Palvelut
Oulunsalon Ratsastuskoulu

>> Lue 2019 pokseja
<< Takaisin

Helenan Poksit 2020

Helenan Poksi (7.3.2020)

Hei taas!

Keskiviikkona minulla aika lipui käsistä ja jouduin lopettamaan melkeinpä kesken lauseen, niin palailenkin asiaan nyt samantien.

Joten jatketaan palautteista. Satuloiden kiristämisestä tallissa ja yleensäkin hevosen hoitamisesta on tullut palautteita. Toivotaan, että kaikki käyttäisivät hetken aikaa rapsutellakseen ja ”hellitelläkseen” hevosen kanssa ennekuin alkaa sitä varustamaan. Ja, että satulaa laitettaessa ei kiristettäisi sitä vyötä tallissa vielä kireälle ja näin hevoselle ei satuloimisesta tulisi ikävä mielleyhtymä. Ja tämä on kyllä enemmän kuin totta! Tämä kannattaisi kaikkien hoksata, sillä opetushevonen kohtaa illassa useamman eri ihmisen ja lähes joka ilta nuo ihmiset ovat taas erejä. On luonnollista, että hevonen on varuillaan ja jos jokunenkaan kerta tulee hevoselle hermostunut olo tai satulavyö kiristetään liian nopeasti, alkaa hevonen ennakoida ikävää tilannetta. Ja siksi opetushevoset aika monesti alkavat suhtautua karsinaan tulevaan ihmiseen hieman nyreästi ja ovat ”varuillaan”. Jos ihminen käyttäisi hetken aikaa ja kertoisi olemuksellaan, että tykkään sinusta ja kaikki on mukavasti osaisi hevonen rentoutua ja saataisiin kierre kääntymään toisin päin! Hevonen ei ihmisen tullessa odottaisi ikävää kokemusta, vaan uskaltaisi luottaa positiiviseen kokemukseen.

Tuohon liittyen meillä onkin nyt tulossa tämän kuun lopulla teoriakurssi, joka on itseasiassa asiakkaan toiveesta lähtöisin (su 29.3.). Idea ja siis tämä kurssi pohjautuu Katariina Alongin luentoon jonka hän piti viime marraskuussa Ruukin Maaseutuopistolla. Linda oli mukana tuolla luentopäivällä ja sai sieltä paljon tietoa ja myös ohjeita kuinka auttaa asiakasta joka itse arkailee tai pelkää hevosen hoitotilanteissa. Nuo hevosen kokemat hermostuttavat hoitohetket pohjautuvat nimittäin hirveän usein siihen, että hoitajaa itseasiassa jännittää ja hoitaja on itse hermostunut. Hän tartuttaa oman huolestuneisuutensa hevoseen ja lisää ahdistusta esim. kytkemällä hevosen niin lyhyellä narulla kiinni kalteriin, että hevosella jo riimu kiristää päätä. Joissakin tapauksissa voi olla jopa niin, että joku toinen seisoo tiukasti ryhtiasennossa ikään kuin uhkaavana hevoselle, jotta tämä ei uhittelisi ja toinen saisi harjata rauhassa. Tällaisissa tilanteissa ei ihminen tietenkään tarkoita hevoselle mitään pahaa/ikävää, mutta nyt jos jokainen hetken ajattelee asiaa, niin aika luonnolliselta tuntuu että hevosta moinen käytös alkaa pelottamaan. Ja hevosen uhitteluhan on pelkoreaktio. Ei nuo meidän heppakaverit silkkaa ilkeyttään uhittele. Ja siis nyt joka tapauksessa Linda on saanut asioista hyvästi syventävää tietoa ja tulee niitä jakamaan sitten tuolla teorialuennolla. Toivottavasti mahdollisimman moni sinne pääsisi tulemaan ja jos ei luennolle pääse, niin toivottavasti ainakin herää ajattelemaan tätä asiaa!

Muutamissa palautteissa toivottiin vaihtelua ratsuihin. Tämä on myös joka kevät esiin nouseva asia ja tähän oikeastaan joka vuosi vastaan samalla tavalla: te jotka haluatte vaihtelua, laittakaa toiveeksi ”vaihtelua” tai kertokaa muuten vaan tallilla henkilökunnalle että tykkäisitte vaihtuvista ratsuista. Aika moni - minun käsitykseni mukaan suurin osa - ei halua kovin paljon vaihtelua. Suurin osa toivoo saavansa jonkin esim. kolmesta tai neljästä itselle tutusta ratsusta. Ja nyt, jos olen väärässä, niin laitelkaapa tietoa asiasta tallilla ja osataan muuttaa linjaus. Mutta nyt siis mennään sillä ajatuksella, että vaihtelua enemmän kaipaavat kertoisivat sen tallilla heppatoiveeksi.

Ja lopuksi vielä voisin mainita, että eilen aamulla tulikin mukava palaute. Siinä kerrottiin että on kiva lukea täältä poksista noista palautteista ja kiva huomata että asioihin myös tartutaan. Kiitos tästä, tuli hyvä mieli ja päivä alkoikin hymyssä suin 😊

Mukavaa viikonloppua!

- Helena -


Helenan Poksi (4.3.2020)

Tervehdys!

Hiihtolomaviikko on alkanut tallilla mukavasti. Hepat saavat hieman kevyemmän työviikon ja teille asiakkaille, jotka ette ole reissuissa on ollut nyt tarjolla jos jonkinmoista teema- ja kurssituntia. Ja tietysti Poni potkii hinnoilla Hymiö Se onkin ollut kiva nähdä, että noihin erikoistarjontoihin on heti tullut ilmoittautumisia. Vahvistaa sen, että ei turhaan kaikenlaista suunnitella ja pähkäillä.

Palautteita olen edelleen lueskellut ja jäsennellyt ajatuksia niiden suhteen. Useammassa palautteessa oli mainintaa, että maneesin väistämissääntöjä tulisi kerrata. Tämä on hyvä pointti ja mainitsinkin jo opettajille asiasta. Tuokin on jännä juttu, että joka vuosi tämä asia nousee esille palautteissa – miten voi olla, että me ei tätä itse muisteta. Tässä täytyisi kyllä petrata. Kyllähän noita nimittäin olisi hyvä kerrata muutenkin pitkin vuotta.

Tänä vuonna nousi myös esille toiveita siitä, että muistutettaisiin kaikkia käyttäytymään rauhallisesti maneesin katsomossa. Ja sinne tultaessa! Joku kertoi, kuinka joku kerta kesken tunnin oli katsomon ovi käynyt ja isoäänisesti oli porukkaa tullut sisään ja paukauttanut oven kiinni. Hän itse oli ollut juuri suorittamassa estetehtävää siinä katsomon edustalla ja oli kyllä keskittyminen herpaantunut sekä tällä ratsastajalla, että hevosella. Eli muistetaan huomioida rauhallisuus aina mentäessä ja oltaessa katsomossa!

Yhdessä palautteessa muuten nostettiin esille hevosten taluttaminen ohjat kaulalla. Muisteltiin, että ennen vanhaan oli ohje, että ohjat aina pois kaulalta ennekuin talutetaan. Tuota palautetta lukiessani muistin kyllä itsekin tuon vanhan ohjeen ja aloin miettimään tilannetta. Varmistin sitten vielä henkilökunnalta mikä olikaan se syy miksi me ohjeistetaan taluttamaan ohjat kaulalla. Ja syynä oli se, että varsinkaan nuoremmat asiakkaat eivät keskity taluttamiseen ja ohjat roikkuvat ja sotkeutuvat hevosen jalkoihin. Ja samoin jos hevonen pääsee irti, sotkeutuu se heti maassa roikkuviin ohjiin. Eli meillä siis tarkoituksella talutetaan ohjat kaulalla.

Ja nyt huomaankin, että kello on taas jo hurahtanut ja minun täytyy siirtyä seuraavaan hommaan, joten palailen viikonloppuna/alkuviikosta asiaan.

Mukavan aurinkoista päivää kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (26.2.2020)

Tervehdys!

Viime viikonloppuna olikin tallilla hieman poikkeavaa toimintaa Hymiö Lauantain klo 13 ryhmä halusi pelata hevosjalkapalloa ja sunnuntaina oli Niemenrannan koululla laskiaisrieha, jossa Silveri oli talutusratsuna. Noista molemmista julkaisinkin jo kuvia viikonloppuna instassa ja fb:ssä mutta laitetaan nyt vielä pari kuvaa tännekin.

Laskiaisrieha Hevosjalkapallo


Muilta osin on viikko sujunut normisti. Danituksen satula palasi tänään toppauksesta ja herran sairaslomakin on nyt ohi, joten illalla se nähdään jo työn touhussa.

Toivottavasti nyt klinikalla tehty diagnoosi vuohisnivelen tulehduksesta olisi paikkansa pitävä ja hoito olisi auttanut. Tuo diagnoosin tekeminen jäi nimittäin osittain arvailujen varaan, sillä Danitus oli oudossa paikassa niin pörhönä ja liihoitteli hienoa ravia eikä ontumisesta näkynyt häivähdystäkään. No, asia selvinnee seuraavien viikkojen aikana.

Palautteita on edelleen tipahdellut mukavasti mutta silti on edelleen toiveissa saada niitä reilusti lisää.

Tällä kertaa haluan nostaa esille palautteet, joissa käsitellään karsinoiden purumäärää. Tämän asian suhteen en voi muuta kuin todeta teidän olleen oikeassa. En edes oikein tajua, miten meillä oli jäänyt silmä sokeutumaan ja purumäärä vähenemään ihan liian vähäiseksi. Aivan nolottaa. Pääasia kuitenkin lienee se, että asiaa ollaan nyt korjaamassa. Karsinoiden purumäärää lisätään reilulla kädellä - pysyvästi.

Tämäkin tapaus kuvastaa sen, kuinka tärkeitä teidän palautteet ovat. Palautteiden pohjalta voidaan tehdä muutoksia ja korjata asioita joille oma silmä on jo sokaistunut.

Kiitos!

Palautteiden käsittely jatkuu taas ensi kerralla. Kovasti niitä lueskelen ja pyrin sisäistämään ajatukset.

- Helena -


Helenan Poksi (20.2.2020)

Tervehdys!

Asiakaspalautekyselyn linkit lähettiin teille toissa viikolla ja hyvin onkin jo alkanut palautteita tupsahdella. Toivottavasti teistä kuitenkin vielä tosi moni ehtisi meille sellaisen laittaa. Toivoisimme nimittäin saavamme palautteita mahdollisimman monelta.

Nämä palautteethan käydään meillä läpi hyvin tarkkaan. Analysoidaan ja tehdään vertailut aikaisempiin vuosiin ja käsitellään kevään aikana aina myös henkilökunnan kanssa. Eli laittakaa tulemaan ajatuksianne! Osaan esille nousseista ajatuksista otan kantaa myös tässä poksissa ja heille jotka ovat antaneet palautteensa omalla nimellään ja kysyneet jotain, laittelen ilman muuta vastausta suoraan sähköpostiin.

Yhdessä palautteessa puhuttiin kuinka harmittaa laittaa märkä satulahuopa hevoselle selkään ja tämän halusinkin nostaa esille nyt heti ekana. Palautteessa ehdotettiin satulahuoneeseen lämpöpuhaltimen laittoa kuivattamaan huopia, mutta sitä me ei voida satuloiden vuoksi tehdä. Huoneessahan on lattialämmitys ja lämmön nostaminen onnistuisi kyllä siis helposti, mutta satulat kärsivät turhasta lämmöstä. Ihan toimintamme alkuvuosina meillä kävi juurikin niin, pidimme huonetta lämpimänä ja satuloiden istuinosien saumat alkoivat ratkeilla. Satulatoppaaja minulle sitten kertoi, että tuo ratkeilu johtui liiasta lämmöstä.

Mutta huovan saisi mielellään aina vaihtaa! Meillä nimenomaan toivotaan, että asiakkaat vaihtaisivat huopia aina kun huopa on joko kostea tai muuten vaan likainen. Likaisen huovan saa heittää sinne loimikaapin pyykkikorin päälle ja puhtaita huopia on varustehuoneen isommassa arkussa. Jos ne ovat jostain syystä siitä loppuneet, niin henkilökunta hakee takahuoneesta lisää.

Toinen märkä asia mikä harmittaa on vessan märät pyyhkeet, ja ymmärrän kyllä hyvin! Henkilökunta koittaa huomata vaihtaa pyyhkeitä illan aikana, mutta jos ne ovat märkänä, saa niitä ilomielin käydä itsekin vaihtamassa. Puhtaita löytyy satulahuoneessa olevasta pienehköstä rottinkikorista ja likaiset saa nakata sinne samaiseen koriin kuin satulahuovatkin.

Pyykkiä pesemme mielellämme, eli omaa aktiivisuutta vaan noiden molempien suhteen!

Yhdessä palautteessa toivottiin vessapaperirullalle telinettä, ja tuo on nyt ostoslistalla heti kun käyn seuraavan kerran sopivassa kaupassa. Tämä on varmastikin niitä juttuja, että kun on jäänyt alkuun laittamatta on siihen ikään kuin niin tottunut ettei tule asiaa ajateltua. Mutta nyt siis, tulollaan on.

Pihan liukkaus nousi myös esille useammassakin palautteessa ja tähän en voi kyllä muuta sanoa, kuin että oikeassa olette. Liukasta on ollut ja kauheasti tarvitsisi hiekoittaa. Koitamme tehdä tämän kanssa parhaamme! Koko parkkialueen osalta on tilanne hankalampi kun hiekoitus vaatii traktorilla levityksen, mutta se kävelypolku siinä tallin vierustalla koitetaan nyt ehdottomasti pitää turvallisena ja toki satsaamme myös parkkipaikan hiekoitukseen aina mahdollisuuksien mukaan.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille, palailen palautteisiin ensi viikolla.

- Helena -


Helenan Poksi (15.2.2020)

Tervehdys!

Tänään oli tallilla Ousan järjestämät estekisat. Startteja oli runsaasti ja muutama ensikertalainenkin joukossa. Kisat sujuivat hyvin. Itsekin kävin alussa jonkin aikaa menoa seurailemassa ja ilo oli hyviä suorituksia nähdä. Onnea kaikille sijoittuneille ja yleensäkin kaikille osallistuneille!

Kisakuva Kisakuva Kisakuva Kisakuva


Päivällä kävin myös tallilla suorittamassa ystävänpäiväarvonnan. Onnettarena oli Mari Siliämaa ja videon kuvasi Eija Jorma. Voittajaksi myssystä nousi Anna Lapinlahti, onnittelut Annalle.

Ja oli sitä alkuviikostakin jotain ihan uutta, eli heti maanantaina. Silloin aloitti uusi junnujen alkeisryhmä. Eka tunti oli sujunut hienosti ja tästä on hyvä jatkaa. Muuten viikko on sujunut normitapaan. Toki hevosten kanssa on ollut sen verran normista poikkeavuutta, että Danituksen kanssa käytiin klinikalla keskiviikkona. Sehän on ontunut toista etujalkaansa tässä jo hetken aikaa. Nyt jalasta hoidettiin vuohisnivel ja sen myötä saa Danitus lomailla pari viikkoa. Wendi oli torstai-/perjantaiyönä hieman nirhaissut jalkaansa ja saanut siihen haavan, jota hieman arkoi vielä perjantaina illallakin. Tänään se kuitenkin jo liikkui hienosti ja suoritti kisoissakin erittäin hyvin.

Mukavaa viikonloppua!

- Helena -


Helenan Poksi (9.2.2020)

Tervehdys!

Taas se on viikko vierähtänyt ja kevättä kohti mennään.

Tämä näkyy myös Ousan toiminnan alkamisena tälle vuodelle, viime viikonloppuna oli kivakavereiden talvirieha ja tulevana lauantaina on estekisat.

Kivakavereiden riehassa oli ohjelmassa keppihevoskisat ja pulkkaratsastusta. Tuo pulkkahomma onkin ollut jo aika vakiintunut juttu. En edes muista, kauanko sitä on pidetty. Ihan eka kerroilla siinä oli hepoista pulkan edessä Anna. Nykyään Silveri ja Paula. Silverillä ja Paulalla onkin molemmilla myös ajettu kärryillä, joten sinällään tuo on niille varmasti tutun oloista puuhaa. Kovasti oli riehassa porukkaa paikalla, ja ilmeistä päätellen selvästikin oli mukavaa. Ohessa olevat kuvat nappasi Henna Penttilä.

Kivakavereita Kivakavereita


Kysely

Tässä kevään kynnyksellä tulee myös ajankohtaiseksi meidän joka vuotinen palautekysely. Eli laitamme teille kaikille viestillä linkin, jossa pääsette laittamaan meille nimettömänä palautetta kaikesta mahdollisesta. Ja kovasti toivomme saavamme teidän ajatuksianne, risuja, ruusuja, kehitysehdotuksia, kurssi-ideoita – ihan mitä vain mieleenne pälkähtää. Mikäli toivotte palautteeseenne vastausta, niin laittakaa siinä tapauksessa omat yhteystietonne näkyville. Ja siis nämä linkkitekstarit laittelen tulemaan ensi viikolla.

Mukavaa viikonloppua!

- Helena -


Helenan Poksi (3.2.2020)

Tervehdys!

Vuoden 2019 suosikkihevosäänestys on nyt päättynyt. Kovasti se Silveri vaan pitää pintansa kärjessä, nyt kuitenkin jaetulla 1-tilalla Julian kanssa. Kolmennelle tilalle tulivat tasaäänin Paula, Tessika ja Beko. Kaikki hepat saivat jälleen ääniä, mikä onkin aina todella ihanaa huomata!

Yksi teistä oli jopa muistanut äänellään meiltä keväällä pois muuttanutta Afrikaa. Afrikasta olenkin nähnyt tässä pitkin vuotta paljon kuvia instagramissa. Neiti näyttää saaneen upeasti massaa ja kuvien pohjalta pystyy kyllä myös näkemään kuinka hienosti Afrika viihtyy uudessa kodissaan Hymiö

Suosikkihevosta äänestäneiden kesken arvottiin palkinnoksi HV Polon urheilukassi. Onnetar nappasi kasasta Saija Mustolan nimen. Onnea voittajalle!

Kuluneiden viikkojen luistelukenttä tarhassa on nyt onneksi hautautunut lumipeitteen alle. Hanki narskuu kavion pohjissa ja houkuttaa taas selvästi heppoja piehtaroimaan. Aamulla sainkin napattua kuvan Elarista heti ulospääsyn jälkeen.

Elari

Mukavaa viikonalkua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (22.1.2020)

Tervehdys!

Tammikuu etenee mielenkiintoisella tavalla, vettä sataa ja tuulee niin että meinaa tukka lähteä päästäHymiö Tallin parkkipaikka on kuin luistelukenttä ja siitä voinette sitten hyvin kuvitella millainen heppojen ulkoilutarha on. Se ei paljon naurata, tosin onneksi hepoilla on hokit ja nehän kyllä antavat aikas hyvän pidon. Toisaalta taas nämä tuuliset kelit aiheuttavat monesti sen, että koko lauma laukkoo hullun lailla ympäriinsä, kuulevat mielestään ”mörköjen” huminaa metsässä. Eilen kun menin aamupäivällä tallille oli etupihan penkit lentäneet tuulessa melkein parkkipaikalle asti, eli kyllä tuolla aikalailla outoa kolinaa kuuluukin.

No ehkäpä tämä on kuitenkin kivempaa kuin paukkupakkaset. Jokunen teistä varmaan muistaa senkin talven kun pakkasta oli päälle kaksikymmentä viikosta viikkoon. Tallin mönkijäkin joutui asustamaan sisällä. Aina iltavuoron lopussa henkilökunta ajoi sen sisään tallin käytävälle yöksi ja päivällä sitä käytettiin extrana, ihan siksi että hieman lämpenisi. Ei niissä pakkasissa sinällään mitään ikävää ole, mukavia nekin, mutta ehdottomasti pieninä annoksina. Siinä alkaa hymy hyytyä jos pakkanen jatkuu ja jatkuu.

Heppojen kannalta tammikuu on alkanut ihan normitavalla, tätä sääilmiötä lukuun ottamatta. Ultraboykin on nyt päässyt eka kertaa kokemaan ulkoilua talvella. Sehän tuli meille huhti-/toukokuussa 2018 ja sillä murtui se jalka loka-/marraskuun vaihteessa 2018. Murtuneen jalan kanssa se sitten oleili tallissa aina toukokuulle 2019 asti, käväisten vain muutamia kertoja siinä etupihan pikkutarhassa. Joten kaikki tämä pimeä ja kylmä on sille uutta. Luntakaan se ei kovin ole aikaisemmin päässyt näkemään, sillä sehän tuli Suomeen vasta muutama viikko ennen meille tuloa.

Bekolle on kaikki myös ollut hieman uutta tänä talvena. Beko tuli Liettuasta suoraan meille viime keväänä, joten eka talvea sekin täällä pohjoisessa nyt elelee.

Mielenkiinnolla jään odottelemaan millaiseksi tämä keli tästä etenee helmikuuhun siirryttäessäHymiö

- Helena -


Helenan Poksi (12.1.2020)

Tervehdys!

Taas se on aika suosikkihevosäänestyksen. Kuka muistaa kuka oli viime vuoden äänestyksen voittaja?. No Silverihän se. Ja entäpä sitä edellisen vuoden?. No Silverihän se oli silloinkin 😊 Eli Silveri on tosiaan voittanut kaksi kertaa putkeen. Sitä aikaisemmin ei ole koskaan kukaan ollut ykkösenä useampana vuonna peräkkäin. Itselleni noiden äänestyslippujen läpikäymisessä on kuitenkin ollut mahtavinta se, että joka vuosi on jokainen heppa saanut ääniä. Tuo on hyvin tärkeää, kertoo siitä että kaikilla hepoilla on se ”oma paikkansa” ja omat asiakkaat, jotka tykkäävät niillä ratsastaa. Ja näkyyhän tuo toki myös hevostoiveissa ja siinä, että harvoin on asiakas tyytymätön toimistossa kuultuaan kyseisen päivän ratsunsa.

Tämän vuoden äänestys on siis nyt käynnissä, muistakaahan kaikki äänestää sitä omaa suosikkianne.

Tässä vuoden alussa tulee itsellä muutenkin aina hieman katsottua kuluneeseen vuoteen. Toki tuo tulee jo ihan kirjanpidollisestikin, kun mennyt vuosi laitetaan pakettiin ja tehdään tilinpäätös, mutta samalla tulee kelattua muutoinkin vuoden juttuja. Tänä vuonnahan tallille tuli ihan alkuvuodesta Julia ja keväällä sitten Beko ja noihin molempiin ollaan kyllä todella tykästyneitä. Henkilökunnan osalta muutoksena tuli se, että Henna aloitti koulun ja Oona tuli Hennan tilalle. Oona oppikin talon tavat todella nopeasti ja tätä kirjoittaessani aloinkin vielä miettimään, että onko Oona tosiaan ollut vasta vuoden? Ja niin se on, Oona aloitti työt 8.1.

Menneenä vuotena saatiin myös toteutettua onnistuneesti muutamia uusia kurssi-ideoita ja paljon jo aikaisemmilta vuosilta tuttuja juttuja. Kokonaisuutenaan voisi vuotta pitää oikein onnistuneena.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

- Helena -


Helenan Poksi (6.1.2020)

Tervehdys!

Niin se hurahti uusivuosikin ja ollaan jo Loppiaisessa. On aika purkaa joulukoristeet ja viedä kuusi pihalle. Tallilta vaihdoinkin jouluverhot pois eilen ja samassa keräsin ne muutamat joulukoristeet. Joulukuusen hävittämisestä tuleekin mieleeni tässä nyt mainita, että me ei haluta niitä tarhaan hevosille. Tänä vuonna on nimittäin taas jo tullut muutamia kysymyksiä asiasta tullut. Ajatushan on ihana, kiitokset siitä, mutta kyllä nuo sisällä useamman viikon seisseet kuuset on jo niin kuivia että eivät ole enää hyviä hevosille jyrsittäviksi.

Uusi vuosi meni hevosten osalta rauhallisesti. Silloin päivällä oli ne muutama pikku maastolenkki ja sen jälkeen koko porukka jäi lepäilemään sisälle. Heinää jaettiin kaikille reilusti ja radio soi pienellä koko illan. Me käytiin sitten yhdeksän aikoihin antamassa ruuat ja tarkistamassa tilanne ja sama kierros käveltiin puolenyön aikaan. Pauketta oli pihalla reilusti, mutta tuo kivitalli onneksi aikalailla eristää tuollaisenkin melun. Aatto siis sutjahti leppoisasti.

Silloin uudenvuoden päivänä oltiin sitten taas Karin kanssa illalla ottamassa hevosia sisään ja silloin oli hieman hankaluuksia. Lauma oli aika hössönä ja laukkaili ympäriinsä ja syykin selvisi hyvin pian: jotkut ampuivat edelleen raketteja. No saatiin me ne hepat tietysti sisälle ja suht koht rauhallisesti. Osa piti käydä taluttamassa ja jopa Elari seisoskeli etäällä uskaltamatta tulla tallin ovelle. Tuo on harmi, ja pätee niin monessa asiassa että muutama ihminen pilaa mukavan asian koko porukalta.

No mutta sepä siitä. Joulu ja vuodenvaihde on nyt selvittynä tältä erää ja katseet jo kohti hiihtolomaaHymiö

Mukavaa Loppiaista kaikille!

- Helena ->> Lue 2019 pokseja
<< Takaisin