyselyyn pääsemistä varten saatte ensi viikon aikana tekstiviestillä linkin. Viesti lähetetään kaikille meidän vakioasiakkaille ja säännöllisesti peruutuspaikoilla käyville. Lisäksi tänä vuonna tavoittelemme myös teitä jotka olette syksyn aikana meillä käyneet kokeilemassa ja syystä tai toisesta ette kuitenkaan ole meillä säännöllisesti käyviä, sekä teitä jotka olette lopettaneet syksyn aikana. Linkki pidetään avoinna viikon 10 loppuun saakka.

Hiihtoloma l√§hestyy kovaa vauhtia ja ensi viikon alussa julkaisemme lopultakin nuo meid√§n hiihtolomaviikon extrat. Ne olivat t√§n√§ vuonna hieman my√∂h√§ss√§ johtuen l√§hinn√§ minun sairaslomastani, mutta parempi my√∂h√§√§n kuin ei milloinkaan Hymiö

Tässä sairaslomani aikana ehti myös uusi junnujen alkeisryhmä aloittaa viime maanantaina. Tallilta kuulin tietoa, että ryhmä oli vaikuttanut hyvin motivoituneelta ja homma oli pyörähtänyt hienosti käyntiin. Linda oli minun sijaisena vastaanottanut ryhmän ja Petri oli luotsannut porukkaa maneesissa. Petrille tämä olikin pitkästä aikaa ihan uuden alkeisryhmän aloitus, edellisestä olikin jo ehtinyt vierähtää useampi vuosi.

Mukavaa viikkoa kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (7.2.2019)

Tervehdys!

Minä tosiaan onnistuin nappaamaan lomaltamme bakteerin, joka sitten kiidättikin minut suoraan Oys:iin pötköttelemään.

Olo on onneksi kohentunut p√§iv√§ p√§iv√§lt√§ ja el√§m√§ voittaaHymiö

Sairauslomalla olen kuitenkin vielä loppuviikon ajan ja takaisin työn parissa siis ensi maanantaista alkaen.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

- Helena -


Karin Poksi (1.2.2019)

Hei!

Kotiuduimme eilen lomamatkaltamme. Valitettavasti Helena nappasi matkalta mukaan jonkin pöpön ja on toistaiseksi sairauslomalla.

Helenan sairausloman ajan työtehtävät on jaettu niin, että myös vakiotuntipaikkojen tiedusteluihin ja muihin Helenan yleensä hoitamiin asioihin vastataan tallin puhelinpalvelun kautta.

Tallin numero on 050 5441 778.

Ilmoittelemme erikseen, kun Helena on täysin toipunut ja työkykyinen.

- Kari -


Helenan Poksi (18.1.2019)

Hei!

Tässä ponivaihtojen aikana aloin pohdiskelemaan vaihtamisen tarpeita myös meidän muiden hevosten osalta. Ajatukseni pysähtyivät heti listan alkuun, Afrikaan. Neitihän ei sinällään vielä ole erityisen vanha, juuri 16 vuotiaaksi kääntynyt, mutta jotenkin se ilmeisesti tällaisessa isommassa hepassa alkaa jo hieman ikä näkyä tuossa vaiheessa. Pohdiskelin, että Afrikalle olisi varmastikin kiva löytää uusi koti, oma ihminen jonka kanssa sillä olisi vielä vuosia aikaa touhuilla.

Tehtiin sitten p√§√§t√∂s, ett√§ Afrika tullaan laittamaan myyntiin. J√§√§n itse lomalle ensi tiistai-iltana ja olen loppukuun reissussa, joten virallinen myynti-ilmoitus minulla on viisaampaa laittaa vasta reissun j√§lkeen. Mutta jos joku sattuu olemaan Afrikasta kiinnostunut, saa minulle toki soitella vaikka samantien 😊

Julia poni vaikuttaisi kotiutuvan mukavasti. Tarkoitus meill√§ oli laittaa se eka kertaa tunnille jo torstaina, mutta pakkastilanteen takia tuli tehty√§ muutos suunnitelmaan ja Julia teki ensimm√§isen ty√∂tuntinsa t√§n√§√§n. Ratsastaja tykk√§si ja n√§tisti se olikin mennyt 😊 Huomasin muuten eilen illalla viel√§ ponin asioita selatessani, ett√§ seh√§n on ollut viime vuonna Lounais-Suomen pikkuponien mestaruuskisoissa pronssilla. Eli mukava poni meille my√∂s hyppyhommiin.

Huomenna olisi tarkoitus olla Ousan estekisat. Toivottavasti pakkanen sen verran lauhtuu, että kisat pystytään pitämään

- Helena -


Helenan Poksi (16.1.2019)

Hei!

Eilen tuli tallille ihana Julia-poni. Julia on vuonna 2008 syntynyt Hollannin ratsuponi tamma. Aikaisemmassa kodissaan Etelä-Suomessa se on kisannut pääsääntöisesti esteitä, mutta jokunen koulustarttikin on käytynä. Maastoesteitä sillä on myös hypätty, mutta kisoissa maasto-osuudelle meno oli jännittänyt liiaksi koska olisi joutunut yksin lähtemään metsään. Joten kenttää sillä ei kuitenkaan ole kisattu.

Julia vaikuttaa todella kiltiltä, aivan suloisen söpöltä pikku ponilta. Myynnissäoloaikanaan etelässä se on tehnyt jo jonkin verran opetustunteja, ja näin ollen uskoisin sen pääsevän hyvinkin pian meidän rytmiin.

T√§m√§n ensimm√§isen illan Julia saa kuitenkin huilia ja rentoutua, sill√§ laumaan meneminen oli sille selv√§sti hieman stressaavaa. N√§tisti se kyll√§kin siis porukkaan sujahti, mutta j√§nnittyneen√§ katseli ymp√§rilleen ja ihmetteli kun hevosia vaan tuli ja tuli samaan aitaukseen. Kovasti sill√§ my√∂s oli haluja p√§√§stell√§ pitkin tarhaa. Yhdess√§ vaiheessa se painelikin tarhan per√§lle ja veti siell√§ yksin√§√§n menem√§√§n sellaista rallia, ett√§ hitaammat olisivat kyll√§ j√§√§neet jalkoihin Hymiö

Ultraboyllakin oli tänään ohjelmassa uutta ja jännittävää. Kari teki sille aamulla oman pikku tarhan etupihalle ja poika pääsikin tarhaa samantien hetkeksi testaamaan.

UB sairastarhassa

Lunta piti kovasti ihmetell√§, ty√∂nt√§√§ turpa syv√§lle lumeen ja tuhista ja p√∂hist√§ Hymiö Muutaman iloloikankin se meille esitteli, mutta voisi sanoa, ett√§ maltillisesti se kuitenkin tarhaansa suhtautui.

Kokonaisuudessaan oli t√§n√§√§n eritt√§in onnistunut ja hyv√§ p√§iv√§ Hymiö

- Helena -


Helenan Poksi (13.1.2019)

Moi!

Moni ehtikin jo lauantaina tallilla kysellä milloin Kaapo muuttaa, ja en pystynyt tuohon vielä vastaamaan. Nyt on kuitenkin Kaapolle löytynyt aivan ihana uusi koti ja poika pääsee rauhalliseen talliin omien ihmisten kanssa touhuilemaan.

- Helena -


Helenan Poksi (10.1.2019)

Tervehdys!

Juuri aamulla kirjoittelin poksiin, että toivottavasti ei kovin jouduta tekemään hevosvaihtoja tänä vuonna. Nyt samaisena iltana joudun toteamaan, että ensimmäinen vaihto onkin edessä jo mitä pikimmiten. Nyt on nimittäin järkevä hetki puhaltaa peli poikki Kaapon suhteen.

Ongelma sen kanssa on ollut alusta asti sen arkuus ihmisiin tallissa ja päähän koskeminen. Tästä syystähän henkilökunta on sille päitset ja suitset pukenut. Ratsastettaessa se on ollut alusta alkaen kiltti, vaikkakin vauhdikas.

Tänään sillä oli sitten ensimmäinen kengitys meillä ja sitä Kaapo ei kestänyt ollenkaan. Ja vaikka kuinka olemme halunneet antaa sille aikaa kotiutua ja luottamuksen kautta toivoneet noiden käsittelyyn liittyvien ongelmien poistuvan, on nyt pakko todeta että tässä kohtaa tämä riittää.

Kaapo tulee siis lähtemään meiltä lähiaikoina ja uuden ponin etsintä aloitetaan välittömästi.

- Helena -


Helenan Poksi (10.1.2019)

Tervehdys!

Tässä vuoden alussa tulee monesti ikään kuin kerrattua kuluneita vuosia samalla kun pohtii tulevia suunnitelmia.

Vuosi sitten tuntui meillä teemana olevan henkilökunnan opiskeluasiat ja ne ovatkin edenneet toivotulla tavalla. Laura sai ratsastuksenohjaajan opinnot valmiiksi syksyllä ja Lindan hevosenhoitajakoulutus on myös jo hyvällä mallilla. Ihan vuoden lopulla sai Hennakin vielä tiedon toivomastaan opiskelupaikasta.

Hevosiin liittyen tulee ensimmäisenä ajatuksiin kaikki ne, joista jouduimme viime vuoden aikana luopumaan. Keväällä Malva jouduttiin päästämään vihreämmille laitumille ja Cayenne ja Herakles myytiin myös kevään aikana. Loppuvuodesta tehtiin vielä päätös vaihtaa ponit Aapo ja Akito, eli useita muutoksia oli hepparintamalla. Toivottavasti tämä vuosi menisi siinä suhteessa rauhallisemmissa merkeissä.

Vuoden loppupuolella oli harmillinen tuo Ultraboyn loukkaantuminen, mutta onneksi nyt toipuminen on jo hyv√§ll√§ mallilla ja kohta olisi meill√§ tarkoitus laittaa sille oma pieni sairastarhakin pihalle. P√§√§sisi poika sitten my√∂s ulkoilmaa haistelemaan. Nyth√§n se on toki jo p√§√§ssyt ulos karsinastaan, k√§veleskelee p√§ivisin k√§yt√§v√§ll√§ ik√§√§n kuin lemmikkin√§ aina jonkin aikaa. Kuljeksii karsinasta toiseen ja k√§y haistelemassa ja ruokakupin pohjan puhdistamassaHymiö Selv√§sti tykk√§√§ kun saa pikku puuhastelua.

UB kävelyllä

Ousan kisakausi starttaa tänä vuonna jo tammikuussa, joten muistakaahan kaikki innolla ilmoittautua mukaan! Ensimmäisenä on vuorossa estehyppelöt 19.1.

Mukavia talvipäiviä kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (4.1.2019)

Tervehdys!

Nyt aletaankin jo lähestyä koululaisten joululoman loppua ja arki häämöttää. Tallilla on vielä tänään ollut erillistoimintaa kurssi- ja kaverituntien puitteissa, mutta ensi viikon alusta palataan normaalirytmeihin.

Joulukuun puolella kerroin, että Henna aloittaa vuoden vaihteen jälkeen koulun ja tilalle astelee uusi työntekijä asiakaspalvelu- ja hevosenhoitotehtäviin. Uudeksi työntekijäksi valittu Oona Matilainen aloittaakin työt het ensi tiistaina, joten käykäähän vilkaisemassa henkilökuntasivuilta kuva hänestä jotta tunnistatte hänet sitten tallilla. Tervetuloa Oonalle!

Uuden vuoden alkaessa koitetaan taas kehitell√§ ja ideoida uusia kursseja ja tapahtumia. Ensimm√§isen√§ sellaisena onkin tuo jo nyt julkaistu tietotaitosarja, jota Linda ja Laura tulevat luotsaamaan kev√§√§n aikana. Syksyll√§ kertaalleen tarjolla ollut ‚ÄĚkehonhallinta + teoria‚ÄĚ kurssi sai positiivista palautetta, joten sen uusiminen on tarkoitus ottaa ohjelmaan heti kev√§√§n aikana. Vuosittainen Derbykurssi on my√∂s vakiinnuttanut paikkansa ja laitamme sen j√§lleen tarjolle kev√§√§n kuluessa.

Ja mikäli teistä jollakulla välähtää ihan uusiakin ajatuksia, joista voisi jotain kurssia kehitellä, niin älkää epäröikö laittaa minulle postia ja toiveita tulemaan. Kaikki ideat otetaan ilolla vastaan!

- Helena -


>> Lue 2018 pokseja
<< Lue 2020 pokseja